Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, mám na Vás jeden dotaz.
Jelikož bydlíme s přítelem v rodinném baráku a rozbil se nám kotel, tak s přítelem topíme v krbu, ale teplo se nedostane do všech místností, tak jsme se rozhodli do ložnice pořídit přímotop, přesněji tento http://www.datart.cz/…E-CV20W.html , byla to taková nouzovka a před Vánoci stál o dost více pěněz, tak jsem očekávala, že bude vše v pohodě. Sice hezky vytopí, i na 1000 W, ale problém je jinde.
V konvektoru jsou dvě světýlka, jedno to, které znamená, že se nahřívá a tudíž pracuje a druhé je umístěno na spodu, přímo u spirál, kterými jde teplo - NIKDY NESVÍTILO. Poslední dobou začlo svítit a to, že pořád. Přemýšlím, jestli to nemůže být tím, že topí pořád, defakto bez přestávky. Máte s tím někdo zkušenosti? Dnes nad ránem to světýlko svítilo tolik, že jsem topení radši vypla. Bojím se, že by mohlo začít hořet, upřímně ani mi to nepřijde jako světýlko, ale spíš jako malý výboj energie - červeno oranžový ![]()
Vážně z toho nemám dobrý pocit, začalo to takto svítit poslední týden. Nějaké rady, nebo tipy co to může být?
Snad jsem to napsala srozumitelně a né moc bez chyb, píši rychle..
![]()
V návodu nic takového není, návod je jen dvoustranný list papíru, ani se nedivím má to jen dvě ovládací kolečka.. ![]()
Teď jsem si tam svítila a vypadá to, že je to u drátu, snad to nemůže být, že by se ten drátek přepaloval a tím svítil.. ![]()
Tak snad v tom návodu musí být, co jedno a druhý světlo znamená, ne?
No, 2 kolecka.
1 dela nastaveni vykonu a druhe bude nastavovat teplotu, ne?
Jedno svetylko zapnuto, druhe svetylko bud topim, nebo naopak netopim.
Kdyz sviti to tajemne svetylko, je topeni zhave, nebo spis ne?
Urcite to ma na sobe nejaky stitek s typem, tak muzem navod najit na webu.
Ano, jedno kolečko na výkon, druhý na teplotu. Světýlko na zapnuto není, pouze na topím. To znamená, že když je v pokoji ideální teplota, dle termostatu a topení je zaplé, tak nesvítí žádné světýlko, když se topení opět sepne při klesnutí teploty, tak se zas rozsvítí světýlko..
Když svítí to světýlko které začlo svítit teprve nedávno, tak topení topí normálně jako vždy, není to vyloženě tak, že by se přehřívalo. Na typ jsem dávala odkaz. Kouknu po štítku. To světýlko i bliká, no bliká spíš si představte, jak plápolá oheň utlumuje se a zas zvětšuje…
![]()
Tak jsme to s přítelem prohlídli světýlkem a opravdu je to jiskra na drátku, takže topení půjde do pryč, ještě bychom vyhořeli.. Při zapnutí tam vzniká plamínek.. Tak pozor na tento typ topení holky!!
![]()
Tak už máme cca 14 dní nové topení a naprostá spokojenost.
Teď už snad bude hřát i sluníčko ![]()