Nemám mléko? Konec kojení?

Dayus
7.7.22 13:24

Konec kojení ????

Ahoj holky, nejdu jsi teď tady pro žádnou radu ale spíš pro názor nebo možná podporu. Jde o to že mám holčicku v pondělí bude mít přesně měsíc. První týden jsem ji v porodnici normálně kojila přes klobouky protože mám vpacene bradavky. Druhý týden doma jsme s tím docela bojovali a navíc malá je strašný jedlík a u mého prsa se vztekala špatně se prisavala a me mléko ji nestačilo tak sme začli prikrmovat UM. No a k prsu jelikož jsem je mnela tak bolavé tak jsem začala odsavat a malé dávat me mléko přes lahev. Sem tam se ještě k prsu na chviličku prisala dokud se neazacala vztekat. No každopádně dneska jsme na tom tak že prso už je pase. A s odstrikovanim jsme na tom tak že za den odsaju cca 200 ml protože mi. To čím Dal tím min teče. Navíc na jednu dávku jsem schopna odsat jen cca 80 ml a to me malé nestačí. Takže jsme spíše na UM :,( jsem z toho dost špatná. První jsem byla z toho že ji to dávám přes flašku a šidim ji o prso a o ten kontakt a vše co mimino v prsu má velmi špatná. No teď jsem velmi špatná z toho že ji nedokážu dát me mléko kolik by jsi přála a že mi asi dochází. :,( prosím je tu někdo kdo to mnel aspoň podobně? Laktacni poradkyni jsem volala, řekla mi že jak je dcera naucena jen na flašku že naučit atd znova to by jsme se trápily obě dvě :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
7.7.22 13:53

Zavolej jiné laktační. Ty a malá se svleknete, zalezte do peřin a koj a koj a koj. Půjde to, uvidíš. Zkus hodně pít, jez vyvary, homeopatika ricinus communis, pij kojící čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
7.7.22 13:53

200za den?8o takovýho mlika 8o :potlesk:.
Podle mě byla chyba dávat flašku když jsi mlíka měla dost. Možná to chtělo víc přikládat když byla furt hladová. My teda taky jely obojí ale nikdy, NIKDY jsem neodsala víc jak lžičku. A to možná přehráním. takze u nás nutnost. Mít tolik co ty, tak odstřikam do zásoby co se vejde a dávám přes láhev. To znamená, bych řekla, kvalitní odsávačku..Nám ta kombinace vydržela 4mesice a pak konec. Upřímně? mě se ulevilo. Sama si vybrala co potrebuje :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.7.22 13:56

Tak chyba cislo jedna je sudlit to doma na koleni. Melas laktacni zavolat hned.
Chyba cislo dva - ta laktacni ma celkem pravdu, na druhou stranu, pokud bys pod zkusenym vedenim opravdu makla, tak kojit nejspis jeste normalne muzes.
Vzhledem k tomu, ze porad razis tu jednodussi cestu (UM, flaska), tak laktacni asi odhadla, ze to je ztrata casu, ze to stejne nedas.

Takze - jsi ochotna se radami laktacni skutecne ridit, zvat si ji treba par dni po sobe, a opravdu na kojeni maknout…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dayus
7.7.22 14:04

@Atisia k prsu jsem ji právě víc přikládat nemohla protte jsem mnela na bradavkach strupy celé popraskané a strašně sani od malé bolelo. Flasku jsem dát musela protože malá dostala asi po 5 minutách cucani meho prsa hystericky záchvat200 ml za den je málo protože dítě v jejím věku by mělo mít alespoň 500 za den. Odsavam každou volnou chvíli ale strašně to trvá :,(myslite jsi že jsem špatna? :,(

• Citovat
  • Upravit
1977
7.7.22 14:13
@Dayus píše:
@Atisia k prsu jsem ji právě víc přikládat nemohla protte jsem mnela na bradavkach strupy celé popraskané a strašně sani od malé bolelo. Flasku jsem dát musela protože malá dostala asi po 5 minutách cucani meho prsa hystericky záchvat200 ml za den je málo protože dítě v jejím věku by mělo mít alespoň 500 za den. Odsavam každou volnou chvíli ale strašně to trvá :,(myslite jsi že jsem špatna? :,(

Máš elektrickou odsavačku? Já měla manuální a odsála jsem taky hrozně málo, ale od několika kamarádek jsem slyšela, že dobrou elektrickou se odsává úplně jinak.
Jinak pokud opravdu kojit chceš, tak bych zkusila jinou laktační a zabojovat. Když dáváš z lahve, používala bych Medela Calma nebo jinou pro kojené děti, aby i z lahve musela sát a neteklo to bez práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
7.7.22 14:13
@Dayus píše:
@Atisia k prsu jsem ji právě víc přikládat nemohla protte jsem mnela na bradavkach strupy celé popraskané a strašně sani od malé bolelo. Flasku jsem dát musela protože malá dostala asi po 5 minutách cucani meho prsa hystericky záchvat200 ml za den je málo protože dítě v jejím věku by mělo mít alespoň 500 za den. Odsavam každou volnou chvíli ale strašně to trvá :,(

Vůbec nekoukej kolik čeho má vypit. Pak jseš z toho na šišku a ta holka to pozná. Dělaj to tak jak potřebuje. Ne tak jak si weby říkají že to máš dělat. Pokud to nepůjde tak hold bude na UM ono se jí nestane. Naopak, nebude hladová. Dělat si hlavu z toho, že nekojis? Prosimtě. Spousta kojeny děti je nemocná kolikrát víc jak ty na UM. Nejsem odpůrce kojení. Jenom toho kojit za každou cenu. Nemyslím že že je každé dítě milovníkem prsů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dayus
7.7.22 14:25

@Atisia ne já to mysla tak že já ji dám mého 200ml a to kdyby ji neměla davst um tak umře hlady, protože malá za den sní kolem 700-800 ml

• Citovat
  • Upravit
7221
7.7.22 14:31
@Dayus píše:
@Atisia ne já to mysla tak že já ji dám mého 200ml a to kdyby ji neměla davst um tak umře hlady, protože malá za den sní kolem 700-800 ml

200 je prostě dost. To bych nedala ani za tejden. Nám dlouho vydržela na 120ml UM. Plus kojení. Pak šlus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dayus
7.7.22 14:35

@Atisia a od kterého měsíce máte slus?

• Citovat
  • Upravit
7221
7.7.22 14:37
@Dayus píše:
@Atisia a od kterého měsíce máte slus?

4m. No vzhledem k tomu, že je na začátku měsíce tak jakoby 5.Začala u toho strašně brečet. Kroutit se. Nepřidala se. Když si vybrala, ulevilo se mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dayus
7.7.22 14:42

@Atisia mi to přijde u nás v prvním měsíci být na um strašně brzo :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
7221
7.7.22 14:51
@Dayus píše:
@Atisia mi to přijde u nás v prvním měsíci být na um strašně brzo :,( :,(
:mrgreen: od porodnice, malá jela od druhého dretiho dne života. Probrecela dva dny než sestra usoudila, že je asi hladová a dá malinko příkrmu. Když sestry Zálezly sama jsem si koordinovala kolik jí dám i když jsem neměla. Jen aby nás pustili. Doma jsem dva dny léčila bradavky a pak najela na režim co v nemocnici. Kojení plus UM. Musím dodat, že nikdy neměla problém. Teda do toho4m. Taky velký plus jsem viděla v tom, že jsem byla schopná lip odhadnout jestli brečí z hladu. Předtím to byl pokus omyl. Prso, flaška, za hodinu zase. Co si vybrala, byla spokojená a já věděla, že zrovna teď nebrečí proto, že má hlad.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.7.22 15:24
@Dayus píše:
@Atisia mi to přijde u nás v prvním měsíci být na um strašně brzo :,( :,(

No je to brzo a je to zbytecne.

A nejsi spatna, jen nezkusena a mozna trochu lina  ;).

Mas dve moznosti - vyprdnout se na to a dat UM, nebo za pomoci dobre (!!) laktacni na tom dost maknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
7.7.22 15:30
@Lucie_Sx píše:
No je to brzo a je to zbytecne.

A nejsi spatna, jen nezkusena a mozna trochu lina  ;).

Mas dve moznosti - vyprdnout se na to a dat UM, nebo za pomoci dobre (!!) laktacni na tom dost maknout.

Akorad si samy musí vybrat co je pro ně lepší. My nejsme oni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna