Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zalezi, co v nem je krome koniny, kolik ho snis apod. Zdrave to neni, ale na to ses neptala. Stejne je to zas nejaka provokace vzhledem k tomu, jak je otazka polozena. ![]()
@Anonymní píše: Často opékáme buřty, co mám hrozně ráda to je koňský salám točený, myslíte si ze se po něm nějak extra nepřibírá
už jsi někdy viděla tlustého koně? Ne, po koňském salámu se nepřibírá. Ale pozor, aby Ti po něm nevyrostly zuby.
Tenhle dotaz je pěkná konina ![]()
Ale jinak koňské řeznictví je vyhlášené v Táboře.
@Kosopemi píše:
Zalezi, co v nem je krome koniny, kolik ho snis apod. Zdrave to neni, ale na to ses neptala. Stejne je to zas nejaka provokace vzhledem k tomu, jak je otazka polozena.
Koňskej točenej je pančovanej vepřovým masem, jinak by nemohl bejt tak levnej, cca 100,–Kč/kg, taky si ho občas kupuju… Kdyby to bylo ze závodního koně, tak by kilo točeňáku muselo stát aspoň 2000…
![]()
@Premek_Orac píše:
Tenhle dotaz je pěkná koninaAle jinak koňské řeznictví je vyhlášené v Táboře.
to už je tam leta. A pry mají salámy vážně vynikající. ![]()
Přibírá se, pokud máš vyšší energetický příjem než výdej. Takže záleží na tom, kolik toho sníš a jak se hýbeš.
Pokud jíš méně, než bys měla a taky se málo hýbeš, tak budeš přibírat i z toho mála, protože tvůj metabolismus pojede ve stresovém režimu.
Takže je buřt, z čeho je ten salám, podstatné je kolik ho sníš a co jíš zbylý den a jak se ten den hýbeš.
@Anonymní píše: Často opékáme buřty, co mám hrozně ráda to je koňský salám točený, myslíte si ze se po něm nějak extra nepřibírá
Anonymni jsi proč?
@bse.pedro píše:
Koňskej točenej je pančovanej vepřovým masem, jinak by nemohl bejt tak levnej, cca 100,–Kč/kg, taky si ho občas kupuju… Kdyby to bylo ze závodního koně, tak by kilo točeňáku muselo stát aspoň 2000…![]()
Bohužel, na jatkach je cena za koně stejná, ať je to poník nebo závodní kůň. 😭Míněno cena za kg.
@roba18 píše:
to už je tam leta. A pry mají salámy vážně vynikající.
Ano, má to opravdu dlouhou historii. Netestoval jsem…
Často opékáme buřty, co mám hrozně ráda to je koňský salám točený, myslíte si ze se po něm nějak extra nepřibírá