Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zensky, ja nic asi hlasit nebudu. Asi by to fakt byla svinarna a na to koule nemam. Psala jsem to v afektu, protoze clovek pracuje, pomalu pul vyplaty jde na dane, pojisteni. A pak si nekdo vydelava tak ze to vsechno ocurava. Zajimalo by me, jake proste ma financak pravomoce, kdyz si nekdo necha k manzelce posilat penize za ksefty…
jestli neznate odpoved, nemusite se vyjadrovat…
@Anonymní píše: Více
Pravomoce samozřejmě má. Může kontrolovat vše, účty až 3 roky nazpět Musí mít k tomu ale důvod,. Tady jde ale o něco jiného, možná závist, nevím. Jsem také OSVČ a můžu tě ujistit, ty peníze jsou těžce vydřené, zasloužené. Nesmíš vidět jen jednu stranu mince. Já nyní mám po splatnosti faktury asi za 100 tisíc a nevím, zda-li ty peníze ještě uvidím. Pokud ti mohu poradit, nesleduj souseda jestli mu chcípla koza a začni u sebe, vydělávej si také na ičo, když máš pocit, že je to snadné.
OSVČ může mít jeden bankovní účet pro potřeby podnikání i osobní účely, ale je to dosti nepřehledné. Preferovanou variantou jsou samostatné účty osobní a podnikatelské, početně to není nijak omezeno, účty pro potřeby podnikání eviduje FÚ. Na fakturách je uváděno číslo účtu, faktury a platby se párují, to by musel vytvořit fakturu někde na koleně a uvést tam číslo nepodnikatelského účtu.
Když víš, že si FÚ muze vyzadat vypis uctu dane osvc, víš také, že OSVČ nemá povinnost účet mít? Máš jistotu, že podvádí? Ty máš přístup k jeho přiznání? Obecně je daň pro podnikatele poměrně malým výdajem. Spíš pokutou za špatně vedené účetnictví.
@Anonymní píše: Více
Ja být třeba řemeslník, tak si co půjde nechám platit hotově. Za to že platit moc daní se můžeš zlobit na stát, ne na podnikatele.
Vážně tu někdo píše o sviňárně v případě nahlášení a obhajuje takové chování? Těhotná ženská je tu skoro lynčována, že si dovolí jít na neschopenku, když je „jen“ těhotná a taková sviňárna jako krácení daní by měla někomu projít? Jako vážně? A opravdu to není o závisti, ale spíš o nespravedlnosti. Fakt nestačím zírat, jak lidi upadají a takové chování obhajují. Přece když to mají ok, tak o nic nejde ne? A když ne, tak přece tím lépe, že se na to přijde..oblíbená karma je doběhla
![]()
@bublifucekk píše: Více
Sviňárna to je, a karma dožene práskače ![]()
Ty si plať státu kolik chceš ![]()
Většina OSVČ kolem mě nepřiznává všechny příjmy. Často se tím chlubí. Já nikoho neprasknu. Já bych to nezvládla, neměla bych klidne spaní.
@Petram123 píše: Více
no to jsi mi to nandala
argument nula, trapárna s karmou (která vlastně nikdy nikoho nedohnala, ale „dobře“ to zní
) a nařčení z práskačství..já padnu vážně
ale aspoň jde pak vidět, proč je naše republika tak v ha.jzlu, když se tu obhajuje kdejaká šmelina ![]()
@bublifucekk píše: Více
S karmou si zacla ty. Ale když nikdy nikoho nedibehne, tak tedy nedobehne.
A republika není o nic víc v háj…nez jinde.
Navíc se půlka daní stejně rozjrade nebo v naloží na blbosti.
@bublifucekk Souhlasím s tím, že krácení daně je sviňárna. Z anonymní formulace dotazu lze ale tušit spíš něco jiného než zjištění takového počínání. Soukromé podnikání je přece možné vést bez placení daně naprosto legálně.
@Doctus píše: Více
FÚ nic neeviduje a podnikatelský účet je výmysl našich bank. Nic takového být nemusí ale pochopitelně musí každý doložit původ peněz, které na tento učet přišly.
Ahoj. Prosim anonym. Mam podezreni ve svem okoli na nepriznavani prijmu pred FU. Asi nejsem svine, abych to hlasila. Ale jde mi o to, jake pravomoce vlastne FU ma pri kontrole dane z prijmu u OSVC. Vim, ze si muze vyzadat vypis uctu dane osvc. Ale muze si vyzadat i vypis z uctu manzelky/manzela? At uz od banky nebo od samotne osvc, at krome svych vypisu predlozi o vypis manzelky? Kam v pripade, ze se rozhodnem to hlasit? Snad by mohla vedet nejaka danova ucetni, nekdo z FU nebo banky….