Konec RD, nechci nastoupit

Anonymní
22.12.14 08:05

konec RD, nechci nastoupit

Ahoj, prosím o radu… Dnes mi končí RD (dítě má dnes narozeniny), zítra bych měla nastoupit do práce. Zaměstnavateli jsem se ozvala, ví o mně, místo pro mě má. Já ale opravdu posledné noci nespím, a včera jsem se rozhodla, že nechci nastoupit. Mám celkem 4 děti ve věku od tří do deseti let, do práce bych dojížděla minimálne 40 minut, manžel má časově náročnou práci, babičky nemáme. Opravdu jsem přesvědčena o tom, že bychom to nezvládli. Poloviční úvazek není možný. Mám možnosti brigádky z domu, na DPP nebo živnosťák, to by mi prozatím stačilo, a i bych to stíhala u dětí… Co mám teď dělat? Dát výpověď a nahlásit se na ÚP? Nebo požádat zaměstnavatele o neplacené volno do 4 let věku? (RP mám na 3 roky, vím, že zřejmě už nic nedostanu, o to mi nejde) Nebo jsou i jiné možnosti? Prosím poraďte!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
22.12.14 08:08

Můžeš dát jednak výpověď i požádal zaměstnavatele o NV, záleží co bude vyhovovat tobě. Taky se můžeš stát OSVČ a „dělat na sebe“ nebo jak píšeš pracovat z domova. Jenom nechápu proč to řešíš dneska, tohle jsi měla mít rozmyšlený už dávno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
22.12.14 08:11

Já bych asi sázela na jistoty. Ale těžko tuto situaci hodnotit. Neznáme vaši fin. situaci. Pokud jste na tom dobře, tak proč nemít jen brigádu. ;) Děti by určitě ocenili, že se jim můžeš víc věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.14 08:19

@terien Řeším to intenzivně poslední 3 měsíce. Jenomže je rozdíl si něco představovat, a pak opravdu vidět, jak by se to logisticky zvládalo, některé děti je potřeba vozit na kroužky… Hledali jsme i babičku na hlídání, ale bohužel, našli pro nás jenom paní, která na úvodní schůzku přišla s manželem, ze kterého táhl alkohol…

Když bych měla NV, nemusím se registrovat na ÚP? Zdravotní pojištění by hradil stát? A kdybych přitom měla výdělek na živnosťák, tak už si zdrav. soc. budu hradit sama, takže bych to někam měla nahlásit? (nemyslím nahlášení podnikání, to mi je jasné, ale spíš to, že by docházelo k souběhu práce na ŽL a toho, že by stát hradil zdrav. pojištění?)

• Citovat
  • Upravit
3088
22.12.14 08:21
@terien píše:
Můžeš dát jednak výpověď i požádal zaměstnavatele o NV, záleží co bude vyhovovat tobě. Taky se můžeš stát OSVČ a „dělat na sebe“ nebo jak píšeš pracovat z domova. Jenom nechápu proč to řešíš dneska, tohle jsi měla mít rozmyšlený už dávno :roll:

Taky bych to řešila dávno předem. Je to rozhodnutí tazatelky, o to nic, ale je to jakoby nefér vůči zaměstnavateli. Mohl už mí někoho jiného a ne zbytečně držet to místo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
22.12.14 08:29
@Anonymní píše:
@terien Řeším to intenzivně poslední 3 měsíce. Jenomže je rozdíl si něco představovat, a pak opravdu vidět, jak by se to logisticky zvládalo, některé děti je potřeba vozit na kroužky… Hledali jsme i babičku na hlídání, ale bohužel, našli pro nás jenom paní, která na úvodní schůzku přišla s manželem, ze kterého táhl alkohol…

Řešit to intenzivně 3 měsíce znamená řešit to se zaměstnavatelem a ne, že máš zítra nastoupit, nechceš a zaměstnavatel o tom nemá tušení :zed: někoho takového bych fakt chtěla zaměstnávat. Ale jinak máš celkem velkou šanci na ukončení dohodou, zaměstnavatel si nebude chtít přidělávat starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.12.14 08:30

Já bych spíš viděla problém v tom, že pokud zaměstnavatel nepřistoupí na dohodu, bude tam muset zakladatelka stejně dva měsíce ještě pracovat, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
22.12.14 08:35

@kate02 To jo… ale zas soudný zaměstnavatel si nebude přidělávat s někým takovým starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.14 08:37

@j.a.n.i1 Já jsem se opravdu ptala na něco jiného, nebo tady opravdu všechny sedíte vedle mě a víte, co si se zaměstnavatelem povídám? Jedná se o velkého zaměstnavatele, a ten má spousty míst, kam se dá nastoupit, opravdu na mě nečeká jako na spasení… V kontaktu s personálním jsem už opravdu 3 měsíce, když jsem tam před měsícem - měsícem a půl byla, tak jsem říkala, že plný úvazek by mohl být problém, ale on částečné prostě nedává. Měsíc a půl jsme hledali hlídání, ale je to opravdu problém, já své děti nesvěřím kde komu…

• Citovat
  • Upravit
35329
22.12.14 08:59
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Já jsem se opravdu ptala na něco jiného, nebo tady opravdu všechny sedíte vedle mě a víte, co si se zaměstnavatelem povídám? Jedná se o velkého zaměstnavatele, a ten má spousty míst, kam se dá nastoupit, opravdu na mě nečeká jako na spasení… V kontaktu s personálním jsem už opravdu 3 měsíce, když jsem tam před měsícem - měsícem a půl byla, tak jsem říkala, že plný úvazek by mohl být problém, ale on částečné prostě nedává. Měsíc a půl jsme hledali hlídání, ale je to opravdu problém, já své děti nesvěřím kde komu…

To je sice vsechno pekne, ale resit tohle den pred nastupem, je trochu pozde, ne?
Pokud zamestnavatel dnes nebo zitra nepristoupi na dohodu o ukonceni prac. pomeru( nebo neplacene volno), tak stejne do prace musite. A uz vidim, jak to ted narychlo resi, pred vanoci v dobe dovolenych.Jine moznosti nejsou. Jo, jedna je - ze neprijdete zitra do prace a zamestnavatel vas vam doruci vypoved pro hrube poruseni pracovni kazne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.14 09:11

No, tak díky za rady… Hezké Vánoce všem.

• Citovat
  • Upravit
4009
22.12.14 09:23
@Anonymní píše:Když bych měla NV, nemusím se registrovat na ÚP? Zdravotní pojištění by hradil stát? A kdybych přitom měla výdělek na živnosťák, tak už si zdrav. soc. budu hradit sama, takže bych to někam měla nahlásit? (nemyslím nahlášení podnikání, to mi je jasné, ale spíš to, že by docházelo k souběhu práce na ŽL a toho, že by stát hradil zdrav. pojištění?)

Nemůžeš být na pracáku a pracovat na žl. Buď jsi na pracáku a hledáš práci, nebo pracuješ na žl, a platíš si odvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.14 09:26
@evill píše:
Nemůžeš být na pracáku a pracovat na žl. Buď jsi na pracáku a hledáš práci, nebo pracuješ na žl, a platíš si odvody.

Nene, myslela jsem spíš souběh neplaceného volna a podnikání, jak by bylo…

• Citovat
  • Upravit
mag
12864
22.12.14 09:30
@Anonymní píše:
Nene, myslela jsem spíš souběh neplaceného volna a podnikání, jak by bylo…

To by šlo, ale to sis měla rozložit rodičák, sociální platit budeš, zdravotní až z výdělku, ale musíš se nahlásit na pojišťovně jako osoba pečující o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
22.12.14 09:32
@mag píše:
To by šlo, ale to sis měla rozložit rodičák, sociální platit budeš, zdravotní až z výdělku, ale musíš se nahlásit na pojišťovně jako osoba pečující o dítě.

A dítě nesmí chodit do školky na víc jak 4 hodiny denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí