Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky to trošku nechápu. Den před nástupem do práce už přeci musím mít vše vyřešené a ne řešit, že zítra nechci do práce! Proč sis neprotáhla RD třeba do 3,5 let nebo do 4 let? Nechápu fakt ![]()
No popradvě myslím, že byste to určiě zvládli, dříve lidi zvládli daleko více…-)
Tak den před nástupem do práce se rozhodnout jinak, to je tedy síla ![]()
Ale aspoň bych to zkusila být zakladatelkou.
Třeba by to šlo, neházela bych hned flintu do žita ![]()
Taky jsem se nechtěla vrátit, ale nakonec jsem ráda, že jsem se vrátila…
Z mnoha důvodů.
Ale případné nevrácení do práce bych oznámila s velkým předstihem.
Mimochodem nemyslím si, že by bylo nereálný to stíhat, já dojíždím každej den minimálně 35 minut (to je ráno bez provozu), běžně spíš tak těch 45 minut, občas hodinu… A stíháme to…
Já prostě jezdím do práce brzo ráno a končím tak, abych stihla vyzvednout děti ze školky…
Kdybych si měla vybírat práci tak, abych do práce jezdila jen třeba 10 - 15 minut, tak nejspíš nepracuju do teď… ![]()
S manželem jsme počítali, že teoreticky bych mohla zvládat kluky vodit i vyzvedávat, ale je fakt, že to už by fakt bylo s odřenejma ušima, kluci by byli ve školce od otevření do zavření… Ale taky by to šlo…
Zaměstnavatel bude zakladatelku zcela jistě milovat. Fakt nechápu.
Stačí pár takových a pak se nemáme co divit, proč matky s dětmi mají problém sehnat práci.
@Svistice píše:
Zaměstnavatel bude zakladatelku zcela jistě milovat. Fakt nechápu.Stačí pár takových a pak se nemáme co divit, proč matky s dětmi mají problém sehnat práci.
Taky mě to vždycky napadne…
O to víc si vážím toho, že já dostala šanci dokázat, že i matka se dvěma dětma je schopná fungovat v práci jako všichni ostatní… ![]()
Děkuji všem za přínosné postřehy. Zaměstnavatel požadoval, abych byla 9-17 v práci (tak jako před MD), děti neměl kdo vyzvedávat ze školek (každé bohužel bude chodit jinam, mladší nám ke staršímu dítěti nevzali), ani vozit na kroužky (mezi 15-17 hod). Zkoušeli jsme paní na hlídání, ale předminulý týden nám agentura poslala paní, která přišla s podnapilým manželem, a i sama měla očividně problém s osobní hygienou. Minulý týden nám agentura sdělila, že nikoho dalšího v našem okolí nemá, možno proto, že jsem požadovali jednak odvedení jednoho dítěte na kroužek, vyzvednutí dalšího z jiné školky, zpátky na kroužek, a pak se 2 dětma domů - asi to bylo pro paní na hlídání príliš složité. Hledali jsme i jinde, bezúspěšně, jediné, co se mi podařilo zajistit byla kamarádka, která odvede jednou týdně dítě na kroužek, ale pak na 16:30 už pro ní musíme my. A to ještě pořád zůstává s otazníkem další dítě, které je potřeba také na kroužek odvést… Opravdu jsem skoušela mnohé způsoby hlídání, do poslední chvíle věřila, že někoho najdu.
Nepovedlo se.
Ale už můžete všechny klidně spát, se zaměstnavatelem jsem se dozhodla na rozvázání poměru dohodou, teď mi zbývá jenom vyřešit, jestli se mám hned zítra ohlásit s podnikáním na ŽÚ, nebo to do nového roku počká… Zda bych po zítřejším nahlášení hned musela platit zálohy za prosinec, i když přijmy budou až od ledna.