Kontrakcie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1334
28.1.09 10:01

Navážu sem.. Mám takový dotaz, já vím, asi je těch dotazů spousta, ale musím :wink: . Včera večer jsem měla pravidelné tuhnutí, každých 10 minut, trvalo to asi hodinku. Pak jsem vlezla do sprchy, přešlo to, pak už asi jen jednou. Jenže mi bylo zle (trpím na migrény), tak jsem usla. Pak jsem se probrala v noci a nic. Cítila jsem jen malou, jak se vrtí, a nic mě dál nevzbudilo. Teď mi je relativně dobře, až na tu hlavu. Třeští o stošest. Byly to poslíčci? A nic jsem nezanedbala, tím, že jsem usnula? Jsem 36. týden, ještě mám čas, ne? Možná jen zbytečně plaším a nervuju, nevím, jak to poznám, navíc mám tak trochu zmatek v hlavě, že budu (pokud se neotočí) rodit císařem, tak nevím, zda mi může odtéct plod. voda nebo ne.. :( Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
28.1.09 10:52

kdyby to byli kontrakce tak už určitě neusneš, takže vesele a intenzivně poslíčkuješ… Pokud je malá KP i tak ti může prve odtéct plod. voda, poloha na to vliv nemá(nebo jen částečný). Přeji rychlí porod a klidné miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
28.1.09 11:18

lacenka: Díky, to jsem asi potřebovala slyšet- v našem případě číst, že už neusnu. To by bylo úplně nejideálnější, kdyby odtekla voda, ale zatím je ještě čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
30.1.09 19:40

nemela by gabča už být z porodky pomalu doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
30.1.09 20:08

Misutka-když to přejde jsou to poslíčci-můžou trvat i hodiny,ale je to pořád stejně silný.Porodní byly bolesti jako u začínající menstruace-napřed jen slabé a ve velkých intervalech a pak sále silnější a častěji.Tož tak u mě.
myslím,že prasknutí vody nevadí.Přece se císař dělá i při komplkacích během porodu a tam už voda taky bývá odteklá.Jen bych se pak asi raději moc nezdržovala,abys pak nerodila třeba nějak rychle.
Kamarádce se mimi otočilo den před porodem-2 dny před byla na kontrole a bylo KP a před porodem normálně-ani si nevšimla a to mělo 4 kila!
přejem příjemný zbytek těhotenství a co nejpěknější porod a hlavně zdravé a krásné mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
30.1.09 22:35
čičinka píše:
Gabrielo , hlavně nečekej na tlaky na konečník, to už bys nikam nedojela :lol:

Taky bych nečekala, až to dojde tak daleko, ale co se týče toho, že je pak pár minut k porodu, tak jak u koho, já jsem byla otevřená na 9 cm s tímhle tlakem asi 2 hodiny, což byla skoro třetina času, kdy jsem měla opravdu kontrakce (ale už jsem byla ve špitále kvůli prasklé vodě, takže jsem odjezd do porodky řešit nemusela).
Gabriele tyhle postřehy už k ničemu nejsou, snad někomu jinému :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
3.2.09 19:51

Ale přece jen se zeptám, vás zkušenějších.. Psala jsem do „koupání“. Dnes mám asi od 11 hodin pravidelné tuhnutí, nebolestivé, ale nepříjemné, vykoupala jsem se (taky jsem myslela, že mi to uleví), nic, pořád kontrakce pokračují, většinou přijdou v rozmezí 10- 20 minut, nekrvácím, nešpiním, nějak špatně mi není, taky jsem jedla, vše v pohodě, tak jsou to jen poslíčci? I když nepřešly? Jsem tak trochu nervózní, ale četla jsem, že to trvá i několik hodin, tak zase jen plaším? Díky M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
3.2.09 19:59

Mišutko,pokud by se bolesti stupňovali a intervali mezi jednotlivými kontrakcemi se zkracovali,mohlo by se jednat o porod.Ale mě doktorka říkala vyject do porodnice při kontrakcích po pěti minutách a stejně jsem tam ještě 10 hodin ležela,ale kažá to má jinak,takže moje rada,zkusit se ještě vykoupat,projít,různě polohovat a pokud se budou stupňovat a zkracovat intervali pak vyject.I kdyby šlo jen o poslíčky nebyla bys ani první ani poslední,která vyrazí s poslíčkama do porodnice,na druhou stranu raději nic nezanedbat,držím palečky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.2.09 20:00
misutka píše:
Ale přece jen se zeptám, vás zkušenějších.. Psala jsem do „koupání“. Dnes mám asi od 11 hodin pravidelné tuhnutí, nebolestivé, ale nepříjemné, vykoupala jsem se (taky jsem myslela, že mi to uleví), nic, pořád kontrakce pokračují, většinou přijdou v rozmezí 10- 20 minut, nekrvácím, nešpiním, nějak špatně mi není, taky jsem jedla, vše v pohodě, tak jsou to jen poslíčci? I když nepřešly? Jsem tak trochu nervózní, ale četla jsem, že to trvá i několik hodin, tak zase jen plaším? Díky M.

tak jako můžou to být i poslíčci, ale i porod. Ale s těmihle intervaly bych se nikam nehnala (teda vim, že to může nabrat fofr spát a že někdo má takovej práh bolesti, že by pak porodil možná i doma:D , ale tohle by mě asi moc nerozházelo). Zkus si dát vanu ještě jednou, pokud to není nijak hrozné, tak spíš než to si jdi zkusit lehnout a spát. MI to někdy přešlo až poté, co jsem sebrala síly a šla si zkusit lehnout.

Mluvit o plašení se nedá:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
3.2.09 20:16

Holky díky.. Radši ležím, když chodím, tak mě berou křeče do podbřišku. Asi zkusím znova tu vanu, díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
3.2.09 21:56

No tak já nechi strašit,já to měla stejné,když jsem chodila,bylo to horší,to by vypadalo na porod.Zkus se různě polohovat a podkládat,jemná masáž od partnera by taky nebyla od věci a hlavně se zkus trochu vyspat když to jen trochu půjde,dej vědět jak to vypadá,držíme palečky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.2.09 07:58

Mišut tak jak?:)Jen ti nepřeju, abys měla ty posly tak úmorně dlouho, jak já… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
4.2.09 09:17

Ahoj holky, no různě jsem polohovala, ale noc byla příšerná. Sprchovala jsem se, zase nic, dokonce jsem usla a i mě probudily asi kolem druhé v noci, ale jen jednou. Pak jsem nemohla usnout, malá dělala „rodeo“ (ale třeba se otáčela :wink: ), pes chrápal na místě, přítel vedle mě… Cítila jsem menší bolest pokaždý, když jsem se zvedla na WC, teď jsem relativně v pohodě, až na to, že jsem jak praštěná, poslíčci ustaly, zatím to jde. Pokud to bude dnes zase, tak se zblázním.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
4.2.09 09:40

Hm, tak tyhle stavy mám přesně taky.. Bohužel se to už asi 14 dní objevuje den co den, někdy to trvá 2 hodiny, někdy celý den :-(
Většinou ale pomůže hodně horká vana, ale ne vždycky. Doufám, že poznám, až to bude doopravdy porod.
Na druhou stranu snad pak budu aspoň na porodní bolesti o něco připravenější. Jen se musím hořce pousmát vždy, když čtu, jak jsou poslíci většinou nebolestiví… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
4.2.09 09:51

Cattleya: 14 dní?? Jej, a kdy máš rodit? Mě už to zase začíná, jsem se vrátila se psem, snad to nějak „neprovokuju“. Mě ta vana, ani sprcha nepomohla, poslíky mám hoodně nepříjemné, ale zatím nejsou nijak bolestivé. Jen ty křeče. Tebe poslíky bolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí