Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
My meli uver od homecreditu, pri splaceni do 3 mesicu tusim to bylo bez urocne. Ale meli sme to tedy na nakup v Ikea sjednane, tak nevim, jestli to davaji i bezucelove a jake maji ted podminky. Potrebovali jsme rychle koupit nabytek pri stehovani a meli jsme penize z prodeje bytu v uschove.
Já měla kontokorent 20 tisíc, tenkrát jsme potřebovali narychlo půjčit s tím, že to hned splatíme, tak mi doporučili právě tohle, že je to nejvýhodnější. Během rodičovské dovolené jsem se dostala do mínusu s tím, že se už nějakou dobu pohybuju pouze v mínusu, na účet mi chodil jen rodičák 7600,– a oni mi navýšili limit na 30 tisíc. Takže asi tak… Jak jen to půjde, kontokorent dorovnám a zruším. Jinak ten úrok měsíčně dělá 420 Kč s tím, že každý měsíc jsem v mínusu skoro celých 30 tisíc.
Zdravím,
bohužel jsem se taky nechala uvrtat do kontokorentu a to 10 tisíc. Někdo si řekne.. vždyť to je málo, to dám. Splatím.. Jenže?! Měsíční příjem mám 13 tisíc. Jako největší blbka
jsem ho přes 10 tisíc přesáhla. Teď každý měsíc se podaří ho dorovnat, když přijdou prostředky a to jsem v plusu jenom 3 tisíce
Bohužel s takovou částkou se nedá přežít celý měsíc. Zřejmě asi žádná možnost jak se ho zbavit ( částečně snížit atd…) neexistuje než ho plně dorovnat a zrušit. Nevíte někdo o jiné možnosti? V životě bych do toho nešla, maximálně pouze tak do 5 tisíc a to bych jsem se sakra rozmýšlela!!! Drahé rozmyslete si jestli do toho jít nebo využít jinou možnost. Každopádně děkuji za reakci.
Zdravím
Chtěla bych se zeptat, jde zařídit kontokorent u České spořitelny, pokud jediný příjem, co mi na účet chodí je mateřská a to 7600Kč? Já dnes volala do spořitelny, tam mi řekli, že to jde a když jsem tam přijela, paní mi řekla, že to nejde, tak jsem z toho jalová
jedná se o ten nejnižší 5000Kč. Děkuji, raději anonym, známí tady nemusí vědět vše ![]()
Souhlasím, buď ráda, že ho nemáš. Já se ho zbavím hned jak to bude možné ![]()
@Anonymní píše:
ZdravímChtěla bych se zeptat, jde zařídit kontokorent u České spořitelny, pokud jediný příjem, co mi na účet chodí je mateřská a to 7600Kč? Já dnes volala do spořitelny, tam mi řekli, že to jde a když jsem tam přijela, paní mi řekla, že to nejde, tak jsem z toho jalová
jedná se o ten nejnižší 5000Kč. Děkuji, raději anonym, známí tady nemusí vědět vše
no ja ho sice nikdy nepotrebovala, ale mela jsem ho zrizeny ten nejnizsi 5tis.
A na ucet CS mi zadna vyplata nechodila ani zadne davky.
Na tech 5tis neni potreba nic dokladat
![]()
Jinak souhlasim, lepsi je ho nevyuzivat.
![]()
Tak to nevím, proč mi paní na přepážce říkala, že to nejde… ![]()
@Anonymní píše:
ZdravímChtěla bych se zeptat, jde zařídit kontokorent u České spořitelny, pokud jediný příjem, co mi na účet chodí je mateřská a to 7600Kč? Já dnes volala do spořitelny, tam mi řekli, že to jde a když jsem tam přijela, paní mi řekla, že to nejde, tak jsem z toho jalová
jedná se o ten nejnižší 5000Kč. Děkuji, raději anonym, známí tady nemusí vědět vše
kontokorent je úvěr, a vztahují se na něj prakticky stejné podmínky jako na jiné úvěrové produkty - příjem a zaměstnání a v tom asi bude problém, tvůj příjem není ze zaměstnání, banka nemá jistotu, že vůbec nějaký mít budeš a navíc rodičovský příspěvek je moc nízký…
@Anonymní píše:
jde to, já měla brigádně příjem 2500,– a kontokorent mi dali na 5000,– u spořky a dokonce i kreditku na 5000,–
@Gabulle píše:
jde to, já měla brigádně příjem 2500,– a kontokorent mi dali na 5000,– u spořky a dokonce i kreditku na 5000,–
A můžu se zeptta, jak je to dlouho? Kamarádka taky právě říkala, že ji ho dali při jejím příjmu 7600Kč z mateřský, ale mě paní řekla NE! ![]()
Možná bude někdo vědět, kontokorent jsem uzavřela k 1.8. Ale chci teď v červenci ho snížit. Bude platit stále datum splatnosti 1.8 nebo se změní na červencové datum?
@trckaludmila22 - pokud kontokorent dorovnáte do plné výše, splatnost se posune zase až na rok 2016.. Pokud pouze zažádáte o změnu výše kontokorentu (dojde pouze ke změně smlouvy, né k dorovnání), bude platit datum 1.8.2015 (resp. 31.7). Ale pro jistotu si zavolejte na infolinku ČS ![]()
@Králičice ja mám kontokorent srovnaný ale chci ho pro jistotu snížit. Tak mě právě zajímalo zda bude stále splatnost toho 1.8.
Kontokorent je nevýhodný. Doporučuji úvěr třeba u AirBank, tam je dokonce nějaká sleva, když člověk platí řádné. Já měla 40 tisíc a splátka byla 680Kč. Doplatila jsem to ale rychleji. Kontokorent jsem měla a byla to hloupost. Utratila jsem všechno, pak přišla výplata, ta mi to celé uhradila, ale já z toho musela opět brát a byl to nechutný kolotoč, který vyvrcholil vždy k 31.12., kdy mi Spořka napálila přes 5 tisíc úrok a jelo se dál. Dlouho trvalo, než jsem se z toho vyvázala.