Syn by měl jít k zápisu do školky, ale nevím, jestli to zvládne.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25100
4.2.26 15:19
@AAnnyys píše: Více

Jsem se normálně zeptala, co hned štěkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12882
4.2.26 15:25
@Aries6 píše: Více

Tak já se jí nedivím, že je z toho na nervy zas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
4.2.26 15:28

@AAnnyys na neurologii jste byli?
Psycholožka je jaká? On je psycholog a psycholog. A ne každý je dobrý terapeut.
Kolik sezení měl, než bylo stanovena diagnóza?
Logopedie už jste objednaný?

Za mě: objednala bych se na neurologii, logopedii (klinický), klinicky psycholog, ergoterapie.

Vím o čem mluvím. Mám 3 děti, s kterýma tohle obehavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
4.2.26 15:38
@Anonymní píše: Více

Chápu. Mam takové to třetí specifické dítě a tomu bych sourozence takhle nepořídila ani omylem. On by se zbláznil ( jsem o tom přesvědčena) a já s ním.
On je taky extrémně kontaktní nespavec. Opravdu sila. Mění se to pomalu, ale nespali jsme 5 let. A ty první roky byly šílený celkově. Proto mi na nej nikdy neseděla pouze ta VD, kterou dostal hned mezi prvními dg. No věkem se to vyvíjí bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
4.2.26 16:22

Jinak zakladatelko neber to zle, ale žádný normální neurolog nebo jakýkoliv doktor nemůže říct že je normální, když 3 létě dítě nekouše. 8o
Na kousání se mě ptal kdejaký doktor. Neurolog, logoped, psycholog, zubařka, dětská.
Ne není normální, že nekouše.
A fakt bych se objednala jinam.
My byli rok a půl u klinické logopedky, kde to bylo fakt o ničem.
Přešla jsem jinam.
Na vyšetření u psychologa jsme pro diagnózu jeli na 2 dlouhá sezení.
A po roce na další ko.

Jako můžeš strčit hlavu do písku a nic neřešit. A čekat a čekat a čekat.
Každý měsíc co se s dítětem SPRÁVNĚ pracuje je znát.

A chápu. Nikdo nechci slyšet, že jeho dítě nesplňuje standardy a je jiné. To nechce nikdo slyšet.
Ale objednej se fakt k odborníkům.
Protože neurolog co řekne, že je ok, když dítě ve 3 letech polyká kusy jídla, není pro mě odborník. :roll:

A nebo neříkáš pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10648
4.2.26 16:35

Jenže u Vás to bude ten největší problém. Do školky ti totiž dítě s plenou nevezmou ;). Takže ho to musíš odnaučit. Zbytek se dá dopilovat v kolektivu ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.26 16:53
@Bytsamsebou píše: Více

Tak ono to taky navazuhe na to vsechno ostatni. Moje dite taky potrebovalo k tomu, aby zvladalo vyvojive milniky aspon s mirnym zpozdenim, odbornou podporu. A odnaucit ho pleny jsem se marne snazila dlouhych 8 mesicu. Presne ve 2 a tri ctvrte byl tam kde syn zakladatelky, cural trikrat za hodinu a ani o tom nevedel. Delala jsem mozne i nemozne. Cpala ho na nocnik, davala odmeny, ujizdely mi nervy, prala denne treba osmery kalhoty, uklizela louze, nechavala ho v lete bez kalhot, vsechno jsem zkusila. Nic. Proste cural do kalhot, plena neplena, bylo mu to jedno. Pak mu to nebylo jedno, vedel ze se zlobim, ale nic to na tom nezmenilo. Dokud se to dite celkove vyvojove nesrovnalo s vrstevniky, ani se neodplenkoval i kdybych se na hlavu stavela.

• Citovat
  • Upravit
64
4.2.26 17:08

@mado ne mačkam mu jídlo vidličkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10648
4.2.26 17:12
@Anonymní píše: Více

Chápu. Pořád ale platí, že dítě do státní školky s plenou nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
4.2.26 17:12

@Aries6 omlouvám se, ale zkoušela jsem to, každých 15 minut jsem ho dávala na nočník a on se mě stejně pročůral. Asi dokud mu to nedocvakne v hlavě, tak to nemá cenu, lámat přes koleno. Měl období, kdy se po každé vyčůral na nočníku, ale poslední 3 měsíce vůbec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25100
4.2.26 17:19

@AAnnyys ja se ptala, protože vetsi problem bývá deti na tom nočníku udržet. A píšeš, ze sedí a nic. On vi, ze dostane plínku.
Ale dal uz bylo napsáno mnohem víc a problem je jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
4.2.26 17:23

Ale to nejde odnaučit.
Tyto děti mají průměrný limit 4 roky a u některých to trvá ještě déle.
Je tam problém spojení mezi mozkem a orgány, u autistických dětí neuvědomování si hranic vlastního těla. I vysokofunkční mají problémy s vyprazdňováním dlouho. Znám pracovně děcka, co si je v případě potřeby musí rodiče odvézt. Problém začíná být, jak jsou ve škole déle. Ty čtyři až pět hodin v nejnižších ročnících zvládnou zadržet v pohodě.

Měla jsem několik dětí bez plen i na noc nejpozději ve 2 letech, s přehledem a bez nehod. Dcera ještě má. Bez nich zadržuje moč na cévkování a stolici pomalu do bezvědomí.
Plenka je fakt ten nejmenší problém. Bohužel, naše společnost je netolerantní a systém v tomto směru na pikaču. Ale s asistentem mít plenky může u ve státní MŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24273
4.2.26 17:26

Jsou i třídy v obecních MŠ, kde plenky lze. Můj syn chodí do jedné takové. Pro děti ve věku 2-3 roky, některé nastoupily s plenou, postupně to odpadalo, nicméně na spaní ji má ještě teď většina dětí. Kapacita je 18 dětí, dvě učitelky, dvě chůvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
4.2.26 17:26

Dcera taky sedí na nočníku, i dlouhé desítky minut, leze na záchod, je posazovaná v dětské skupině, prostě nic, nechytá se.

Kdyby místo zadržování do bezvědomí všude čurala, tak to bych taky nechtěla. Netrvá dlouho a je to cítit všude, když někdo takový v domácnosti je.
Plenky lze mít i na pojišťovnu. V některých případech už od 3 let, od 4 let vždy při opožděném vývoji. Nemusí být ani diagnóza, jen důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7906
4.2.26 17:37

To jo, tak čekej. Kolem šesti let tak možná bude zralý na školku a cca v deseti bys mohla začít přemýšlet o škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí