Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Hm… Otec dítěte…
On s tebou nežije, že? Kdo s tebou bydlí, zakladatelko? Žiješ sama?
Co ti rikali na te prvni schuzce. Ucel setreni? Maji obavu, ze dite odkraglujes, nebo ma byt zanedbane?
Nikdo se dobře neposoudí, protože máme o sobě zkreslené představy a ego nepustí. Chce to pohled zvenku a také víc lidí více ví.
Myslíš jen na sebe a nemáš racionální náhled. Dohled OSPODu je na místě, je naopak super, že jsou důkladní a nezametají vše pod koberec, protože „dítě má postel a kolo“ ![]()
Nikdo nerika, ze jsi blazen. ![]()
Tvuj psychoterapeut pravdepodobne uznal, ze tve reci nejsou plané, naopak se mu situace zdala natolik vážná, ze informoval adekvatni urady. Takze to asi nebylo zadne placnuti do vetru.
Hele fakt to zatim, podle toho, co píšeš, vypada, ze se ti snazi pomoci, respektive pomoci tvému dítěti.
@admin prosím o smazání diskuze. Dostala jsem tu odpovědi, které jsem potřebovala a jelikož jsem tu pustila dost osobních věcí, byla bych ráda, kdyby diskuze nebyla do budoucna dohledatelná.
Pokud si tohle sama uvědomuješ, měla bys být první, kdo takový dohled úřadů nad bezpečím tvého dítěte ocení. Ale tebe spíš zajímá, jak se na tebe budou dívat sousedi. Myslím, že dohled je ve vašem případě na místě.
Diskuse už se nemazou, jen se uzavřou na přání.
Dobrý den,
diskuzi můžeme na vaši žádost uzamknout. Pokud si to přejete, můžete si své příspěvky předtím upravit. Nemáme právo mazat příspěvky ostatních uživatelů, kteří vám zde v dobré víře odpovídali.
Děkuji za pochopení a přeji krásný den
Diana ![]()
@admin píše: Více
A neni nahodou úprava příspěvků menici jejich smysl proti zdejsim pravidlum? Nebo pravidla najednou neplati?
@j.a.n.i1 Nemůžeme ze zákona bránit člověku, aby o sobě smazal informace, které nechce veřejně mít. Neměl by měnit příspěvky tak, že by potom odpověď nedávala smysl, tedy dejme tomu ptá se na A, druhý odpoví A a on pak změní otázku na B a tím pádem odpovídající vypadá, jako kdyby neuměl číst, takovou změnu bychom nepovolili, vrátili zpět. V případě úpravy na tečku ovšem svůj příspěvek fakticky smaže.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den
Diana ![]()
No takhle pokud bych pokaždý, když jsem na terapii řekla, že mi je na zabití a celkem reálně o tom uvažuju, kontaktovala terapeutka OSPOD, tak je mám za zadkem často. Nikdo jsme u toho nebyl, ale co mi přijde, že terapeut vyhodnotil jako rizikový faktor je Tvůj nedostatečný náhled na intenzitu a závažnost symptomů dekompenzace zdravotního stavu, pak to že Tě moc neznal a taky nejistota kontinuity odborné péče respektive její odmítání. Třeba já mám v těhle propadech antisuicidální kontrakt jak s doktorkou, tak terapeutkou a i oni dvě jsou v kontaktu a s mým souhlasem konzultují. A to jsem se školním dítětem sama. U Tebe nejspíš žádná pojistka nebyla a tak to terapeut vyhodnotil jako závažné riziko a pak má povinnost konat. A OSPOD povinnost prošetřit, no a já si skutečně myslím, že se Ti snaží pomoct, tak jak ze své pozice můžou, tzn. dohledem nad zájmem dítěte, což v suicidiálním propadu fakt adekvátně neposoudíš, a zprostředkováním odborné pomoci. Jako na psychinu Tě nikdo deportovat nebude, je tam plno a musela bys jedině bezprostředně ohrožovat sebe nebo okolí na zdraví či životě, to se neděje, jinak by policie volala RZP a nedobrovolnou hospitalizaci. Takže u Tebe by připadala do úvahy kontinuální psychoterapie a popřípadě ambulantní psychiatrická. Úzkostně depresivní potíže má už dneska taková fůra lidí, že nejde všechny pozavírat na uzavřenky, neměl by kdo makat.