Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@free333 píše:
Myslím si, že spousta lidí jsou dobytci![]()
A je dobré se nad to povznést…
Mně i vadí, že někteří hážou odpadky po lese, nesbírají hov.na po svých čoklech, někteří flusají na chodníku atd. a nenadělám nic, člověk to nesmí tak prožívat
To mně samozřejmě taky vadí. Ano, budu se snažit nad to povznést, jen to vždycky tak vnitřně trochu zamrzí, ale tak co se dá dělat. Děkuji za příspěvek.
Děkuji všem za příspěvky. Rozhodl jsem se, že já budu odpad třídit stejně jako do dneška a ostatní lidi za to, že ho netřídí soudit nebo nějak odsuzovat nebudu.
@honzaj2 píše:
Děkuji všem za příspěvky. Rozhodl jsem se, že já budu odpad třídit stejně jako do dneška a ostatní lidi za to, že ho netřídí soudit nebo annějak odsuzovat nebudu.
ano, ano, dostaneš odznak nejlepšího pionýra
@stinga píše:
ano, ano, dostaneš odznak nejlepšího pionýra
Si to bereš nějak osobně ne, že ty netřídíš? ![]()
@Kelsey píše:
U nás to funguje, že dostaneme velké průhledné pytle od sběrného dvora. Máme tabulku vyvážení popelnic a svozu plastu. Takže střádám plasty do pytle. Někdy máme dva, někdy jeden a někdy víc pytlů. A v den svozu dáme všichni před svůj dům ty plné a svázané pytle, které jsou určené na plasty. Oni to naberou na multikáru a odvezou. Zas nám dají příděl prázdných pytlů. Myslím si, že to lidi dodržují. Nevím, jestli máme v obci i kontejnery na plast. Protože je nevyhledáváme, když to dáváme doma do pytle.
to je úžasný to by se mi taky moc líbilo u nás jsou kontejnéry vyváží jednou za měsíc asi a neustále plné i přes upozornění a i přes to že místostarosta bydlí přímo proti kontejnérům prostě odvoz neobjednají častěji ![]()
@Zuzaja píše:
Kontejner na tříděný odpad mohl být plný.
To mohl. Tak hodím do jiného žlutého o kus dál nebo počkám pár dnů na vyvezení.
Přece třídím z nějakého důvodu a ne proto, abych pak všechno švihla do směsného. Když bude plný kontejner na směsný odpad, tak taky vše nehodím do skla jen proto, že tam se to vejde.
Ale je fakt, že každý to tak nemá.
@milami píše:
To mohl. Tak hodím do jiného žlutého o kus dál nebo počkám pár dnů na vyvezení.
Přece třídím z nějakého důvodu a ne proto, abych pak všechno švihla do směsného. Když bude plný kontejner na směsný odpad, tak taky vše nehodím do skla jen proto, že tam se to vejde.
Ale je fakt, že každý to tak nemá.
tak ted jedna ironická poznámka my máme další nebližší kontejnér 5km
takže když se u nás vyveze všichni naběhnou honem nahází a můžou vyvážet znova což trvá hodně hodně dlouho
Irituje mě mít popelnice plné odpadu, který se dá jednoduše roztřídit a já pak nemám kam házet komunál. Jinak je mi fuk kdo třídí a kdo ne dokud je ve standartních popelnicích místo.
@ka2ka píše:
to je úžasný to by se mi taky moc líbilo u nás jsou kontejnéry vyváží jednou za měsíc asi a neustále plné i přes upozornění a i přes to že místostarosta bydlí přímo proti kontejnérům prostě odvoz neobjednají častěji
Ale taky platíme 700,– osoba/ za roční svoz odpadu. My máme teda dvě své popelnice, že je nás doma 5. Ty vyváží jednou za dva týdny + zvlášť jezdí pro ten plast. Nevím, jak to je v jiných obcích. Jaké mají poplatky.
@Kelsey píše:
Ale taky platíme 700,– osoba/ za roční svoz odpadu. My máme teda dvě své popelnice, že je nás doma 5. Ty vyváží jednou za dva týdny + zvlášť jezdí pro ten plast. Nevím, jak to je v jiných obcích. Jaké mají poplatky.
Za popelnice 600/osoba. Máme popelnici na komunál, ta se odváží týdně, na plasty jednou za 14 dní, na papír jednou za měsíc. Bioodpad - 2 popelnice, odváží se týdně, v zimě jednou za měsíc.
@ka2ka píše:
tak ted jedna ironická poznámka my máme další nebližší kontejnér 5kmtakže když se u nás vyveze všichni naběhnou honem nahází a můžou vyvážet znova což trvá hodně hodně dlouho
Tohle mě taky štve. Obce a města vyžadují, aby lidi třídili. Já sama třídit chci. Ale kontejnerů na tříděný odpad je málo. Kolikrát, když jsou kontejnery plné, dovezeme tříděný odpad přímo do sběrného dvora. Do směsného odpadu to neházím.
@Havlova píše:
Za popelnice 600/osoba. Máme popelnici na komunál, ta se odváží týdně, na plasty jednou za 14 dní, na papír jednou za měsíc. Bioodpad - 2 popelnice, odváží se týdně, v zimě jednou za měsíc.
Nám to letos zvedli o 150,– za osobu proti minulým rokům. Je možné, že v tom je započítány ten vývoz bince po tornádu
. Raději jsem se neptala.
@honzaj2 píše:
Dobrý den, chtěl bych se zde všech zeptat, jestli vám přijde normální netřídit odpad takovým způsobem, že když otevřete kontejner na komunální odpad, tak tam uvidíte papírovou tašku ve které jsou pouze naházené PET láhve? Já nevím, kontejnery na tříděný odpad jsou zhruba 30m od těchto na komunální a někdo tam i přesto, co se v oblasti odpadů dnes děje toto hodí. Co si o tom myslíte?
Ty jsi popelář nebo se rád hrabeš odpadních? ![]()