Konec 2 RD a podpora v nezaměstnanosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
28.8.13 19:52

@Mijunka - a vypočítali ti podporu z RD nebo ze zaměstnání? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
28.8.13 20:04

@goldik Napíšu ti jak to mám: Po ukončení první RD jsem šla na UP (vrátit jsem se do zamestnání nemohla) a to mi podporu počítali z RD, v tu dobu jsem znovu otěhotněla, takže RD na 4 roky),před rokem jsem nastoupila na brigádu, a po dvou měsících mě zaměstnali takže jsem dělala na HPP necelý rok ALE podporu mi počítají ze zaměstnání a doplňuje se ta doba do oddělaných 12 měsíců z rodičáku. Ale můžu ti říct že jsou ze mě na větvi, jak na pojištovně tak v nové práci :mrgreen: Nikdo nechápe jak můžu být na RD a zárověn vedená na UP.Ale opět říkám, záleží na dané situaci a konkrétním případu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.8.13 20:11

@Mijunka Nemůžeš být na RD a pobírat podporu, protože pokud jei na rodičovské dovolené, tak nejsi nezaměstnaná, ale můžeš pobírat RP a podporu. Což je tvůj i zakladatelky případ. Je to stejný princip, jako když někdo pobírá RP a zároveň chodí do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
28.8.13 20:26

@mag Ted budu vypadat jak blb, ale nějak jsem toto nepochopila: Nemůžeš být na RD a pobírat podporu, protože pokud jei na rodičovské dovolené, tak nejsi nezaměstnaná, ale můžeš pobírat RP a podporu. :think:
Jinak já jen píšu svoji situaci a každý to může mít jinak, vím jen že jde pobírat podporu a být na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.8.13 20:28

No pokud jsi na rodičovské dovolené, tak jsi zaměstnaná, na rodičovské dovolené může být pouze zaměstnanec (je to volno z práce), což vylučuje pobírání podpory v nezaměstnanosti. TAkže ty jsi na RD nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
28.8.13 20:32

@mag Ale já rodičák beru pořád. Běží mi od 3/2010 do 3/2014.Nebo mi to fakt nemyslí..já jsem při RD normálně pracovala. Nebo kdy myslíš že jsem na RD nebyla? :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.8.13 20:34

@Mijunka Rodičovský příspěvek je nezávislý na tom, jestli jsi nebo nejsi na rodičovské dovolené. Ten prostě bere každá, na rodičovské dovolené jsou jenom zaměstnané ženy, omluvené z práce po dobu péče o dítě. Ty ostatní nejsou na rodičovské dovolené, jsou prostě doma a pečují o dítě.

Kapišto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.8.13 20:36

No a ty co nejsou zaměstnané, můžou být v evidenci ÚP a pobírat podporu, ty zaměstnané logicky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
28.8.13 20:42

@mag jo takhle.. :mrgreen: mezi náma, já to prostě beru že jsem na rodičáku :mrgreen: Jinak se omlouvám zakladatelce, já jsem doma a pečuji o dítě, takže na RD nejsem. Vůbec jsem nevěděla že se to ještě rozděluje :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
28.8.13 21:02
@goldik píše:
@vulpes… ono ono tři roky je dost dlouhá doba na velké změny… :/ No zajdu tam nespíš už zítra ráno a optám se co a jak, ale takové štěstí já mít rozhodně nemůžu :/ každopádně díky, i malá naděje je…

AHOJ prosim napis jak si potom na urade dopadla budu za rok resit uplne stejnou situaci. Dekuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
28.8.13 21:14

Tak jak nad tím přemýšlím, také nejsem na RD, ale pobírám rodičovský příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
28.8.13 21:16

@goldik Já to taky netušila..prostě jsem brala že jsem na RD a že je to nějak rozdělené jsem se dozvěděla až od @mag :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.8.13 21:36
@goldik píše:
Tak jak nad tím přemýšlím, také nejsem na RD, ale pobírám rodičovský příspěvek…

Tak, tak a taková osoba se klidně může registrovat na úřadu práce a hledat práci a pobírat podporu v nezaměstnanosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
28.8.13 22:24

@mag, mě jde právě o to, jak udělat, abych nebrala jen tu almužnu těch 3660,– ale dosáhnout na nějakou normální podporu. V práci jsem brala pěkné peníze a tak by z toho byla i v celku fajn podpora, alespoň první dva měsíce než si něco najdu, ale takhle? To je výsměch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
29.8.13 21:59
@goldik píše:
@mag, mě jde právě o to, jak udělat, abych nebrala jen tu almužnu těch 3660,– ale dosáhnout na nějakou normální podporu. V práci jsem brala pěkné peníze a tak by z toho byla i v celku fajn podpora, alespoň první dva měsíce než si něco najdu, ale takhle? To je výsměch…

jakpak jsi dopadla???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat