Kontakt s nakaženým, postup

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1101
4.3.21 13:41

@cecetka co nám tvrdí kolega tak chtěli jen kontakty na osoby s kterými byl sobota neděle. V pondělí byl pozitivní takže jen sobota, neděle a to jsme s ním nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65307
4.3.21 14:25
@martina1988 píše:
No já dnes byla tedy na antigením testů jelikož příznaky po kontaktu mám a jsem nagativní, takže do pátku mám dovolenou a v pondělí jdu do práce.

Tomu teda nerozumím, kdo ma kontakt a navic i priznaky, ma jit na PCR test. Vzdyt ten antigenní je často falešně negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
4.3.21 14:59

@vokishka Dr. mě poslal na antigení test s tím, že když mám už příznaky tak mi stačí. Nejlepší bylo když jsem mu volala, že jsem nagativní a v pondělí tedy jdu do práce tak sám mi řekl, že můžu a vůbec ho nezajímá, že mi dobře není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65307
4.3.21 15:49
@martina1988 píše:
@vokishka Dr. mě poslal na antigení test s tím, že když mám už příznaky tak mi stačí. Nejlepší bylo když jsem mu volala, že jsem nagativní a v pondělí tedy jdu do práce tak sám mi řekl, že můžu a vůbec ho nezajímá, že mi dobře není.

Jo, všechny tyhle věci jsou dílky do skládanky, díky kterým na tom jsme tak, jak jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
4.3.21 16:01

@vokishka na to máme stejný názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
4.3.21 16:14

Hygiena volat vůbec nemusí, i když tedy absolutně pak nechápu jak chtějí zamezit šíření. Vlastní zkušenost, minulé pondělí v práci kontakt nablízko s pozitivním. Pozitivní bez roušky ( výjimka) a já s rouškou - ovšem vzdálenost 40 cm a plných 120 minut.
V pátek jsem dostala informaci z práce, že jsem tento kontakt měla. Mezitím se dostala do karantény má dcera ( stejný datum kontaktu s jiným pozitivním - taky pondělí), tudíž jsem stejně byla doma.
Pro dceru mi pípla ve čtvrtek večer sms z hygieny a v pátek navečer mi volali ohledně jejího testu a její karantény. jelikož jsem již měla informaci o svém kontaktu, tak jsem se měla snahu nahlásit a požádat o vyřízení i „mého případu“. Paní byla sice velmi vstřícná, ale prostě zahlásila - Nemám Vás v systému, vyčkejte.
Tak jsem čekala, mezitím jsem kontaktovala šéfku, která mi sdělila, že ani jí ještě hygiena nevolala.
V pondělí - kdy to byl 7 den od kontaktu, jsem pořád čekala. nebudu napínat - dodnes se neozvali a to dnes končí 10 dní karantény. Dcerka mezitím prošla testem jako negativní.
A aby bylo jasno a trochu absurdno - pracuji ve škole, tudíž by člověk očekával, že právě tyto kontakty se budou trasovat důkladně. Já vím, že nyní již školy nejedou, ale v době kontaktu jely specky ( můj případ) a tam děti fakt mezi sebou fungovaly ve třídách bez roušek. Takže pokud někdo zanedbal tady trasování, tak je to na palici.

Kdybych to tušila v ten pátek, tak jsem si o test řekla obvoďákovi sama, protože to bylo důležité. V pondělí již bylo pozdě, protože se má test provádět mezi 5-7 dnem od kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
4.3.21 16:24

@nonina

áále

v oficiál doporučeních je test provádět 5-10 den od kontaktu, nejdříve ten 5. den

já osobně doporučuji provádět fakt až 7 - 8 den od kontaktu, protože mám bambilion falešně negativních co na test šli prostě brzy a příznaky se jim rozjely až po testu

takže pozdě na test nemáte…nyní je nově karanténa už 14 dnů, takže ten 7 - 8 den po kontaktu je cajk a fakt je to výpovědnější –denní zkušenost…pořád to řešíme

:nevim:

a s tou brit mutací co se šíří mi to připadá ještě horší, pomalejší nástup, déle do příznaků a pak to lidem i trvá déle než se toho zbaví, takže bych nijak na testy nespěchala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
4.3.21 16:28

@nonina

jo, nyní čtu že už v pondělí byl 7 den od kontaktu…no takže otázka jak s tím naložit, pokud nejsou příznaky, asi už nijak

ono stejně…jestli vyšla dcera negativní, tak už to asi neřešit…

hygiena nestíhá, nezvládají to, oni se ty školy docela vždy snažili dělat, ale nyní už je nestíhají, jen málo kdy se mi ozve někdo, že ho dohnala hygiena…je toho fakt moc

:?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65307
4.3.21 16:30
@Borrealis píše:
@nonina

jo, nyní čtu že už v pondělí byl 7 den od kontaktu…no takže otázka jak s tím naložit, pokud nejsou příznaky, asi už nijak

ono stejně…jestli vyšla dcera negativní, tak už to asi neřešit…

hygiena nestíhá, nezvládají to, oni se ty školy docela vždy snažili dělat, ale nyní už je nestíhají, jen málo kdy se mi ozve někdo, že ho dohnala hygiena…je toho fakt moc

:?

A to chtějí, aby ty peníze navíc k neschopence ten člověk dostal jen tehdy, pokud bude mít potvrzení z hygieny. To už si neumím vůbec představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí