Kompletní stěhování - Brno střed - MŠ, lékaři a rady

Anonymní
20.8.14 15:34

Kompletní stěhování - Brno střed - MŠ, lékaři - rady

Dobrý den, s manželem jsme se rozhodli, že se do jednoho roku přestěhujeme z většího města do Brna. Konkrétně Brno - střed, kousek od Lužánek, u IBC centra. Jelikož jsem absolutně plánovací typ, potřebuji si vše dobře naplánovat a rozmyslet. Potřebovala bych rady se zkušenostmi, jak těžké přijetí dětí do MŠ v Brně, mám únorové, v době stěhování 2,5 roku staré, trvalý pobyt budou mít v Brně, ale nevím zda s nimi jít k zápisu již v dubnu 2015 a jaká je vlastně šance.
Rodičovskou mám do jejich 3 let. Dále bych potřebovala vytipovat dobrého dětského lékaře v okolí.
Bydlí někdo v této části Brna a je spokojený, protože od kamarádů z Brna slyším jen, že v centru by nikdy nebydleli :nevim:.
Stěhování bude i s hledáním práce pro oba, důvod proč se stěhujeme víc jak 100 km daleko od současného bydliště je, že v Brně máme alespoň někoho z rodiny a spoustu kamarádů.
Zatím se omlouvám za anonymní příspěvek, ale je to ve fázi přípravy a často přispívám na emiminu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1979
20.8.14 15:47

Ahoj, ja uz teda ve stredu meata uz taky dlouho nebydlim. Ale kamaradky jezdi za doktorkou do stredu mesta Jeleníková Iva MUDr.
Marešova 184/8, Brno. Skolky nic moc a navic nevim kde je u IBC, je dost cerna lokalita, takze to chce vybirat i podle toho. Skolky se tu hlasi pres internet, to budu dezet palce, aby jste se dostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
20.8.14 15:52

Ja ano a jsem velmi spokojena, ale ziji zde prakticky cely zivot, takze nejsem kriticka, jen te trochu pribrzdim se skolkou, dite nam vzali az jako predskolaka v peti letech a i znami maji stejnou zkusenost, drive nebyla moznost ji umistit do statni MS, navic bylo zohledneno i to, ze v dane lokalite bydlime jiz vice nez pet let. I s lekari byva potiz, ale stale se da najit par kvalitnich, kteri berou nove pacienty.
Jinak okoli Luzanek uz je brano spise na hranici sirsiho centra.

• Citovat
  • Upravit
10461
20.8.14 15:56

My bydlíme v centru Brna (taky poblíž Lužánek) přes 2 roky a jsme spokojení. I když je to v centru rušnější a není tu moc dobrá dopravní situace, tak využíváme toho, že máme všude blízko, téměř všude, kam potřebuju, dojdu pěšky, je tu větší výběr aktivit pro děti (plavání, cvičení, dětské kavárny atd.).
Nevím, jaké máš představy o dětské lékařce, jak jsi na tom s očkováním/neočkováním atd. ale za nás můžu doporučit dr. Remundovou na Marešově ulici. Na první pohled působí trochu rázně, ale je milá, nedělá z člověka blbce, ochotně a srozumitelně odpovídá, když se člověk na něco zeptá, přijde mi zkušená a pečlivá, nepodceňuje, nehrotí.
Se školkou bohužel neporadím, zatím je pro nás nástup do školky daleko, i když se toho taky upřímně děsím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
20.8.14 16:06

J

Příspěvek upraven 19.03.17 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.14 19:54

No tak to jste holky nepotěšily…a jaká je dobrá soukromá školka, je to docela důležitá otázka? Máme dvojčata, takže dvojnásobné školné. No je to těžké rozhodnutí, tady má manžel práci, ale v Brně určitě něco najde, tady máme školku od 2,5 roku (podle informací) občas, od 3 let pravidelně. Možná hledat jinde bydlení…no díval jsem se na Černá Pole, tam je to klidnější, ale u IBC to je prostě pro nás nejjednodušší cesta k bydlení…a později se můžeme přestěhovat jinam. Jinak trvalý pobyt mám v Brně už delší dobu, ale to se asi řeší trvalé bydliště u dětí??Děkuji moc za každou informaci. V Brně mám kamarádky, ale ty zatím děti nemají nebo maličké.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
603
20.8.14 21:05

Ahoj, muzu doporucit taky MUDr. Remundovou, ale momentalne nebere nove pacienty. To muze byt za mesic dva jinak, tak to chce zkouset volat. Se skolkou neporadim, to budu resit za rok. Na 99 % to bude nejspis soukroma, mam vyhlidnutou Kometku, tak zkus mrknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
20.8.14 21:10

Ahoj, skolky neporadím, pediatr dr. Adamova Na Obilním trhu, moc šikovná, milá…bohuzel na prd parkování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
20.8.14 21:26

Bydlím okolo Botanické - taky střed, ale skvělá lokalita. U toho IBC si neumím představit, že by mohl být dům bez kikánů… :? Doporučit můžu školku Kotlářská, ale od IBC z ruky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
20.8.14 21:36

Jo a mimochodem, co se nasi mensiny tyce, ty Cerna Pole nejsou o moc lepsi :? Takove „nejvyhlasenejsi“ ulice jsou Cejl, Milady Horakove, Francouzska, Bratislavska a okoli kolem nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.14 22:40

No, já osobně si myslím, že se moc nedá vyhnout menšinám. Momentálně také bydlíme od nich 3 ulice dál a nemáme problém…dříve také nebyli na vesnicích…pokud nenapadají lidi, nekradou nic proti bydlení ve vedlejších ulicí nemám… Cejl je vyhlášená problémová lokalita, to vím.
Spíše mi jde o školky, lékaře, nějaká klidná místa na hraní pro děti…
Na všechny školky mrknu, vím, že občas mají v soukromých pro dvojčata slevu, uvidíme, někde mají i nějaké mateřské školky u zaměstnání, ale to asi není moc rozšířené :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1979
20.8.14 22:46

Kometka je urcite dobra, znam tam jednu ucitelku a je moc fajn. Ono hlavne okoli IBC je nic moc, ale na zacatek dobry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
21.8.14 15:31
@Cudanka píše:
Kometka je urcite dobra, znam tam jednu ucitelku a je moc fajn. Ono hlavne okoli IBC je nic moc, ale na zacatek dobry…

určitě tam nezůstaneme dlouho, ale nechce se nám hledat jiná varianta, protože to bych už chtěla vědět, že zůstaneme a je to vhodná lokalita, momentálně co člověk to názor na lokalitu, spíše to poznáme později, až se zabydlíme.
Ty školky mi dělají starost
@Chocoloco do 5 let jste měli soukromou školku? A prosím kterou, zmiňovanou Kometku?
@Hoa Mai děkuji za tip na lékařku
@Rakosnicek1983 přesně tak uvažujeme i my, že dojdeme pěšky všude, ale nevím vůbec, jak je to s parkováním v centru :nevim:,zda se může v postranních ulicích, teď u divadla vybudovali parkovací dům, tak jestli se dá pronajmout místo :nevim: musím zjistit :lol:

Příspěvek upraven 13.01.15 v 22:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1979
21.8.14 17:15

V okoli IBC snad zaparkujes, ale blbe. Misto se da pronajmout i v IBC. Vsak az se zorientujete, tak se uvidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.9.14 10:00

Dobrý den,
vstoupím Vám sem do diskuze. Chtěla bych se zeptat, myslíte, že je reálné se nastěhovat za prací do Brna s dvěma malýma dětmi (5 a 7 ), zatím oba dva ve školce. Vidím to výhledově, tak za rok či dva. Je možno je dostat do ZŠ? Nebo je v Brně narváno? Ze začátku bychom bydleli určitě v podnájmu a pak by se časem vidělo. Co lékaři, příjímají nové pacienty, nebo je to celé utopie? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný