Koníček pro milovnici historie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
koníček pro milovnici historie
Ahoj, dlouhou dobu přemýšlím nad tím jak využít můj veliký zájem o historii. Jsem na mateřské a chtěla bys nějaký koníček, kterému bych se pravidelně věnovala. Hlídání není problém, takže bych mohla i někam docházet. Hrozně mě baví historie, konkrétně středověk, baví mě vše staré. mám 45 min cesty hrad ale jak toho využít? Nejradějí bych se přírodou proháněla na koni kolem hradu ve starém kostýmu… dooufám, že mě nebudete mít za blázna.
Nenapadá vas nahodou co konkrétního můžu začít dělat…
![]()
diky za odpovedi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A nějaká historická skupina v okolí není? Ale s tím se tedy pojí hodně cestování. Nebo nabídnout svoje služby na hradě - prohlídka v kostýmu, noční prohlídky apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- napište kastelánovi, jestli by vás na příští sezonu nevzal jako průvodkyni. Pokud to ještě nedělají, tak mu navrhněte že byste vymyslela a dělala prohlídky v kostýmu pro děti a podobné věci
- najděte nejbližší skupinu historického šermu/historických tanců/living history a zkamaraďte se s nima.
- domluvte se na nejbliží centru volného času, že byste vedla historicko-vlastivědný kroužek pro děti.
- začněte jezdit na LARPy.
- vymyslete nějaký originální produkt, který by byl vycházel ze středověkých řemesel, pořiďte si stánek a začněte jezdit na středověké jarmarky a při té příležitosti se zkamaraďte s kastelány/šermíři/středověkým tanečnicemi/kejklíři/hudebníky/larpery a celou tou grupou, která má stejné zájmy jako vy.
Dítko v patřičném kostýmu normálně berte sebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co třeba amatérské hledání pokladu s detektorem? Pokud se tomu člověk opravdu věnuje, je to pro milovníka historie úžasná věc..studuješ staré mapy, cesty..a ten pocit, když něco najdeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit