Prvorodička v 35. tt - KP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
13.1.08 21:19

konec pánevní

Ahojte maminy, jsem prvorodička v 35 t.t. a malé je otočené KP. Doktor mi vzal naději ,že se ještě může otočit a rovnou mi sdělil, že mě čeká CŘ. Chodím po 4, dělám kočičí hřbety, ale bez výsledku… Napište, prosím, jestli jste byla některá ve stejné situaci, co vám pomohlo ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lia
4468
13.1.08 21:39

Ahoj, malý byl KP od 30tt a už se neotočil.

Chodila jsem na tzv. Moxování, ale nepmohlo.
Zevní otočení miminka jsem okamžitě odmítla.

Malý se narodil císařským řezem, měl asi důvod (třeba by neprošel pánví)

Nezoufej, já to taky obrečela - že nebudu rodit přirozeně.
Hlavní je přece zdraví miminka :-)

Hodně štěstí a miminku hodně zdravíčka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.1.08 21:40

Ja bych tedy neplasila, me se druhe mimi otocilo az v 36. tydnu. Moje dr. to vubec neresila, rikala mi, ze dokonce rodila maminku, ktere se mimco otocilo 2 dny pred porodem, nekdy v 38 tydnu…

neprihlasena Jandulka

• Citovat
  • Upravit
6545
13.1.08 21:43

a nechci plašit, ale stejně tak máme na diskusi maminu, která šla k porodu, porod se rozběhl, měla normální polohu a miminko se otočilo během porodu na KP.

Otočit se ještě může a nemusí, vlivů je spousta. Ale osobně bych to moc nehrotila, a to proto, že si myslím, že miminko má nějaký důvod, proč takhle je (jiné kamarádce se holčička otočila ve 35tt a už se neotočila zpátky, narodila se nakonec cs - i když zkoušeli nejdřív přirozený porod - a měla šňůru kolem krku).

Nicméně takhle jak to píšeš, tak přístup dr byl celkem netaktní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
13.1.08 22:30

Ahoj,
neda mi to nereagovat, byla jsem ve stejne situaci.
Delala jsem vsechno mozne, co se doporucuje - leh s podlozenym zadkem, kocici hrbety, plavani a uz ani nevim co vsechno (nekde v diskuzich ke KP to tu je, staci pohledat) - nic nepomohlo.
Ale vybrala jsem si porodnici, ktera mi umoznila rodit prirozene i KP, ovsem za predpokladu, ze dite bude mit do 3,5 kila. Zkouseli jsme i obrat, teda nic moc to nebylo a nepovedlo se, ale v nouzi nejvyssi jsem brala cokoli jen ne SC. Ale nakone bohuzel jsem se tomu nevyhnula, trochu nam holcicka narostla. :lol:
Takze rozhodne poloha KP neznamena automaticky SC, pokud ty si to neprejes… Staci vybrat porodnici, kde maji s tim zkusenosti, ono pro ne je samozrejme lepsi rezat. Nekde ani nejsou dostatecne zkuseni doktori. Ale moznost, ze se jeste otoci porad existuje, takze zbyva verit!
Hodne stesti! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
14.1.08 09:55

Ahoj,

já naštěstí v týhle situaci nebyla, ale … dcera mamčinýho kamaráda měla jít na císaře ( rodili jsme obě se svou soukromou Mudr ) no když ležela v tý porodnici, malá se z ničeho nic otočila hlavnou dolů, tak dobrý, začali teda s vyvoláváním normálního porodu..hihi a ona se jim otočila znovu
( to už byla asi na 7cm otevřená ), tak jí doktorka píchla nějakou injekci a ona se otočila zase zpátky hlavou dolů…porodila normálně krásnou 3500g a 53cm holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
14.1.08 11:04

ahoj,

jak pise Hanucha…zalezi na velikosti miminka…a je tam skutecne hranice 3,5kg v dobe terminu porodu…

co je vetsi nez 3,5kg,tak jde opravdu na cisare a je to v zajmu miminka …

Starsi ditko bylo KP a v 38tt odhadovali dle UTZ kolem 3,6kg a velice durazne doporucovali cisare…nakonec mel maly cca 4kg v 38tt a normalni cestou by rozhodne porodit nesel (jak rekl dr.)

ja bych to nechala na doktorech a nic necitliveho na tom nevidim,ze doktorka ti uz ted rekla,ze to bude asi cisar…aspon se na tu alternativu muzes pripravit …me to doktorka rekla uz taky takhle brzo(vychazela prave s odhadu vahy dle UTZ a ze zkusenosti),ja jsem neverila,cvicila jsem cviky na otoceni a porad doufala…a neotocil se prave kvuli tomu,jak byl veliky…
strasne jsem to obrecela,v porodnici jsem smlouvala.....ze ne CS…ale pan primar mi presne vysvetlil rizika jak jednoho,tak druheho porodu pri poloze KP.....a ja jsem souhlasila s CS…oni se jen tak pro nic za nic do cisare nepousteji,ve vetsine porodnic ted preferuji prirozene porody …

hodne stesti

jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
14.1.08 11:34

Víš, hlavně bych si nestavěla hlavu, že za každou cenu budeš rodit normálně. Znám mnoho maminek, kterým se to nevyplatilo, zdravím a dokonce jedna i životem dítěte. Možná mě čeká něco podobného, malý je pořád jinak než hlavou dolů, takže začínám shánět info, jak šetrně otočit.
Když jsem rodila Tomáška, přivezli tam maminku druhorodičku s polohou KP.
A řekli ji, že když se rychle a dost otevře, že není důvod dělat císaře. Jestli to všechno nepůjde hladce, v zájmu dítěte to nemá smysl zkoušet. Nakonec byl tedy císař, ale je to individuální, někdo koncem pánevním porodí…
Přeji hodně štěstí. Za pár týdnů to asi budu řešit také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
14.1.08 13:03

Ahojky,

jenom ti chci říct a přidat se k většině, že císař opravdu není žádná tragédie. Mě když dr ve 39 týdnu oznámil, že malej v břichu má přes 3,5 kila a je KP, takže když se do týdne nerozrodím, tak půjdu na císaře, tak jsem nejdřív taky byla vyšokovaná a uronila pár slz. Ale do týdne se mi to v hlavě rozleželo, tady na emimi jsem si našla diskuze k císaři, abych věděla, do čeho jdu, našla jsem v holkách se stejným „údělem“ oporu a pak už jsme si z toho dělali s manželem srandu, že si můžeme rok dopředu napsat do kalendáře, kdy bude mít malej narozeniny. A nakonec těsně před porodem, v přípravné místnosti, když jsem si vesele chodila sem a tam a kolem mě křičely rodící maminy bolestí jsem byla moc a moc ráda, že to takhle dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
14.1.08 13:35

Souhlas s Ginou :wink: SC opravdu není žádná tragédie a hlavně - to miminko přesně ví, proč si postaví hlavu :wink: !!! A máš ještě něco času, tak držíme pěstičky ať hlavně všechno dobře dopadne.
A po porodu vyměň doktora, já měla v prvním těhu něco podobnýho netaktního :evil: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
16.1.08 08:49

Nevěš hlavu a vůbec to neřeš… Mně říkali ještě týden před porodem, že je malá KP a když jsem přijela do porodnice byla hlavičkou dolů… Nechala jsem tomu volný průběh a otočila se ani nevím jak… Hodně štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
17.1.08 22:24

KP

Mám stejnou zkušenost, miminko se do poslední chvíle neotočilo, absolvovala jsem plánovaného císaře. Pan doktor v těh. poradně, mmch horlivý zastánce přirozených porodů, mě několik týdnů ujišťoval, že je mimi v přechodné poloze a že se určitě obrátí hlavičkou dolů, takže jsem byla v klidu. Ve 39. týdnu jsem šla normálně do poradny, pan doktor byl zrovna na dovolené, takže mě vyšetřovala jiná paní doktorka. No a tahle paní doktorka mi sdělila, že malý je v poloze nožičkami, takže normální porod je vyloučen, bylo by to moc velké riziko a že mám druhý den naklusat do porodky na císaře. 8O Byla jsem z toho do večera v šoku! :lol: Nicméně teď jsem ráda, že to takhle dopadlo. Říkám si teď, že kdyby neexistovala tahle možnost, nemusela jsem tu být já ani můj malý brouček. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.1.08 05:35

moje mimi bylo taky otoceno hlavickou vzhuru a byl to pro me sok, protoze jsem planovala porod doma (legalne s porodni asistentkou v usa), kdyz porodni asistentka zjistila ve 37 tydnu polohu, tak me hned poslala na otaceni miminka, coz se nepodarilo, takze jsem ve 40 tydnu mela planovany cisarsky rez, nic moc to nebylo, ale nejdulezitejsi je, ze miminko bylo venku zdrave, nejhorsi pro me bylo preorientovat se z euforie, ze muzu rodit doma, na cisrasky rez, jinak chci rici, ze na vyber jsem nemela, protoze v usa se skoro vyhradne KP rodi cisarskym rezem, alespon tedy kde bydlim ja, coz me sice hodne mrzelo, ale na druhou stranu v Ceske republice bych asi stala pred rozhodnutim, jak rodit, protoze miminko melo neco malo nad 3 kila a stejne nevim, jak bych se rozhodla, jinak preji hlavne zdrave mimi, protoze to je nejdulezitejsi, rana po cisari se hoji rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.1.08 05:38

jeste jsem chtela rici, ze jsem take vyzkousela vsechno od Moxovani, stojky v bazenu, yogy atd. nektera miminka se proste otocit nechteji, bohuzel s planovanym cisarem clovek nikdy nezjisti, jestli by se miminko na posledni chvili prece jen neotocilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí