Příprava UM v noci

Anonymní
18.10.19 13:13

Příprava UM v noci

Ahoj holky, začínam dokrmovat Nutrilonem, malá, bohužel, při kojení málo přibírá… Přemýšlím nad tím, jak si to usnadnit v noci. Ložnici máme v podkroví, ale kuchyň v přízemí. Jsou nějaké finty, jak se rozespalá vyhnout lítání po schodech? Napadlo nás koupit si nahoru malou mikrovlnku na ohřev vody (teplotu vody měřím teploměrem ve lžičce). Ohřívač lahví mi přijde moc pomalý, když mimčo už pláče hlady… Nebo vodu do termosky? Díky za tipy od zkušenějších.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.10.19 13:29

Ja jsem pouzivala ohrivac lahvi s udrzovanim teploty. Termoska asi celou noc pozadovanou teplotu neudrzi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
18.10.19 13:43

Používala jsem termosku, ale stejně jsem nekdy musela doohřívat. Ohřívačka lahví je dle mého nejlepší řešení, nechala bych to zapnuté na udržení teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
18.10.19 13:45

Ja mela horkou vodu v termosce, studenou vedle, podle potreby jsem doredila, ale teda vsechno v kuchyni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka

Mam ohrivac v loznici a udrzuje si teplotu. Nahrivam jenom vodu a ma vedle davkovac na mleko s pripravenym mnozstvim, jenom to tam nasypu a zamicham. Trva to tak 10s celkem:-) u prvniho jsem pouzivala mikrovlnku, ale to jsme byli v garsonce.

• Citovat
  • Upravit
1664

Používám ohřívač lahví. Vždycky po krmení tam dám lahvičku s převařenou kojeneckou vodou a do dalšího krmení to nahřeje a udržuje teplotu. Přidám jenom sušené mléko a protrepu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24494
18.10.19 13:47

Já si připravím UM přesně odměřené do lahviček a vodu do termosky. Pěkně vydrží teplá. syn chce teda um skoro pokojové teplotě, ale jde to udělat tak, že do termosky dáš vařící vodu a vedle do láhve studenou a při přípravě mléka ji v noci naředíš dle potřeby. Podle mě je toto nejlepší a nejrychlejší způsob a nemusím vylézt z postele. Já teda i už od oka nalévám do lahvičky vodu, takže nemusím v noci svítit stačí světlo z pouličního osvětlení. Ohřívač lahví je k ničemu, vůbec jsem ho nepoužila, trvá to moc dlouho. Zbytečně se ti dítě rozpláče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
18.10.19 13:48

Nám se nejvíc osvědčil přístroj na připravu mléka, za mě nejrychlejší připrava bez nutnosti odměřování nebo ověrování teploty. Jediný, co mi vadí je, že když je to hotové, tak to celkem hlasitě pípne. V noci je to slyšet skoro přes celý barák :) Ale jinak je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3930
18.10.19 13:50

Převařenou vodu do termosky, ale jak už tu bylo řečeno - neudrží tu správnou teplotu moc dlouho. Mi přes noc jede nonstop ohřívačka na ten nejnižší stupeň co tam je (mám ale starou ohřívačku po ségře) - prdnu tam láhev z vodou a když se v noci malý vzbudí, tak prostě jenom přijdu, plesknu tam UM a je hotovo. Není to teda úplně ekonomické, ale odmítám se už nervovat, že mi dítě nechce pít protože je UM moc studené a nebo se řvoucím dítětem stát u dřezu a ochlazovat moc horkou dávku.
Můžete si koupit vícero lahviček, naplnit je převařenou vodou a prostě postupně skrz noc dávat do ohřívačky a umýt je všechny až ráno. Záleží ale jak často krmíte :)
Mikrovlnku nebrat - láhev bude rozžhavená a voda studená. To už je opravdu lepší ta ohřívačka, navíc nedělá tolik kraválu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
18.10.19 13:51

Ja mela od vecera prislusny mnozstvi vody v lahvi, ohrala na par vterin v mikrovlnce. Urcite je to nejrychlejsi. Nechat nekde ohrivat vodu celou noc bych se fakt bala, namnozi se v tom sajrajty. A zapnout ohrivaku az kdyz dite breci, to fakt nelze. Cela priprava mlika mi zabrala par vterin, do minuty bylo mliko hotovy i s cestou k mikrovlnce. Ani neni potreba merit teplotu, to proste vysledujes, ze treba 210 ml vody se z pokojove teploty ohreje na pozadovanou za 25 vterin. Neni nad tim potreba vubec premyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
18.10.19 14:26

Můj osobní názor je, že to jsou všechno zbytečnosti :nevim: Věřím, ze malá nebude chtít mliko navěky, i když chápu, ze se ti nechce běhat nahoru, dolu. Syn ještě pije mliko jednou za noc a to už má skoro 16M, ale já už jsem tak zvykla, ze jen to vysaje, tak oba upadame do komatu. Celou dobu ohrivam v mikrovlnce a celá akce přípravy je hotova za minutu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
18.10.19 16:08

Termoska, někdy mikrovlna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.10.19 19:57

Mám úplně obyc termosku plastovou, uvnitř sklo. Když tam v osm večer dám vařící vodu, ještě druhý den v poledne je vlazna. Doliju studenou a za chviličku je hotovo. Ohrivala jsem v mikrovlnce, ale je hrozně hlasitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.10.19 21:35
@Purple Rain píše:
Používám ohřívač lahví. Vždycky po krmení tam dám lahvičku s převařenou kojeneckou vodou a do dalšího krmení to nahřeje a udržuje teplotu. Přidám jenom sušené mléko a protrepu.

Mně se teda ta několik hodin stojata teplá voda moc nepozdava, ale budiž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
18.10.19 21:44

Já mám v ložnici rychlovarnou konvici sencor s digitálním teploměrem. Voda je prevarena, jen ohreju na požadovanou teplotu a připravím flašku. Je to ultra rychle. Zvažoval jsem ohřívač, ale ten je pomalý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová