Konec rodičovského příspěvku a zdravotní pojišťovna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Konec rodičovského příspěvku a zdravotní pojišťovna
Potřebovala bych poradit. Nyní jsem na rodičovské dovolené, ta trvá do dubna 2024. Jsem těhotná a v druhé půlce ledna nastoupím na mateřskou dovolenou. Navýšila jsem si rodičovský příspěvek, abych jej stihla vybrat. Poslední dávka bude prosinec, tudíž vyplácení v lednu. Chci se zeptat musím se jít nahlásit na zdravotní pojišťovnu? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne, pokud za prosinec jeste budeš na RD a v lednu už nastoupis na MD, tak to mas pokryté, nemusi to navazovat přesně na den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vlasta gh píše:
@Kriss Tina rodičovskou dovolenou mám do dubna píše: Více
Nemůžeš být na 2 dovolených současně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vlasta gh píše:
@Kriss Tina rodičovskou dovolenou mám do dubna píše: Více
To nemuzes, RD musíš zrušit, nemuzes byt na RD a MD současně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo to vím, to jsem s personalistkou domluvená, že pošlu žádost na PPM v lednu. A přejdu z rodičovské dovolené na mateřskou. Jde mi spíš o to, když vyberu rodicovsky příspěvek dříve než nastoupim na mateřskou, jestli musím na zdravotní pojišťovnu nahlasovat, to že jsem dobrala rodicak, rodičovská dovolená trvá, ale tehdy a tehdy nastupuju na mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vlasta gh píše:
Potřebovala bych poradit. Nyní jsem na rodičovské dovolené, ta trvá do dubna 2024. Jsem těhotná a v druhé půlce ledna nastoupím na mateřskou dovolenou. Navýšila jsem si rodičovský příspěvek, abych jej stihla vybrat. Poslední dávka bude prosinec, tudíž vyplácení v lednu. Chci se zeptat musím se jít nahlásit na zdravotní pojišťovnu? Díky
Co pokazíš, když to napíšeš na papír a odevzdáš na zdravotní pojišťovně proti potvrzení na kopii? Já tam žádné dilema nevidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vlasta gh nemusis. I kdybys na RD nebyla, tak prosinec mas pokryty z titulu toho RP a leden budeš mít mateřskou. Stačí nějaký den v tom měsíci, nemusis byt někde hlášena cely měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vlasta gh píše:
Jo to vím, to jsem s personalistkou domluvená, že pošlu žádost na PPM v lednu. A přejdu z rodičovské dovolené na mateřskou. Jde mi spíš o to, když vyberu rodicovsky příspěvek dříve než nastoupim na mateřskou, jestli musím na zdravotní pojišťovnu nahlasovat, to že jsem dobrala rodicak, rodičovská dovolená trvá, ale tehdy a tehdy nastupuju na mateřskou.
V prosinci máš RD, od ledna MD, tak co bys kam chtěla hlásit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Ne, pokud za prosinec jeste budeš na RD a v lednu už nastoupis na MD, tak to mas pokryté, nemusi to navazovat přesně na den.
Ona je na Rd, takže je uplne jedno kdy dobere rodicak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Co pokazíš, když to napíšeš na papír a odevzdáš na zdravotní pojišťovně proti potvrzení na kopii? Já tam žádné dilema nevidím.
Udela zbytecny bordel v evidenci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
To nemuzes, RD musíš zrušit, nemuzes byt na RD a MD současně.
Nic rusit nemusi, ta se ukončí automaticky nastupem na MD a na pojistovnu zmenu nahlasi zaměstnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 dobře, takže nebudu dělat bordel. A v lednu pošlu účetní žádost o PPM a tim to pro mě hasne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vlasta gh píše:
@j.a.n.i1 dobře, takže nebudu dělat bordel. A v lednu pošlu účetní žádost o PPM a tim to pro mě hasne.
Přesně tak. A pak se s ni domluv na čerpání dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit