Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nemáš se čeho bát, je to opravdu miniaturní zákrok. Já jsem si tehdy vzala týden dovolené a bohatě stačilo. Ale začala jsem normálně fungovat asi během 4 dnů. Ale když jsem si šla za 3 týdny pro výsledky, tak ty ženské, co byly na zákroku ve stejný den jako já, byly na neschopence celé ty 3 týdny, nikdy jsem nepochopila proč. Možná to holt někdo snáší hůř. Ale já jsem to měla naprosto v pohodě, ráno mě v Motole přijali, za hodinku jsem šla na operaci, která trvala asi 15 min a druhý den ráno mě pustili. Špinila jsem opravdu max 4 dny, ale naprosto lehce, bohatě mi stačila intimka a od té doby všechno ok ![]()
Asi bys měla dodržovat klidnější režim, nezvedat těžké věci a tak, ale pokud pracuješ v kanceláři a nic takového neni potřeba, v pohodě po týdnu můžeš jít do práce.
Příspěvek upraven 21.11.15 v 18:13
Oni uvadi, ze muzes do prace, do skoly…ale porad v ramci klidoveho rezimu:-) Takze ne telocvik, prece tezka ci u pasu apod. Ja byla ale ten prvni tyden hoooodne unavena. Dalsi tyden jsem se zlepsovala a pak v pohode…a ja s doma s ditetem…
@Dana ja jsem byla doma 4 tydny. To jsi to zvladla hezky zakrok. Me teda dost bolelo bricho a krvacela jsem. Hlavne, ze vysledky byly dobre.
@Tara83 Mně bolelo břicho asi tak 2 hodiny po operaci, pak to přešlo a od té doby jsem se cítila naprosto fit. Odpoledne jsme si už pak šli dokonce se spolubydlící na pokoji zakouřit
jsem za to fakt moc ráda, že vše dobře dopadlo, i když je pravda, že když jsem si šla pro výsledky, tak mi nebyli schopni říct, jestli se to povedlo nebo ne, že prý to bylo nějaké komplikované, tak jsem z toho byla celkem rozpačitá. Každopádně 2,5 roku jsem docházela do Motola na kontroly a naštěstí jsem již z jejich péče byla propuštěna jako zdravá, tak snad to tak už i zůstane ![]()
@Dana V tak ja mam zase v prosinci kontrolu, tak snad to bude dobre. Nechavam delat ty lepsi stery. Tak uvidime.
@Tara83 Určitě to dobré bude, tehdy mi říkali, že se to vrací jen malému procentu pacientek. Dělali ti i testy na HPV? Mně po té operaci ano a vyšly negativní, takže se asi povedlo odstranit vše a už by se to vracet nemělo.
@Dana V Delali mi ten ThinPrep za 500 kc, ale bez typizace a bylo to uz 2×dobre, uz me vyradili z poradny a prevence je jednou za rok.
@Tara83 já musela chodit 2× ročně přímo do Motola a všechny testy a stěry byly zdarma. Když bylo 5 kontrol po sobě v pořádku, tak mě propustili a zase chodím ke svojí doktorce, kde je už také kontrola jednou za rok. No uvidíme teďka, měla bych mít kontrolu v lednu, ale nevím, jak se to řeší v těhotenství, jestli mi bude píchat do čípku ![]()
@Dana V v tehotenstvi mi stery nedelal, jelikoz jsem je behem roku mela delane a v poradku. A cipek drzel dobre cele tehotenstvi.
@Tara83 to mi doktorka také říkala, že čípek po konizaci většinou drží až moc dobře, tak jsem zvědavá na sebe, jestli budu přenášet nebo jak dopadneme ![]()
@Dana V ja jsem donosila ted svojcata az do konce a cipek furt drzel ![]()
Holky, byla jste některá po konizaci z venku „popálena“? Nikde se o tom nepíše, tak nevím, jestli je to normální ![]()
Že by menší nehoda doktora? ![]()
Byla jsem na dvou konizacích, tohle jsem fakt neměla.
@prdelka17 píše: Že by menší nehoda doktora?
Byla jsem na dvou konizacích, tohle jsem fakt neměla.
No kamarádka to měla taky
u jiného doktora, ale jen mi přijde divný že sem o tom nikde nic nenašla ![]()