Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Papaj29 Jee tak to je mi lito..Tak snad se to podari ted..
Taky to mam ruzne a taky si asi brzo poridim ovu testy.. Presne jak rikas Ti co chteji se jim to x mesicu nepodari a ti co nechteji se staci aby se na sebe dva podivali a hned je v tom..
Muj pritel si ale mysli ze je to jen tak jednoduche ze se jendou do me udela a hned jsem v tom..Ach Ti chlapi vubec tomu nerozumi a vubec nebere ohledy na ovulaci..
![]()
Holky, oživuji diskuzi. Dnes jsem si u bylinkáře koupila kontryhel. Ale mám trochu zmatek v užívání. Tady čtu, že se má užívat od prvního dne MS až po ovulaci. Ale co když vůbec netuším, kdy ovulaci mám?
Navíc bylinkář mi řekl, že to mám užívat 3 týdny a týden pauza, po tři měsíce.
Tak teď nevím…
@Sinquinita Tak si jeden měsíc třeba měř bazální teplotu nebo si udělej ovulační testy. Nemíváš třeba výtok v době ovulace? Někdo ho radí pít 14 dní, když nevíš, kdy je ovu a pak přestat. Kamarádka ho naopak pila furt a přesto otěhotněla. Taky mi to není úplně jasný ![]()
No já akorát vím, že cca 14 dní po začátku MS mě bolel vaječník. Ale já si nejsem jistá, protože od vysazení HA mě bolí pořád něco a sama nevím, jestli si to jenom nevsugerovávám…asi to budu muset řešit těmi testy…
Já ho pila minulej měsíc prvně a hlídala si kdy je ovu, ta byla až 17-18dc, takže dost pozdě. Tak jsem tenhle měsíc pila jen 12 dní a ejhle ovu byla 16dc. Nevím jestli náhoda a jestli to souvisí ![]()
Jen ještě vím, že se má pít jen tři cykly po sobě, pak dělá rotyku, ale zas jen asi jak u koho, je to individualní
Myslím, že kontryhel není tak silná bylinka, aby mohl škodit, když se nepije přesně podle návodu. Pít tři týdny a pak týden pauza je společné pro dlouhodobě užívané bylinky, klidně bych to dělala tak. Já při prvním snažení pila kontryhel měsíc v kuse a taky jsem otěhotněla, při druhém jsem pila občas, když jsem si vzpomněla a vyšlo to taky.
Kamaradka co je doktorka ho pila prvnich 14 DC, po tri mesice, pak mesic pauza, jo a nemela caj ale tinkturu
Poradi nekdo, jak pít kontryhelovy čaj pri kratších cyklech 24 až 26 dni a pozdní ovulaci, kolem 18. dne cyklu. Prokazano merenim bt v nekolika cyklech a ovu testy. Lutealni fáze je tak krátká, ze je to bez šance. chtela bych ovu okolo 10.,12.dne cyklu, jako pred posledním otehotnenim.Jak dlouho pít ten čaj?.Do 10.,12.dne cyklu?
Otehotnela jsem vždy bez problémů, nemam žádnou zkušenost.
Kontryhel ale neslouzi na posunuti ovulace dopredu. Podporuje narust delozni sliznice. Prodlouzeni lutealni faze lze dosahnout Pyridoxinem.
