Komplikace při ukončení kojení

8
2.12.16 22:35

Komplikace pri ukonceni kojeni

Dobry vecer, prestala som postupne po roku syna kojit a ted po tydnu co uz nekojim ma zacali prsa bolet na dotyk a mam pocit zatvrdlin. Pri kojeni som si vzdy prsa nahrala a syn mi krasne odsal zatvrdliny ale ted nevim co mam delat. Nevim ci skusit odsavacku alebo to nechat tak aby som nerozbehla laktaci… Bojim se aby sa mi nevytvorili nejake cysty alebo ina komplikace. U prvniho syna to bolo v klidu. Ak ma nekto nejakou radu budu rada, dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3145
2.12.16 22:39

A mas doma odsavacku? Pokud ano, nahrala bych prsa, zkusila odsat tak, aby zmizeli zatvrdliny a pak studeny obklad nebo jeste lip alkoholovy (vodka, slivovice…).
Urcite bych zatvrdliny a bolava prsa nenschavala bez povsimnuti, aby z toho nebyl zanet.
Pokud mas doma salvej nebo matu, tak si uvar caj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
2.12.16 22:42

Ja bych zkusila rucne trochu odstrikat. Nahrivani ani odsavacka mi na to nikdy nepomohly :nevim:…urcite bych to nenechavala tak, zitra by to mohlo byt horsi a vzhledem k tomu, ze bude vikend, nedostala by ses ani k lekari. Jeste me napada, ze na rozpusteni techto zatvrdlinek existuji nejaka homeopatika. Bohuzel ted nevim nazev :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.12.16 22:56

Odsavacku mam ale som z toho trochu v soku, prsa se mi vubec nenalivaji tak nechapu tie zatvrdliny. Syn krasne postupne sam prestal ani nema potrebu nejak si vynucovat mleko, pritom to bol velky jedlik a mala som prsa tak 4. Teraz prsa nemam :) a musim resit to co som porad resila pri plnom kojeni… ja som mala poraz potize, ragady, zanety, ucpany mlekovod… ale uz je to druhe dite tak som vedela co delat. Dekuji za reakce, skusim to nahrat, namasirovat a odstrikat aby to povolilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
2.12.16 23:58

Ručně bych zkusila odstříkat, ono se to po pár dnech upraví. A laktaci se tím nerozběhne, to bys musela odstříkávat jak divá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
3.12.16 08:00

Odsavat nebo odstrikavat do ulevy, vic ne. A zkus pit salvejovy caj, snizuje laktaci

• Citovat
  • Upravit
8
3.12.16 11:56

Dekuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat