Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Terka Protivinská píše:
@FraDeu pardon. Skolka byla zarizena. Pocitali jsme stim ze maleho do skolky vemou. Nastopil donskolky a panu reditrli se proste nelibilo to ze je jeste malej ze nema 3 roky. A kdyz sem snim byla na zapisu tak pan reditel nemne zadny problem. A nepatrim k tem ktera by stala na socialne a skemrala. Jen se proate ptam.
tak to má ale ředitel smůlu, máš papír o přijetí do školky, tak si to nemůže rozmyslet, to je nesmysl. Na ukončení docházky do školky jsou jasně daní pravidla, kdy vás můžou ze školky vyhodit. Normálně bych tam dítě dál dávala a pohrozila, že se obrátím na zřizovatele se stížností
Já budu po skončení rodičáku pár let doma z důvodu hendikepu jednoho z dětí a beru to, že nárok nemám na nic.
@Midliva píše: Ženské vy jste tady tak zlé.Nevím, jak by vám bylo, kdyby ze dne na den se vše změnilo.
máš v ruce papír o přijetí do školky z toho května?
@Terka Protivinská jak to máš s prací? Běží ti stále smlouva - do kdy máš nahlášenou rodičovskou dovolenu? Klidně mi napiš a poradím ![]()
@Terka Protivinská píše:
@Janli no prave ze mne dite vzali do skolky v kvetnu. A kdyz byl malej poprvni ve skolce tak vsechno v poradku. Odpoledne mne volal reditrl ze malemu jeste nejsou 3 roky ze je jeste malej a 3mu budou v prosinci
Tak teď trochu kecáš. Normálně se berou do školky děti, kterým tři roky nebyly a pokud je dítě přijatý, tak je přijatý.
@Midliva píše: Ženské vy jste tady tak zlé.Nevím, jak by vám bylo, kdyby ze dne na den se vše změnilo.
Ze dne na den se takové věci opravdu nemění. Není možné že ji při zápisu dítě vezmou, a v září řeknou že ne. To je hovadina, nicméně kdyby to bylo ze dne na den, tak měla zakladatelka spoustu času.
@Terka Protivinská píše:
@FraDeu pardon. Skolka byla zarizena. Pocitali jsme stim ze maleho do skolky vemou. Nastopil donskolky a panu reditrli se proste nelibilo to ze je jeste malej ze nema 3 roky. A kdyz sem snim byla na zapisu tak pan reditel nemne zadny problem. A nepatrim k tem ktera by stala na socialne a skemrala. Jen se proate ptam.
Tohle je ale blbost, je jednou přijaté? Je, takže ředitel má smůlu, ty máš v ruce papír o přijetí, leda by tam byla nějaká podmínka, že může nastoupit az v tom prosinci po dovršení 3 let (tak to má kamarádka, že musí počkat do narozenin malé a hned od nich ji do školky dát). Jinak ředitel nemůže jen tak ze dne na den vyhodit přijaté dítě, takže si to buď špatně při zápisu pochopila, nebo tu kecáš.
Zlé? Ne, jen víme moc dobře, jak to chodí.
Jo, je to divný. Dcera je taky prosincová. U zápisu byla normálně, kdyby mi ji vzali, tak nastoupí od září do školky, v necelých třech letech. Ale nevzali ji, protože bylo plno, ale byla hned pod čarou. Takže když se v prosinci uvolnilo místo, tak nastoupila. Takhle bych asi naběhla na ředitele…
Ve spoustě školek chodí do školky i děti mladší tří let. Někde mají akorát limit, že berou jen ty co jim budou tři do konce aktuálního kalendářního roku. Jinde zase může dítě nastoupit až v den třetích narozenin, nebo od pololetí (ledna). O tom, že by vyhodili již přijaté dítě kvůli věku slyším poprvé, obrat se na zřizovatele.
No celé je to nějaké divné ten dotaz, takové laxní… do tří let ditěte můžeš být na rodičovské dovolené z původní práce (musíš to mít však s nima domluvené, kdy se budeš vracet), drží ti místo, po 3. letech dítěte se bud vrátit nebo požádat o neplacené volno. takze pokud ti ho ředitel vezme až v prosinci tak se můžes od následujícího dne vrátit do práce… a to že jste byli přijatí a najednou to nejde…není to tím, že to tam syn nezvládá a tak se ho chce ředitel zbavit a svádí to na to, že je malý???
@PapeJ píše:
Jo, je to divný. Dcera je taky prosincová. U zápisu byla normálně, kdyby mi ji vzali, tak nastoupí od září do školky, v necelých třech letech. Ale nevzali ji, protože bylo plno, ale byla hned pod čarou. Takže když se v prosinci uvolnilo místo, tak nastoupila. Takhle bych asi naběhla na ředitele…
U nás děti normálně nastupují v září. Pokud nemají plenky, není důvod čekat na narozeniny. Já mám dceru listopadovou a měla nastoupit od září..
@Janli píše:
U nás děti normálně nastupují v září. Pokud nemají plenky, není důvod čekat na narozeniny. Já mám dceru listopadovou a měla nastoupit od září..
U nás je taky nástup pro všechny od září, ale známí to taky měli až ode dne třetích narozenin. A u nich to bylo úplně trapný, protože kluk je měl 7.9. ![]()
ne, nejsme zlé, sama mám děcko v Brně přijatý a 2 roky měl ted o prázkách. Jsme s ředitelkou domluvená, že pujde v lednu, ale kdybych ho tam chtěla dát ted tak ho tam dám, protože hádej co, je přijatý.
No, jelikož se to takto ze dne na den změnit nemůže, tak za a) paní nám kecá za b) měla říct panu řediteli, že dítě je přijaté a tedy bude chodit. Plus za c) pokud jsou dítěti 3 roky až v prosince, tak ji žádná RD neskončila, buď na ni nebyla nebo na ní stále je.