Myslela jsem, ze ma pomoci k celkové úpravě cyklu a s tím souvisí i spravne načasování ovulace. I jsem tu četla, ze ženám srovnal cyklus
Jsem si rekla, ze za zkoušku nic nedám. Zatim jsem pozorovala zkrácení menstruacniho krvácení na 4 dny ze 7 nebo 8.Tak jsem to mela pred posledním tehotenstvim. Kratší cykly jsem mívala a bez problémů otehotnela, s kratším krvácením. Jsem si delala naději, ze by to mohlo byt na správné ceste.Jsem 8. den cyklu, béčka užívám příležitostně, zkusím zvysit dávky v dalsim cyklu ![]()
@Anonymní píše:
Myslela jsem, ze ma pomoci k celkové úpravě cyklu a s tím souvisí i spravne načasování ovulace. I jsem tu četla, ze ženám srovnal cyklusJsem si rekla, ze za zkoušku nic nedám. Zatim jsem pozorovala zkrácení menstruacniho krvácení na 4 dny ze 7 nebo 8.Tak jsem to mela pred posledním tehotenstvim. Kratší cykly jsem mívala a bez problémů otehotnela, s kratším krvácením. Jsem si delala naději, ze by to mohlo byt na správné ceste.Jsem 8. den cyklu, béčka užívám příležitostně, zkusím zvysit dávky v dalsim cyklu
Na úpravu cyklu je dobrý gynex, pomáhá i k otehotneni. Ja teda používala jen měsíc nebylo mi po něm dobře. Ale zkus projet internet a něco si o něm přečíst
Stojí okolo 500,– jak jde ![]()
Gynex se nedoporučuje pri kojení. Jeste kojim rok a pul staré dítě. I kdyz jsem i pri kojení dřív bez problémů otehotnela, ted jsem se smířila s tim, ze moje tělo neni hormonalne nastavené na další těhotenství. U kontryhele nejsou názory pri kojení jednoznacne, rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Moc mi chutná, možná i proto, ze je součástí některých čajů pro kojící.
Nechci nic hrotit, jsem srovnana, jen se ptám, co by se dalo ještě vyzkoušet. ![]()
Ahoj,
v lednu jsem vysadila HA po šesti letech užívání. hned 14 dní na to se mi ny vaječníkách udělali obrovksé cysty, na jednom 10cm v průměru a na druhém 9 cm v průmeru. Okamžitě mě doktorka poslala do nemocnice a ještě ten den mě operovali. Vaječníky mi zatím oba zůstali, ale otázkou je, na jak dlouho. Po operaci jsem dostala streptokovou infekci a marodila jsem 3 měsíce, pak mi řekli, že mám polycystické vaječníky a že otěhotnět bude veliký problém. Hormony jsem měla strašně rozházené. Dočetla jsem se o kontryhelu a začala jsem si z něj dělat čaje, vždy od provního dne MS do ovulace 2× denně. Po dvou měsících jsem šla k doktorovi a hormony jsem měla v naprostém normálu. jeslikož mám ty polycystické vaječníky, tak mi doktor napsal Clostilbegyt, ať ho začnu brát 5 den MS ale ten už sem brát nezačala. jelikož týden po návštěvě u gynekologa jsem měla ovulaci, hupsly sme na to, dva dny před ovu a v den ovu a další MS už se nedostavila. teď jsem v 7 týdnu a doufám, že vše dobře dopadne. Pro mě je kontryhel zázračná bylina. určitě doporučuji
![]()
Tak jsem se rozhodla vyzkoušet konryhel i pri kojení. Pila jsem od začátku ms 13 dní, zkrátil mi ms mimo obvyklou dobu o jeden, dva dny.Je možné, ze by prodloužil cyklus, i kdyz jsem pila jen v první polovině? Porad cekam ms a nic, teplota se drzi na poovulacnich hodnotách, ale nestoupa na tehotenske. Navíc tento měsíc ani neni moc šancí, netrefili jsme se do nejplodnejsiho období.
Anonymní viz předešlé příspěvky
Tak hlásím, ze jsem pila kontryhel pri kojeni rok a pul stareho dítěte od 1.do 14. dne cyklu, jeden šálek denně. V prvnim mi posunul ovulaci o dva dny dopředu, druhy jsem nemerila a právě jsem našla dve carky
Soulož byla dvakrát v plodnem týdnu.
Vim, ze je to teprve zacatek, ale píšu to jako nadeji pro ty, ktere maji kratkou lutealni fází
Čaj byl normální sackovy z lékárny, pila jsem ho ke snídani a někdy prisladila medem, takze zadna křeč
Pred tim se nedařilo 9 cyklů.
Anonym 3.strana