Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ne. Vzdy kdyz ho vyrovnas, naskoci ti novych 365 dni. Napr. 5.8. se dostanes do minusu, zacne se pocitat cerpani uroku a mas rok na dorovnani. 15.8. prijde vyplata, dostanes se do plusu, tim je vyrovnano, cerpani skoncilo. 25.8. se dostanes opet do minusu a mas novych 365 dni na dorovnani. Jedina podminka je, ze ucet musi byt v plusu aspon den, ale zadne pevne datum stanovene neni. To by nemelo logiku..
Mám dotaz, zítra tedy budu volat do banky, ale radsi at vim dopredu. Bohužel jsem musela začít čerpat kontokorent, pouze tedy 1000 kč, výplata dojde až příští týden. Nic víc už čerpat nebudu, ale uplně jsem zapomnela, že platím poslední den měsíce pojištění:( Znamená to, že mi to pojištění nestrhnou že ano?
@Anonymní píše:
Mám dotaz, zítra tedy budu volat do banky, ale radsi at vim dopredu. Bohužel jsem musela začít čerpat kontokorent, pouze tedy 1000 kč, výplata dojde až příští týden. Nic víc už čerpat nebudu, ale uplně jsem zapomnela, že platím poslední den měsíce pojištění:( Znamená to, že mi to pojištění nestrhnou že ano?
Pokud máš kontokorent 5-10 tisíc (prostě nad tu částku), tak Ti to strhnou - ty peníze tam jakoby „máš“, jen Ti je holt po vyčerpání úročí. Nestrhli by to, kdybys byla v mínusu a kontokorent neměla, nebo kdybys ho platbou měla „přešvihnout“.
Přesně jak říká @Slečna Ferka normálně to odejde ta platba. Jak ti přijdou nějaké peníze, tak si to automaticky vezmou. Jediné je, že se ti odečte něco za využití toho kontokorentu, ale to je malá částka poku budeš čerpat tu 1000 jen. Buď v klidu.
Zdravím vás, milé maminky, píšu od kamarádky, proto prosím o zachování anonymity. Mám takový dotaz ohledně zavedení konkokorentu, stydím se za to, ale uvítala bych pomoc 3,000Kč. Jsem svobodná a nezadaná (na diskusní fóra tohoto typu nechodím), žijící v Praze s příjmem 21,000Kč. Mám spoření stavebko a jiné 4,500Kč, uhradím bydlení a za zbytek žiji a nakupuji. Myslíte, že tři tisíce jsou v pořádku a s mým příjmem to ukočíruji? Půjčovat si po lidech nechci, za své věci si chci ručit sama. Děkuji za rady. Slyším protichůdné informace, někdo si to chválí, kdo to má pod kontrolou a jiný zase haní možnost jít do mínusu, ale je pravda, že mají neskutečné dluhy, což mít nebudu a nechci. ![]()
Určitě ti to dají a vůbec bych se nebála to využívat, my máme kontokorent 15 tisíc a minulý měsíc jsem ho vypotřebovala celý, kupovali jsme auto, tento měsíc to už mám srovnané, platila jsem asi 120 Kč poplatek
Určitě se podívej na jejich stránky, jaké mají podmínky. Znám dvě holky, co se z kontokorentu nemůžou „vymotat“ několik let. Začínaly s 5 000 a dnes má jedna 20 a druhá 40 tisíc v minusu.
Možná někdo poradí, mám smlouvu o kontokorentu k 1.8, znamená to že kontokorent mohu čerpat až 2.8.? toho prvního srpna prostě musí být kontokorent vyrovnaný