Konec rodičovského příspěvku a zdravotní pojišťovna

573
31.10.23 15:58

Konec rodičovského příspěvku a zdravotní pojišťovna

Potřebovala bych poradit. Nyní jsem na rodičovské dovolené, ta trvá do dubna 2024. Jsem těhotná a v druhé půlce ledna nastoupím na mateřskou dovolenou. Navýšila jsem si rodičovský příspěvek, abych jej stihla vybrat. Poslední dávka bude prosinec, tudíž vyplácení v lednu. Chci se zeptat musím se jít nahlásit na zdravotní pojišťovnu? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
31.10.23 16:19

Ne, pokud za prosinec jeste budeš na RD a v lednu už nastoupis na MD, tak to mas pokryté, nemusi to navazovat přesně na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
31.10.23 16:21

@Kriss Tina rodičovskou dovolenou mám do dubna 2024

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5125
31.10.23 16:25
@Vlasta gh píše:
@Kriss Tina rodičovskou dovolenou mám do dubna píše: Více

Nemůžeš být na 2 dovolených současně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
31.10.23 16:26
@Vlasta gh píše:
@Kriss Tina rodičovskou dovolenou mám do dubna píše: Více

To nemuzes, RD musíš zrušit, nemuzes byt na RD a MD současně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
31.10.23 16:30

Jo to vím, to jsem s personalistkou domluvená, že pošlu žádost na PPM v lednu. A přejdu z rodičovské dovolené na mateřskou. Jde mi spíš o to, když vyberu rodicovsky příspěvek dříve než nastoupim na mateřskou, jestli musím na zdravotní pojišťovnu nahlasovat, to že jsem dobrala rodicak, rodičovská dovolená trvá, ale tehdy a tehdy nastupuju na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19805
31.10.23 16:33
@Vlasta gh píše:
Potřebovala bych poradit. Nyní jsem na rodičovské dovolené, ta trvá do dubna 2024. Jsem těhotná a v druhé půlce ledna nastoupím na mateřskou dovolenou. Navýšila jsem si rodičovský příspěvek, abych jej stihla vybrat. Poslední dávka bude prosinec, tudíž vyplácení v lednu. Chci se zeptat musím se jít nahlásit na zdravotní pojišťovnu? Díky

Co pokazíš, když to napíšeš na papír a odevzdáš na zdravotní pojišťovně proti potvrzení na kopii? Já tam žádné dilema nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
31.10.23 16:34

@Vlasta gh nemusis. I kdybys na RD nebyla, tak prosinec mas pokryty z titulu toho RP a leden budeš mít mateřskou. Stačí nějaký den v tom měsíci, nemusis byt někde hlášena cely měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16498
31.10.23 16:34
@Vlasta gh píše:
Jo to vím, to jsem s personalistkou domluvená, že pošlu žádost na PPM v lednu. A přejdu z rodičovské dovolené na mateřskou. Jde mi spíš o to, když vyberu rodicovsky příspěvek dříve než nastoupim na mateřskou, jestli musím na zdravotní pojišťovnu nahlasovat, to že jsem dobrala rodicak, rodičovská dovolená trvá, ale tehdy a tehdy nastupuju na mateřskou.

V prosinci máš RD, od ledna MD, tak co bys kam chtěla hlásit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
31.10.23 16:36

@Kriss Tina děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101978
31.10.23 16:49
@Kriss Tina píše:
Ne, pokud za prosinec jeste budeš na RD a v lednu už nastoupis na MD, tak to mas pokryté, nemusi to navazovat přesně na den.

Ona je na Rd, takže je uplne jedno kdy dobere rodicak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101978
31.10.23 16:50
@eumedon píše:
Co pokazíš, když to napíšeš na papír a odevzdáš na zdravotní pojišťovně proti potvrzení na kopii? Já tam žádné dilema nevidím.

Udela zbytecny bordel v evidenci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101978
31.10.23 16:51
@Kriss Tina píše:
To nemuzes, RD musíš zrušit, nemuzes byt na RD a MD současně.

Nic rusit nemusi, ta se ukončí automaticky nastupem na MD a na pojistovnu zmenu nahlasi zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
31.10.23 16:57

@j.a.n.i1 dobře, takže nebudu dělat bordel. A v lednu pošlu účetní žádost o PPM a tim to pro mě hasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101978
31.10.23 17:05
@Vlasta gh píše:
@j.a.n.i1 dobře, takže nebudu dělat bordel. A v lednu pošlu účetní žádost o PPM a tim to pro mě hasne.

Přesně tak. A pak se s ni domluv na čerpání dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat