Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli se nudíš, tak něco dělej. A nerouhej se.(Nemyslím to zle, ale člověk, který si neváží toho, že se má dobře, má zdravé šikovné dítě a čas být užitečný, tak obvykle dostane od života pěknou lekci.)
Tak jedině nějakou brigádu
Nebo třeba začít plést ![]()
Nebo dálkové studium - čehokoli ( SŠ, VŠ ) ![]()
Mám to samé doma ale teďka se vše točí kolem Vánoc a od jara do podzimu mam zahradu.
Příspěvek upraven 17.12.14 v 22:06
Že by 1,5 leté dítě nebylo již co učit?
To vaříš celé dopoledne, nějak tu nenacházím, že i ty si s ní hraješ
. Co takhle vyrážet s malou ne na spací procházky, ale třeba na plavání, do nějakého kroužku pro mrňata, co si s ní hrát. ![]()
@BAZÁREK ANGIE To my chodíme pořád někde, k babičkám, te%d do betléma na ovečku, jsme venku od 12-3h, z toho spí tak 20 minut, s malou si hraju, ale to jsou spíše takové ty hry typu schovka, bafání, kutálení míčků, čtení knížek a učení slov. Ale jak si hraje s stavebnici, kostkama, nebo nějakýma hračkama, kde musí trochu zapojit mozeček, tak vyžaduje samostatnost, i u spinkání, večer chce prostě jen dát do postýlky, pusu a my musíme jít pryč, poté usne… je to prostě jiné dítko, jak mi říkají všichni… ![]()
Příspěvek upraven 17.12.14 v 22:09
Buď ráda, že tak hezky zvládáš a máš šikovné dítko.
Co Tě bavilo před mateřskou?
Já při dětech pracuji. Vím, že bych se doma nudila. A kolikrát toho je pak na mě moc a říkám si, kéž bych mohla z toho pracovního kolotoče na měsíc dva vypadnout a jen tak si chodit místo do práce třeba zasportovat, ven s kamarádkou, zajezdit si na koni, dát do pořádku zahradu… Neuměla bych se asi nudit. Vždycky jsem měla práci, buď výdělečnou a nebo na domě rekonstrukci.
@Makikki píše:
@BAZÁREK ANGIE To my chodíme pořád někde, k babičkám, te%d do betléma na ovečku, jsme venku od 12-3h, z toho spí tak 20 minut, s malou si hraju, ale to jsou spíše takové ty hry typu schovka, bafání, kutálení míčků, čtení knížek a učení slov. Ale jak si hraje s stavebnici, kostkama, nebo nějakýma hračkama, kde musí trochu zapojit mozeček, tak vyžaduje samostatnost, i u spinkání, večer chce prostě jen dát do postýlky, pusu a my musíme jít pryč, poté usne… je to prostě jiné dítko, jak mi říkají všichni…Příspěvek upraven 17.12.14 v 22:09
To bych chtěla vidět, jak rok a půl maličké dítě „vyžaduje“ samostatnost. ![]()
Buď ráda proboha! Úplně ti závidím. Tak si najdi neco co tě bude bavit a naplňovat! Moje malá (21 měsíců) je vzteklounek, nezahraje si sama ani na chvíli takže při ní nic neudělám, na nočník nechce, s jídlem to taky není slavné. Akorát spí krásně jako tvoje dcerka. Tak buď ráda že je hodná a najdi si nějakou činost.
Už jsem odtajněná..
tak dobře… bavilo mě cestování, hlavně tedy sport a také jsem chodila do práce, dodělávala maturitu, domu jsem většinou přišla až na večeři… celkově jsem měla prostě den plný práce a pořád jsem něco dělala. Jsem hrozně aktivní člověk a nic nedělání mě ubíjí. ![]()
Příspěvek upraven 17.12.14 v 22:13
@Makikki píše:
@BAZÁREK ANGIE To my chodíme pořád někde, k babičkám, te%d do betléma na ovečku, jsme venku od 12-3h, z toho spí tak 20 minut, s malou si hraju, ale to jsou spíše takové ty hry typu schovka, bafání, kutálení míčků, čtení knížek a učení slov. Ale jak si hraje s stavebnici, kostkama, nebo nějakýma hračkama, kde musí trochu zapojit mozeček, tak vyžaduje samostatnost, i u spinkání, večer chce prostě jen dát do postýlky, pusu a my musíme jít pryč, poté usne… je to prostě jiné dítko, jak mi říkají všichni…Příspěvek upraven 17.12.14 v 22:09
Tak to nevím, nemůže některá babi hlídat, aby jsi šla třeba na půl úvazku do práce, když tě to doma neba? Nebo se přihlásit na nějaký večerní kurz.
A proč se tedy nevrátíš do práce?
Nechápu, proč by jsi musela být 4 roky doma, když tě to tak ubíjí.
@Petrushca Já vím, mám kamarádku, co má dítě jako raketoplán a pořád okolo něho skáče, poučuje a je z toho na nervy, ale zase se alespoň nenudí. Já jsem si s malou také užila dost, nechtěla spinkat, měla prdíky… ale prostě jsem došla k tomu, že mi to vyhovovalo víc, bylo to období, kdy mě potřebovala, v noci, ve dne, u kojení a tak,..
Vydrž půl roku, rok. Příjde první vzdor a uvidíš ten tanec. Budeš s láskou vzpomínat ![]()
Jinak si něco najít, co tě baví a to dělej
Studuj, pracuj, něco vytvářej. ![]()
Tak moje malá ani ten spánek nemá dobrý, takže mít to, co ty… užívala bych si to… asi bych se snažila vzdělávat se - jazyk a další potřebné dovednosti ![]()
@Makikki píše:
Už jsem odtajněná..tak dobře… bavilo mě cestování, hlavně tedy sport a také jsem chodila do práce, dodělávala maturitu, domu jsem většinou přišla až na večeři… celkově jsem měla prostě den plný práce a pořád jsem něco dělala. Jsem hrozně aktivní člověk a nic nedělání mě ubíjí.
Příspěvek upraven 17.12.14 v 22:13
Jestli tomu dobře rozumím, dodělala sis maturitu. Co chceš dělat za zaměstnání?
Předem prosím o zachování anonymu.
Ahoj maminky, už nevím co dělat, ale hrozně se nudííím, dcerka je celkově hodné miminko, je jí rok a půl, chodí spát ve 20h a vstává kolem 7-8h, v noci se nebudí a rádo je jako sluníčko, krásně papá a je samostatná, doma je už bez plíny a na nočník si řekne, přijde mi, že jsem už za vším tím co mě na mateřské bavilo, krmení ( teď papá sama ), učení pasení koníčků, chození, vkládání kostek a tak podobně, teď mě u ničeho nepotřebuje a celkově mi dává najevo, že samotnou jí to baví víc. Krásně už i mluví, povídá mnoho slov a zřetelně…
Já mám ráno přichystané snídaně, poté uvařím oběd, po obědě jdeme ven, to si v kočárku schrupne no a potom jdeme domů kolem 3h, kdy přijde taťka, malá je štěstím bez sebe a já se opět nudím, protože si všímá taťuldy, poté si hraje zase s hračkama, nebo kouká na pohádky a den uteče jak nic a už večeří, přijde na řadu koupání a jde spinkat…
Je to každý den to samé a mě už z toho trochu hrabe, nemám dost aktivit, sice 2× týdně chodím běhat, v´1× týdně jdu s kámoškama na vínko a mám i dost hlídání pro malou, ale nějak mě to vnitřně nenaplňuje, už jsem se naučila i háčkovat, čtu různé knížky, ale prostě mi chybí práce a to dost. navíc se snažíme o další miminko, ale já si nějak nedokáži přestavit, že otěhotním třeba za 2 roky a poté budu doma opět 4 roky?? Nepřestavitelné opravdu… poraďte mi prosím, jak přežít mateřskou? A nemyslete si, že nemám malou ráda, miluju jí a to moc, ale prostě mám i jiné záliby a né jen přebalování a tak dále…