Třídění odpadu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27659
26.3.22 18:09
@Kelsey píše:
Ale taky platíme 700,– osoba/ za roční svoz odpadu. My máme teda dvě své popelnice, že je nás doma 5. Ty vyváží jednou za dva týdny + zvlášť jezdí pro ten plast. Nevím, jak to je v jiných obcích. Jaké mají poplatky.

my máme jednu popelnici vyváží jednou za 14 dní kolik se platí mi ted vypadlo ale asi tak nějak podobně, jinak jak jsem psala plast sklo kontejnery na vsi ty jsou plný za dva dny odváží prapodivně cca jednou za tři týdny ale jistě to neví nikdo lidi si hodně stěžují jsou pořád plný a nic takže vyvezou horda lidí naběhne nahází plasty a za dva dny by mohli vozit znova je to neštěstí běžně mi doma stojí dva obrovské plastové pytle plné plastů klidně si připlatím když to dvakrát v měsíci budu moc hodit před barák a obecní pohůnci si to odvezou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27659
26.3.22 18:10
@milami píše:
Tohle mě taky štve. Obce a města vyžadují, aby lidi třídili. Já sama třídit chci. Ale kontejnerů na tříděný odpad je málo. Kolikrát, když jsou kontejnery plné, dovezeme tříděný odpad přímo do sběrného dvora. Do směsného odpadu to neházím.

no u nás sběrný dvůr nejblíž 25km takže :nevim: čekáme až vyvezou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
26.3.22 18:13
@honzaj2 píše:
Děkuji všem za příspěvky. Rozhodl jsem se, že já budu odpad třídit stejně jako do dneška a ostatní lidi za to, že ho netřídí soudit nebo nějak odsuzovat nebudu.

Jestli můžeš, zajed si na dovolenou do Finska.

Tam se mi hodně líbilo, na třídění odpadků si tam dost zakládají.

PET lahve mají zálohované.
Nechápu, proč to neudělají i tady, třeba by si někdo rozmyslel, házet plastové flašky po lese, i když těžko říct :)
Myslím, že by se Ti tam mohlo líbit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
26.3.22 18:17
@ka2ka píše:
no u nás sběrný dvůr nejblíž 25km takže :nevim: čekáme až vyvezou

Tady v okolí ve všech vesnicích je to tak, jak píše Kelsey - systém pytlů, které potom obec vyveze. Myslím, že to je dobrý systém, i když i tam lidi nadávají, že musí doma skladovat pytle s odpadem 14 dnů, než bude svozový den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.3.22 18:23
@milami píše:
Tady v okolí ve všech vesnicích je to tak, jak píše Kelsey - systém pytlů, které potom obec vyveze. Myslím, že to je dobrý systém, i když i tam lidi nadávají, že musí doma skladovat pytle s odpadem 14 dnů, než bude svozový den.

Tak nejde se zavděčit všem. Kdo nadává, tak bude nadávat vždy a na vše. Důležité je, že se neváli všude odpadky, plast. Takže to funguje. Ještě některé lidi naučit, ať si opravdu uklízí i po těch psech nebo jdou venčit hluboko do pole, kde hnojení tolik vadit nebude. Ale vyhýbat se chodníkům a obecní zeleni. Na to opravdu někdo kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27659
26.3.22 18:40
@milami píše:
Tady v okolí ve všech vesnicích je to tak, jak píše Kelsey - systém pytlů, které potom obec vyveze. Myslím, že to je dobrý systém, i když i tam lidi nadávají, že musí doma skladovat pytle s odpadem 14 dnů, než bude svozový den.

my taky skladujeme :nevim: až vyveze obec obecní a štveme mě to protože nikde není napsáno kdy vyváží takže manžel když jede z práce a vidí že vyvezli volá připrav pytle a na otočku odváží a to už tam stojí půlka vsi :nevim: ale tady se odpovědi nedočkáš neřeší, nezajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
26.3.22 18:43
@honzaj2 píše:
Plastové láhve od minerálek jsou mastné?
Nijak extra se ve světě třídění neorientuju, ale myslím si, že zrovna tyto láhve do kontejneru na plasty patří.

Když je doma pouzijes na olej, tak mastné rozhodně budou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24654
26.3.22 18:46
@j.a.n.i1 píše:
Když je doma pouzijes na olej, tak mastné rozhodně budou :mrgreen:

No, ale ty se pak i tím olejem vyhodí do speciálního kontejneru, ne? Nebo proč by to někdo přeléval sem a tam? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.3.22 18:47
@ka2ka píše:
my taky skladujeme :nevim: až vyveze obec obecní a štveme mě to protože nikde není napsáno kdy vyváží takže manžel když jede z práce a vidí že vyvezli volá připrav pytle a na otočku odváží a to už tam stojí půlka vsi :nevim: ale tady se odpovědi nedočkáš neřeší, nezajímá

Vy nemáte veřejné rady zastupitelů? Když se mi něco nelíbí. Tak jdu a ptám se tam. Protože v tom případě se dělá zápis a nemůže požadavek nikdo zamést pod koberec. Neboj se. Nebo dáme podnět sousedce, která je zastupitel, že to a ano by mělo být jinak. Ona pak bojuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
26.3.22 18:48
@lucad77 píše:
No, ale ty se pak i tím olejem vyhodí do speciálního kontejneru, ne? Nebo proč by to někdo přeléval sem a tam? ;)

Protoze s nim treba topi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27659
26.3.22 18:49
@Kelsey píše:
Vy nemáte veřejné rady zastupitelů? Když se mi něco nelíbí. Tak jdu a ptám se tam. Protože v tom případě se dělá zápis a nemůže požadavek nikdo zamést pod koberec. Neboj se. Nebo dáme podnět sousedce, která je zastupitel, že to a ano by mělo být jinak. Ona pak bojuje.

ale ano máme hele tam se toho zametlo a ztratilo a neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24654
26.3.22 18:50
@j.a.n.i1 píše:

Jo, znám, ale to hážou do kotle i tak s tou flaškou. Vždycky mi to přišlo nechutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
26.3.22 18:52
@j.a.n.i1 píše:

Fakt? To slyším poprvé, jak to funguje? To jako do kamen? :think:

• Citovat
  • Upravit
27659
26.3.22 18:52
@lucad77 píše:
Jo, znám, ale to hážou do kotle i tak s tou flaškou. Vždycky mi to přišlo nechutné.

fuj to dáváme na popelnici to berou klasičtí popeláři, jednou syn měl odnést flašku na popelnici a já ho nezkontrolovala a on mi tam odnesl celou novou flašku s olivovým olejem ve skle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27659
26.3.22 18:53
@Parninas píše:
Fakt? To slyším poprvé, jak to funguje? To jako do kamen? :think:

jako podpalovač olej hoří krásně hoří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek