Konec pánevní a do toho hemeroid

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Sindarela
27.11.06 14:30

Konec pánevní a do toho hemeroid

Ahoj holky,
dnes jsem byla v poradně a mám opět konec pánevní i když před týdnem bylo mimi hlavou dole. Prý tam má ještě místo a může se otočit, říkal Dr. Do porodu mám 14 dní ani ne. (7.12.) A k tomu mám hereroid. Zatím jenom jeden, den ode dne bolestivější a zdá se mi i větší. Dr. mi doporučil FAKTU a snažil se mi ho zatlačit, ale marně. Vždy to s velkou bolestí vyleze a pak to bolí a bolí ..... AU. Už to mám 5 dní a do porodu a co teprv po porodu. Mám z toho strach. Ani ne z porodu, jako z hemeroidů, které se mi po prvním porodu udělali dost hnusné a nemohla jsem sedět. Už jsem si četla diskuse na toho téma a vidím, že to je docela častý jev, ale řekněte, jsou hemeroidy po 2. porodu ještě horší než po 1. porodu? A do toho ten konec pánevní. UF. Musím věřit, že to dobře dopadne.
Sindarela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
27.11.06 14:38

ahojky, to s těmi hemeroidy by mě taky zajímalo…po porodu jsem měla z nich taky krizi, bylo to horší než samotný porod…FAKTU je super jak mast, tak čípky, tak po stolici si už ted dávej čípek a maž. Je dobré to taky chladit-PA nám radila povařit dubovou kůru, ten odvar nalít do sáčků na led a zmrazit. Pak kostku vyloupnout, zabalit do gázy či kapesníku a přikládat. Toto mi zmírnilo bolesti či pálení předtím, ale popravdě po porodu ne. Tam zabralo jen Faktu.

A držím palce, aby se mimi ještě otočilo!!!

A to první jsi rodila KP nebo císařem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
27.11.06 14:46

To první jsem rodina úplně přirozeně, hlavičkou dolů. Takže pohoda.

• Citovat
  • Upravit
2857
27.11.06 14:51

Ahoj

jdeš mi zrovna do noty.O((( bohužel

já mám jednoho adepta na zavraždění už asi 14 dní… moc nebolel - pohoda, mazala jsem Preparation - H se ta mast jmenuje (faktu - mi jaksi nezabírá a navíc mě to po tom pálí a svědí ještě víc), bohužel před pár dny mi zřejmě mimi sestoupilo do pánve a břicho sjelo dolů… a nastává peklo peklíčko…

Studené dělá taky dobře… ale včera jsem projížděla na netu kde co a dr. Koucký v porodnici.cz říká že bohužel je nutné porodit, aby se to zlepšilo:o((( velká děloha tlačí na velkou dutou žílu a způsobuje městnání krve v dolní polovině těla… proto se v posledních týdnech těhu objevují tyto a jiné křečáky a problémy a to zejména u druhorodiček.
Jinak radí Faktu, a Detralex (myslím že se to tak jmenovalo - je to lék který prý mohou i těhotné a kojící , ale je pouze na předpis… tak to aspon psal..)

Já měla před 14 dny ještě mimi taky KP, minulý týden už bylo hlavičkou dolů… no a myslím že tak zatím zůstalo… ale jistá si tím nejsem…

každopádně z tlačení u porodu mám strašněj strach… po prvním porodu ani před jsem takovéto problémy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
27.11.06 16:09

No, tak to já měla takovéhle problémy už před 1. porodem. 3 dny před mi vystouplo něco malého, dalo se to přežít, ale po porodu to „stálo za to“. Teď mi to vykouklo 14 dní před a je to horší den ode dne, takže co bude po porodu se trochu bojím domyslet…" UF. Musíme to nějak zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
228
27.11.06 16:22

Sindarel,
můžeš se " utěšovat" taky tím ,že KP je dosti často indikací k císařskému řezu . I když nevím jestli je to útěcha. Záleží taky na velikosti miminka dle odhadu na USG. Jinak kromě uváděné léčby existují i ubrousky napuštěné zklidnující látkou, které se používají po stolici , kdy se bolest většinou zvětší po tlačení. Zkus se zeptat v lékarně.
Apolena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
27.11.06 18:29

Ahoj,

po porvnim porodu jsem taky mela silene problemy, nyni po druhem to zdaleka nebylo tak hrozne a to diky nekolik vecem: uz pred porodem jsem zacala brat Detralex (opravdu je jen na predpis), po „velke“ vzdycky pouzivam vlhcene ubrousky a mazu mastickou MASTU, ktera se mi osvedcila nejvic. Pri porodu jsem mohla prakticky hned tlacit a maly byl na dve zatlaceni venku, tak nebyl na ten konecnik takovy tlak. A taky jsem nemela nastrih ani natrzeni na hrazi, coz si myslim ze taky hraje svou roli - zadne podrazdeni nebo otok. Takze doporucuji zajit za Dr. a nechat si napsat prasky a do porodnice se radne vybavit mastickama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
27.11.06 19:42

ahoj

Martochu - prosím tě ta mast Mastu i ty prášky se můžou v těhu???? a může je napsat gynekolog???? jdu tam ve středu, tak snad to do té doby vydržím:o()

Já chtěla KP právě kvůli tomu, že by se šlo rovnou na císaře… ale mimčo se bohužel otočilo (vím jsem divná většina chce aby se otočilo…) ale po prvním vyvolávaném porodu, který stejně po všech těch útrapách skončil císařem se není co divit:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
27.11.06 20:58

Ahoj,

Mastu se da koupit v lekarne, myslim, ze se v tehu muze, ja ji kazdopadne pouzivala a pouzivam nadale, bez ni nevim, co bych delala. Faktu mi tak dobre nezabirala, navic je dost mastna - spini spodni pradlo. Ani ten Preparation H, vyzkousela jsem toho fakt hodne. A Detralex by mel napsat gynekolog nebo chirurg nebo proktolog, mozna i prakticky lekar. Muze se i v tehotenstvi a pri kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
28.11.06 08:51

Martoch - moc děkuju za odpověď,,, zítra to zkusím na gyndaře:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
28.11.06 09:02

Holky,Detralex napíše i obvoďák.Mně ho psala.Brala jsem ho chvili po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie