Třídění odpadu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101654
26.3.22 18:53
@lucad77 píše:
Jo, znám, ale to hážou do kotle i tak s tou flaškou. Vždycky mi to přišlo nechutné.

Tak ja znam ten decentnějsi zpusob, kamna original na olej, nalejes to do zasobniku a ono to pak odkapava a hori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.3.22 18:54
@lucad77 píše:
No, ale ty se pak i tím olejem vyhodí do speciálního kontejneru, ne? Nebo proč by to někdo přeléval sem a tam? ;)

My škaredý tuk dáváme/ střádáme do sklenky od okurků. Zabere to skoro rok. Nemám tak velkou spotřebu oleje. Používám troubu a pečící papír. Takže mastný odpad se kupí po málu ve sklence. A tu pak odvezeme rovnou na sběrný dvůr. Když se jede kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27664
26.3.22 18:56
@Kelsey píše:
My škaredý tuk dáváme/ střádáme do sklenky od okurků. Zabere to skoro rok. Nemám tak velkou spotřebu oleje. Používám troubu a pečící papír. Takže mastný odpad se kupí po málu ve sklence. A tu pak odvezeme rovnou na sběrný dvůr. Když se jede kolem.

a mě ježíšek přinesl horkovzdušnou fritézu takže já jsem už bez oleje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.3.22 19:06
@ka2ka píše:
a mě ježíšek přinesl horkovzdušnou fritézu takže já jsem už bez oleje :mrgreen:

Funguje to dobře? Kupovala jsem ji 2r. zpět našim, ale hned první pokus to přestalo fungovat :zed:. Tož jsem to pro velký úspěch vrátila. Dostala jsem zpět 💰 💸 a místo toho jsem jim cosi jiného koupila. Líbilo by se mi to i doma. Ale nás je moc. My jsme zvyklí, že o víkendu jíme společně. Než bych udělala vše, tak první jsou po obědě. To mi odrazuje. Nechci zavádět rozdělené obědy, protože se čeká, až stroj vše připraví. Mám v mikrovlnné troubě crisp a v normální troubě nějaké fce, tak používám to místo smažení. A je oběd nebo večeře hotová ve stejný čas pro celou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24660
26.3.22 19:11
@j.a.n.i1 píše:
Tak ja znam ten decentnějsi zpusob, kamna original na olej, nalejes to do zasobniku a ono to pak odkapava a hori.

To neznám. Ale nemusí do toho být nějaký speciální čistý olej, ne ten použitý z pečení s všelijakým přidruženým bordelem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27664
26.3.22 19:16
@Kelsey píše:
Funguje to dobře? Kupovala jsem ji 2r. zpět našim, ale hned první pokus to přestalo fungovat :zed:. Tož jsem to pro velký úspěch vrátila. Dostala jsem zpět 💰 💸 a místo toho jsem jim cosi jiného koupila. Líbilo by se mi to i doma. Ale nás je moc. My jsme zvyklí, že o víkendu jíme společně. Než bych udělala vše, tak první jsou po obědě. To mi odrazuje. Nechci zavádět rozdělené obědy, protože se čeká, až stroj vše připraví. Mám v mikrovlnné troubě crisp a v normální troubě nějaké fce, tak používám to místo smažení. A je oběd nebo večeře hotová ve stejný čas pro celou rodinu.

upřímně my koupil obrovskou a sprostě drahou, ale jsme dva dospělí a dvě děti jedno sní za dospělého a najíme se všichni je fakt že brambory jsou v tom rychle, dělal jsem i zeleninu umí to i spousty jiných věcí a ty jsem nedělala u nás jedou ty brambory, já na ní nedám dopustit a ono i kdyby bylo málo tak než sníte tu první dávku tak druhá už je hotová teda pokud nehltáte hranolky trvají cca 20 25 minut, mám takovou co to i sama míchá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.3.22 19:18

@ka2ka
Jakou máš teda značku? Budu mít narozeniny, že bych si řekla o další veteš do domu🙈. Ještě teda zvažuji opět o pořízení pekárny na chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27664
26.3.22 19:47

@Kelsey mám tuhle drahá jako prase ale já jsem spokojená umí sama míchat má dvě patra takže v jednom brambory ve druhém zelenina nebo maso to jsem teda nedělala to dusíme jinak
 https://www.cdr-shop.cz/…nius-xl-2v1/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27664
26.3.22 19:47

@Kelsey pekárnu nemám pečeme chleba v troubě děláme bez hnětení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27664
26.3.22 20:04

@Kelsey je teda fakt že klasický kupovaný hranolky jsou z toho vysušenější, ale my si děláme domácí silnější ty nám chutnají moc tak jen aby jste nebyli zklamaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.3.22 20:11
@ka2ka píše:
@Kelsey je teda fakt že klasický kupovaný hranolky jsou z toho vysušenější, ale my si děláme domácí silnější ty nám chutnají moc tak jen aby jste nebyli zklamaný

Děkuji. Uložila jsem si.
My je s té trouby máme takové ok. Jen to není mastné, když nejsou smažené. Je fajn, že jsou alternativy nezdravého a je to v netučné verzi. To mám ráda. Asi teď dám přednost té pekárně. Že za celozrnný rohlík jim odmítám dávat po zdražení 20,– i víc. To si raději budu dělat celozrnný semínkový chleba doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
26.3.22 20:24
@honzaj2 píše:
Dobrý den, chtěl bych se zde všech zeptat, jestli vám přijde normální netřídit odpad takovým způsobem, že když otevřete kontejner na komunální odpad, tak tam uvidíte papírovou tašku ve které jsou pouze naházené PET láhve? Já nevím, kontejnery na tříděný odpad jsou zhruba 30m od těchto na komunální a někdo tam i přesto, co se v oblasti odpadů dnes děje toto hodí. Co si o tom myslíte?
Že to jsou líný prasata, ignoranti. Co jinýho si myslet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27664
26.3.22 20:43
@Kelsey píše:
Děkuji. Uložila jsem si.
My je s té trouby máme takové ok. Jen to není mastné, když nejsou smažené. Je fajn, že jsou alternativy nezdravého a je to v netučné verzi. To mám ráda. Asi teď dám přednost té pekárně. Že za celozrnný rohlík jim odmítám dávat po zdražení 20,– i víc. To si raději budu dělat celozrnný semínkový chleba doma.

my semínkový nemůžeme takže to nás netrápí nás trápilo smažený to taky nemůžeme a tímhle jsme krásně pořešili smažený hranolky takže sice hodně drahý ale u nás se fakt vyplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8500
26.3.22 21:27
@honzaj2 píše:
Děkuji za příspěvek, máte pravdu. Budu se snažit to mít tak taky, bylo to chvilkový moment naštvání.

Tak když už si někdo dal tu práci to vytřídit a nakonec to skončilo v normální popelnici, tak to asi nějaký důvod mělo. My ho možná nevidíme, ale tak nějak se mi zdá, že tam nějaký bude :think: Třeba má ta rodina Covid? To se pak tříděný odpad nemá dávat do tříděného, protože na to pak sahají na dotřizovací lince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8500
26.3.22 21:33
@ka2ka píše:
a mě ježíšek přinesl horkovzdušnou fritézu takže já jsem už bez oleje :mrgreen:

A jaký je z ní třeba smažák s domácími hranolkami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová