Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
U mě je to teď takto kolega v pondělí test pozitivní. Na hygienu nás nehlásil jelikož byl víkend doma. Já včera odešla z práce dřív není mi dobře. Dnes jsem volala k dr. zítra jdu na antigení test.
@martina1988 u nás všichni v pohodě, chodí dal do práce. Protože všichni čekají, že zavolá hygiena ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, už v tom mám zmatek, proto se zeptám zde. Minulý týden kontakt v práci, kanceláře, všichni roušky. V pondělí přišli s tím, že je 6 osob je nakažených, pozitivni, jsou doma. Od pondělí nahlaseno oficiálně na hygienu. Ale vsichni ostatní chodí dal do práce a nikdo neví, jaký je postup. Kontaktovat sami hygienu, svého dr, dát si zadánku na test, být v karanténě? Hygiena o všech zúčastněných ví, zatím nevolala. Co tedy dal a co následně pro rodinné příslušníky vč. mimin? Díky za odpověď.
Nevím jak oficiálně, ale já bych si zašla na antigenní test a podle toho bych se zařídila. Na test bych šla klidně víckrát, může se každé tři dny. Rodinu bych zatím neřešila, to až pokud bych byla já pozitivní.
@Anonymní píše:
@martina1988 u nás všichni v pohodě, chodí dal do práce. Protože všichni čekají, že zavolá hygiena
Také bych chodila kdyby mi nebylo zle. Včera mě začala bolet hlava, suchý kašel večer teplota.
Hygiena ti asi volat nutně nemusí, jsou přetížení.
Nastupuješ do karantény na 14 dnů od posledního kontaktu s pozitivně testovanou osobou. V této době absolvuješ PCR test, na který dostaneš žádanku od svého praktického lékaře.
Veškeré info najdeš přehledně třeba zde http://www.khsstc.cz/…4_161_1.html
Antigenní test může má nižší spolehlivost, pokud máš jakékoli pochybnosti a příznaky, izoluj se a jdi na PCR!
Kdybych mela kontakt s nakazenym, rekla bych si praktickemu lekari o zadanku na PCR test. Na antigen bych sla jen, kdyby to byla ma dobrovolna akce a nebyla bych indikovana na vystaveni PCR zadanky.
@Jackie Daniels píše:
Hygiena ti asi volat nutně nemusí, jsou přetížení.
Nastupuješ do karantény na 14 dnů od posledního kontaktu s pozitivně testovanou osobou. V této době absolvuješ PCR test, na který dostaneš žádanku od svého praktického lékaře.
Veškeré info najdeš přehledně třeba zde http://www.khsstc.cz/…4_161_1.htmlAntigenní test může má nižší spolehlivost, pokud máš jakékoli pochybnosti a příznaky, izoluj se a jdi na PCR!
Na těchto stránkách se píš karanténa 10 dnů, měla jsem za to, že to nedávno prodloužili… Nejlepší info ti dá tvůj praktický lékař, až mu budeš volat.
@Anonymní píše:
@martina1988 u nás všichni v pohodě, chodí dal do práce. Protože všichni čekají, že zavolá hygiena
Nesmysl, zaměstnavatel vás měl poslat domů a měli jste se nahlásit sami.
@Anonymní píše:
A nema nahodou hygiena webovy formular, kde se kontakty hlasi sami? Nebo uz to zrusili? ![]()
Manžel měl v neděli pozitivní test. V pondělí volala hygiena a chtěli kontakty dva dny před příznaky. Takže čtvrtek a pátek. Manzel měl od úterý dovolenou. Pak v úterý volala hygiena mě a to už jsem měla příznaky. Dnes jdu na test a děti v pondělí. Opět skrz to volala hygiena.
No oni nove rozhodli, ze ten prispevek v karantene bude jen tehdy, kdyz se ozve hygiena a toho člověka oni pošlou. Takze lidi prestanou resit s obvodakem a vsichni budou vyckavat na hygienu, ktera nestiha
No ale postup je takový že když máš pozitivní test, volas obvodní a teprve pak se ozve hygiena. Nám volali během dvou dnů třikrát.
U nás v neděli indikován pozitivní kolega, poslední kontakt s ním byla středa, do karantény nás poslala hygiena všechny v pondělí - řešeno s vedením. Osobně nám hygiena poslala sms v úterý, karanténa byla ještě 10 dnů. Z testů nás ostatních vyšel další jeden pozitivní, poslední kontakt v pátek a karanténa se tím prodlužuje, nyní už na 14 dnů ( od 1.3. nově). Rodinných příslušníků se karanténa netýká do tvého pozitivního testu nebo do tvých příznaků.
No já dnes byla tedy na antigením testů jelikož příznaky po kontaktu mám a jsem nagativní, takže do pátku mám dovolenou a v pondělí jdu do práce.
Ahoj, už v tom mám zmatek, proto se zeptám zde. Minulý týden kontakt v práci, kanceláře, všichni roušky. V pondělí přišli s tím, že je 6 osob je nakažených, pozitivni, jsou doma. Od pondělí nahlaseno oficiálně na hygienu. Ale vsichni ostatní chodí dal do práce a nikdo neví, jaký je postup. Kontaktovat sami hygienu, svého dr, dát si zadánku na test, být v karanténě? Hygiena o všech zúčastněných ví, zatím nevolala. Co tedy dal a co následně pro rodinné příslušníky vč. mimin? Díky za odpověď.