Komu patří dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31281
8.5.25 10:08

Neznam tvuj pripad, porad se bavime obecne, ale pokud jsi tedy sobe i diteti „bezpečná“, tak to socialce tvuj terapeut i lékař sdelil, ne? Kdyz uz s nima podle tebe socka komunikovala.
Ocividne se neco deje, někde to bylo nebo je stale videt, jinak by se socialka neměla o co opřít.
Byt tebou, promluvila bych si o tom s terapeutem, od toho k nemu dochazis. O tvych pocitech ze situace, o tom, jak s nimi pracovat. Vyhrocenim niceho nedosahnes, ba naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12916
8.5.25 10:11

Už to, že nemáš psychiatra je velmi alarmující, pokud jsi měla nebo máš problémy psychického rázu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.25 10:12
@Bytsamsebou píše: Více

Je to

Příspěvek upraven 09.05.25 v 12:40

• Citovat
  • Upravit
10873
8.5.25 10:14
@Anonymní píše: Více

V dnešní době má každý druhý psychické problémy :lol:! Terapeut ti zřejmě nepomáhá, když si psychické problémy neumíš přiznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.25 10:14

No mou diagnozou operoval ex u soudu o svěření do péče. A doktor mi napsal vyjádření k soudu, bez diagnozy, že moje rodičovské kompetence nejsou nijak narušené. A mohu se plnohodnotně starat a vychovávat dítě, což je i plně v zájmu dítěte. To jsem nechala založit do spisu a už to nikdy nikdo nevytáhl. OSPOD ani soud nejsou experti na duševní zdraví, takže jim nic dokazovat nemusím/nemusíš.

• Citovat
  • Upravit
101684
8.5.25 10:15

No, v dnesni době je mít psychické problemy celkem normální, takže nad tim, ze se s nimi nekdo leci, se nikdo nepozastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.25 10:16

.

• Citovat
  • Upravit
8743
8.5.25 10:17

Ostuda je to poslední, co bys měla řešit. Sama píšeš, že ty problémy máš, takže výmysl to nebude. A evidentně nemáš reálnou představu o svém stavu, protože opravdu by úřady neřešily žádné banální a nikoho neohrozujici chování, potíže. Nech lidi dělat svoji práci. Jestli je vše ok, jak si myslíš, tak se akorát zjisti, ze není problém a žádná ostuda nebude. A jestli problém je, tak vám pomůžou. Psychická nemoc je prostě nemoc, za rakovinu, astma nebo artritidu se taky nikdo nestydí. Důležité je si to přiznat a řešit to. Když budeš spolupracovat a léčit se, bude vše ok. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.25 10:18

.

• Citovat
  • Upravit
24683
8.5.25 10:19

No tak si to ověří, ty doložíš, že jsi ok a bude vyřízeno. Děláš z toho větší kovbojku, než to je. Ospod se ve škole ani u pediatra určitě nebude zmiňovat o tom, že máš údajně nějaké potíže, jen bude chtít info o dítěti, které bude podle toho, co píšeš, ve tvůj prospěch. Tak nevyšiluj. A s psychikou se dneska léčí kdekdo, to už dávno není žádný cejch. Navíc si bud jistá, že většinu lidí kolem tebe fakt nezajímáš, každý má svých starostí dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24683
8.5.25 10:20

Nebudou to vědět všichni, jedině že by ses tak před všemi sama chovala, nebo jim to sdělovala. OSPOD ani nikdo jiný žádné konkrétní informace sdělovat nesmí a už vůbec ne kdekomu, jak jsi na to přišla?

Příspěvek upraven 08.05.25 v 10:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10873
8.5.25 10:22
@lucad77 píše: Více

Souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.25 10:23

.

Příspěvek upraven 09.05.25 v 12:41

• Citovat
  • Upravit
1166
8.5.25 10:24

Co je na tom špatnýho? Já taky beru AD, no a? Psychiatričku mám, víc než dva roky chodím jenom na kontroly a jsem v pořádku. Přesto by mě nikdy nenapadlo na tohle kašlat - už kvůli mým dětem. Pokud odmítáš psychiatrickou pomoc a i za obyčejné psychické problémy se takhle extrémně stydíš, OSPOD zcela chápu, tohle je pro ně jasný red flag.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
8.5.25 10:24

No, nejspis si jen ty myslíš, že to okolí nepozná a dítě nepociťuje. Takže misto maskovani problemu by bylo na místě ho řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová