Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak urcite ne ve 4 mesicich ![]()
Nech to na diteti. Moje dvojcata SAMY odmitly UM ve 1,5 roce (proste nechtely pit) a kamaradky mala pije jeste ted ve 3,5 letech ![]()
Zacni urcite zeleninou a pridavej po 1druhu (tak 3 dny 1 druh a pokud nebude reakce, lrejdi na dalsi druh). Az budes mit dost jednodruhovych, zacni ty VYZKOUSENE michat.
Ja zacala dyni, pak mrkev, pak brokolice, petrzel, pastynak, hrasek…
Po zelenine zacni pridavat maso.
Treti na rade je prave ta kase. Jogurt bily (i kdyz tady se mamy neshodnou..).
Na zaver ovoce.
Úpně jsme um vyřadili asi v roce a půl. S příkrmama jsme začínali od 5 měsíce. Dala bych nejdřív zeleninu a tu kaši na noc klidně až za měsíc. Kdyby měl bolení břicha tak aby jsi poznala z čeho to je. Dává se třeba týden jeden druh zeleniny pak jinej. Něco mu třeba nemusí sedět. Ale já to měnila tak po 3 dnech.
Moji dceri bude brzo 3 a dostava rano po prbuzeni 120ml a vecer pred spanim 120ml.
Uz to nepotrebuje, je to spis ritual a ulehcuje mi to zivot. Rano nemusim okamzite resit snidani, mala skuci hned po probuzeni, ze ma hlad, tak dostane lahev, to ji an chvilku zaplacne a clovek se muze v klidu probrat, dat si kavu a teprve pak resit snidani. Navic donedavna si tvrde o to UM rikala a nedat nebyla moznost. A kdyz jsem naznacovala, ze treba uz nebudeme davat, tak skoro hodila hysak. Posledni 2 tydny o to zase tak moc nestoji, tak zvazuju, ze bychom to pomalu odbourali, ale za mne ja nevidim nutne duvod.
Nutricne ji to rozhodne neskodi, jako ritual super a zadne jidlo to nenahrazuje, dostava snidani, obed, veceri plus ovoce behem dne. Takze nevidim duvod to rusit, kdyz to nicemu nevadi, dcera je spokojena a klidne jeste pul roku muze dostavat.
Tak klidne zacni kasi na vecer, ja ji zacinala, protoze proste dite vecer rvalo hlady..zadnou ujmu z toho nema. ![]()
Bylo to hned po ukoncenym 4.mesici.
Um se odbourova az ve chvili, kdy ti sni plnou porci jidla.
Nejdriv jen tak ochutnava a dokrmis um..
dcera byla neskutecne zrava a snedla, co se ji dalo temer hned:))
Ale um pije do ted, jsou ji skoro 3 roky:)
@Euforia takze muzu zacit prvni kasi na veceri? A treba po 2 tydnech az zeleninou?
@Anonymní píše:
@Euforia takze muzu zacit prvni kasi na veceri? A treba po 2 tydnech az zeleninou?
Muzes, ale muze se stat, ze ti tuplem tu zeleninu pak nebude. Ale ne kazde dite takove je
dcera nechce moc obedy do ted a to jsem zacinala zeleninou. 3 dny jsem davala jeden druh. Lepsi nez kasi je fakt tou zeleninou, pak masem, kasi a dal a dal… Je to ale na tobe. UM ale nevysazuj, co by mimco jedlo? A proc nehces dat zeleninu prvni, ale zacit kasi? ![]()
Klidne zacni kasi, samozrejme se muze stat, ze pak nebude chtit zeleninu, alr to dopredu nezjistis
nas pripad to nebyl, dcera snedla vsechno
narozdil od ted ![]()
Příkrmy začni zeleninou na oběd po tom ukončenem 4.mesici nejdřív. Kasi na noc až potom, může ho zabetonovat. A um nech aspon do roka. Syn měl hrneček um na snídani ještě ve 3 letech ![]()
Ahoj holky chci se zeptat kdy jste uplne vysadili um? A chci zacit s prikrmy od ukončení 4.mes. a zajima me dávali jste na obed zeleninu a vecer i kasi? Nebo mam zacit jen se zeleninou a s kasi na noc pozdeji?