V noci často jí - mimi 5 měsíců

32
18.10.19 07:41

V noci často jí

Ahoj holky, hledám radu.
Mám syna, 5m plně kojený, a cca od těch dvou a půl krásně spinkal skoro celou noc (max 1× se vzbudil). Před čtvrtým měsícem se to začalo zhoršovat a teď se budí každé 2,5 hodiny v noci. Dám ho spinkat o půl osmé a v deset už má hlad. A pak co 2,5 hodiny zase. A je to opravdu hlad, nic ho neutiší a když mu dám najíst, tak to prso vycucne během pěti minut. Růstový spurt to není, trvá to už asi 6 týdnů. Přes den jí míň, tak co ty 3 hodiny. Zkoušela jsem začít příkrmy, nechce je, nevzal ani rýžovou kaši udelanou v mém mliku a nechce pít ani z dudliku, že bych mu zkusila dát um… Chce jen to prso, ale to mu už nestačí. Já jsem jak mrtvola, ale čert vem mě, horší je že i syn je špatně vyspany a je pak celý den unavený a protivný… Nemáte nějakej tip co zkusit, aby spal aspoň třeba 4-5 hodin v kuse? Naději na celou prospanou noc jsem dávno vzdala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1486
18.10.19 07:47

Po dvou a půl hodinách je to ještě krásný rozestup a naprosto normální. Pokud přibírá, nevidím důvod, proč do něj cpát UM nebo příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
18.10.19 07:48

Tak jestli se budí jen co 2,5 hodiny, tak to je v pohodě. Prostě mu dej prso do pusy a spi dál. U dětí je normální, že se jim spánek mění, za pár dní se to může změnit, a nemusí to být k lepšímu. Možná mu rostou zoubky, možná se jen potřebné ujistit, ze tam jsi a nebo prostě jinak než s prsem v puse neumí znovu usnout když se vzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
18.10.19 07:55

Uvidíš, že si zvykneš, já mam 10,5 m holčičku a taky to tak mám, někdy vydží i 3 hodky ale vzácně, k ránu si dá delší interval, ale to mi zas vstává starší syn tak už je mi to prd platné ;), syn se naučil spávat v cca 9 měsících sám celou noc takže jsem byla pěkně rozmazlená a začátku jsem byla s dcery taky neštastná, ale kupodivu jsem si zvykla. Muze to být klidně ještě horší, některé děti se budí třeba co hodinu, ale to už bych teda nějak řešila a nedávala prso po každé,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
18.10.19 08:04

@alialiali Přesně, ráda zvykneš si je asi nejlepší. Čím dřív se s tím smíříš, tím líp. Dítě není plyšák. Až někdo vymyslí, jak zařídit, aby se děti v noci nebudily, získá Nobelovu cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
18.10.19 08:38

@Tercais spis jsi mela nazacatku stesti :nevim: tohle jsou normalni rozestupy pri kojeni, pri zubech i castejsi. Telo si zvykne, trva to.
A ze by byl nevyspany? Jak ho kojis? Ja nakojila vleze, prekulil se na stranu a ja taky a spali jsme dal, rano vyspani oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
18.10.19 09:06

Syn ma 14 mesicu a kdyt se budi „jen“ co 2.5 hodiny, tak je to kolikrat jeste dobra noc :nevim: nerikam, ze mi to vyhovuje, ale nemam silu ho v noci uspavat jinak, nez mu to prso proste dat a moci spat dal…hlad kazdopadne nema, proste se prirozene budi a prso ho uklidnuje, maminka na blizku…ale kdyby se odstavil, taky bych si nestezovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
18.10.19 09:18

UM možná nic nevyřeší. Syn je na UM od půl roku a do nějakých 10ti měsíců se mi budil každé 3 hodiny i na UM.. teď je mu rok a čtvrt a vyjímečně spí celou noc.. pořád se minimálně jednou za noc budí a má prostě hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
18.10.19 09:24

@Pety2 mame to stejne, dcera ma teda 16m. Sice mi vypije obe prsa a spi dal, ale prijde mi to jako zvyk a uklidneni, ze tam jsem. Nemam ale zatim to srdce ji odstavit, navic ji ted rostou stolick a je vzhuru treba co pul hodiny nebo hodinu. Obcas treba dve hodiny v kuse a povida - bezva noci :lol: ale vim, ze ji to trapi a boli, tak ji ted odstavovat nechci…

A to byla zlaty miminecko a spala cely noci, zlomilo se to cca v 7-8 m se zubama. Nedavala bych UM zakladatelko, detem se spanek meni. Pokud se napije a usne, mas mlika dost ;) a s jidlem se to u nas taky, mala je hodne vybirava, neji skoro nic - hlavne obedy ne. Neresim to uz. Pribira, prospiva. Ma ode me :nevim: tak vydrz, bude lip. Kdyz jsou dobre noci, budi se treba jedno, dvakrat…ale to ted uz dloubo neznam, porad leze nejaky zub, je to vyjimecny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.10.19 11:36
@blumen píše:
@Tercais spis jsi mela nazacatku stesti :nevim: tohle jsou normalni rozestupy pri kojeni, pri zubech i castejsi. Telo si zvykne, trva to.
A ze by byl nevyspany? Jak ho kojis? Ja nakojila vleze, prekulil se na stranu a ja taky a spali jsme dal, rano vyspani oba

No, spí ve vlastní postýlce, se mnou v posteli neusne, takže vylezu z postele, vytáhnu ho, vsedě nakrmim, přitom mi v rukou usne a já ho přendám zpátky do postýlky. Kojení vleže v naší posteli nejde, neusne tam a akorát začne po chvíli brečet, takže si stejně sednu, uspim ho na prsu a dám zpátky do postýlky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
18.10.19 12:01

Já poslední dny vstávám co hodinu na minutu přesně :pankac: :cert: a mezi 5-6 je zcela vyspaná. Já nevypadám, já jsem Zombie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
19.10.19 13:56

@Tercais aha, tak to je pro Tebe narocne. Delala jsem to zezacatku taky tak, ale pak prave oddelala bok postylky, ona spala v postylce hned vedle u postele, ja nakojila a usnuly jsme anebo jsem ji o pul metru posunula do jeji a spalo se dal. Mne to na moji unavu fakt pomohlo a ona spala dal nerusene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová