Poraďte s výběrem tiskárny

teresa20
25.2.13 14:02

poraďte s výběrem tiskárny

Ahoj, prosím o radu. Řešíme teď doma nákup nové tiskárny a nějak se pořád nemůžeme dobrat nějakého konce.

Máme teď multifunkční zařízení HP PSC 1610 se skenerem, jsme s ním víceméně spokojení, co se týče tisku. Ale vyloženě vadí to, že vysychají náplně. Koupíme originál za 700 Kč a za tři měsíce je k nepoužití :? Netiskneme moc, tak nějak standartně, pár desítek stránek týdně, někdy ani to ne. Takže se této chceme zbavit a zvažujeme.

Chtěli bychom zachovat tu možnost kopírovat, takže určitě zase multifunkční tiskárnu. Ale opět inkoustovou? Pomůžeme si třeba jinou značkou? Bude levnější tisk a nebudou náplně tak rychle vysychat? :think:
Popř. investovat a pořídit laserovou? Koukala jsem na ceny, není to tak strašné, ale většinou se udává, že laserové se hodí do kanceláří nebo domácností, kde se tiskne hodně, což u nás zas tak moc ne.

Poslední možnost, která mě napadla, je koupit úplně jednoduchou inkoustovou tiskárnu, co tiskne co možná nejlevněji a nechat si obě a v případě, že bychom chtěli kopírovat, tak naskenovat na staré a vytisknout na nové… což ale se mi moc nezdá, obě zaberou dost místa, které nemáme

díky za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
25.2.13 14:09

Pokud tisknete málo, tak inkoustovou určitě ne, my měli Canon a bylo to to samé. Lepší je opravdu laserová. My jsme právě kvůli tomu co píšeš dali pryč inkoustový Canon a pořídili jsme tuto: http://multifunkcni-zarizeni.heureka.cz/…1132-ce847a/ je to multifunkce, tisk, kopírka, skener ale tedy černobílá. Pokud nepotřebujete barevný tisk, tak tohle je nejlepší řešení a cena do 3000 je podle mě akorát. Tiskneme jen občas nějakou fakturu nebo článek, takže tohle nám stačí. Pokud potřebujete barevný tisk, je to větší investice ale pořád je to lepší, než vyhazovat vyschlé barvy v inkoustové a pořád kupovat nové a navíc někdy to zasychání může způsobit problém s tiskovou hlavou a pak jsou to další prachy za výměnu nebo opravdu…takže doporučuju investici do laserovky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
25.2.13 14:09

@madi Já bych pořídila zase multifunkci, ale něakou s levnějšími náplněmi.
Já mám Epson a jsem spokojená. Zatím nepozoruji že by vysychala (mám ji už přes rok a zatím jsem dokupovala jen černou - a teď v akci na Slevomat celou sadu náplní za 200,–)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
25.2.13 14:13

Pokud se hodláte tiskárny zbavovat jenom kvůli drahým náplním, tak bych to zkusila řešit alternativním spotřebním materiálem. Nejlepší je asi Xerox (ale těch výrobců je víc - Abel, Colorovo…). Stojí cca polovinu toho, co originál HP, vydrží stejně a jejich používání nemá vliv na záruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
25.2.13 14:13

Nemáme multifunkční, ale rozhodování bylo jinak podobné, taky tiskneme málo. Koupili jsme nejlevnější černobílou laserovou (ta nevysychá). A ještě kupujeme neoriginální náplň a je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.2.13 14:19

No, záleží na tom, co kdo chce tisknout. Známý si dost tiskne fotky z digitálu, takže koupil Canon PIXMA 600 a spokojenost. Co se týká ostrosti a sytosti barev, tak inkousty do tiskáren Canon… No, pokud někdo víte o nějakém lepším, tak sem s ním… :lol:
Já zase časem chci obnovit kroužek papírových modelářů na základce (jako jsem vedl kdysi). No a stávalo se mně, že kvůli jedinému ztracenému dílku jsem někdy zahodil celou rozdělanou vystřihovánku. No a protože u inkoustovky se barvy vlivem lepidla Herkules rozpíjejí, tak zvažuju nějakou levnější barevnou laserovku.
Fakt záleží na tom, co kdo chce tisknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
25.2.13 16:40

Díky za reakce :kytka:

barevně tisknout nepotřebuje, jde mi jen o tisk textu

neoriginál náplně jsem zkoušela, dokonce dva druhy, jedna netiskla vůbec, druhá vytiskla pár stránek a víc ani ťuk, takže tudy cesta nepovede :mrgreen:

a ty náplně do laserové tiskárny vydrží dlouho a nevyschnou?

@Leontine můžeš mi prosím dát odkaz na ten epson?? náplně za 200 to už je o ničem jiném, to bych i jednou za čtvrt roku dala

• Citovat
  • Upravit
9090
25.2.13 20:00

@madi mamka má podobnou tiskárnu jako my, náplň kupuje neoriginál za 500 Kč a vydrží asi na 2000 stran, já zatím nemůžu posoudit, máme ji chvilku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
25.2.13 20:05

@madi
Určitě kupte laserovou, tam nic nevyschne, i když budete tisknout jednu stránku za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
25.2.13 20:55

Taky se přikláním už k té laserovce :think: Jsou mezi nimi nějaké rozdíly? Koukám na ty nejlevnější :oops:
http://tiskarny-multifunkcni-laserove.heureka.cz/?o=4
ještě jsem to teda nezkoumala podrobně, je tam panasonic, samsung a brother, na co si dát pozor?

• Citovat
  • Upravit
9090
25.2.13 22:00

@madi já osobně bych volila spíše třeba Canon nebo HP, to jsou dle mého nejlepší tiskárny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
25.2.13 23:47
madi píše:
Taky se přikláním už k té laserovce :think: Jsou mezi nimi nějaké rozdíly? Koukám na ty nejlevnější :oops:
http://tiskarny-multifunkcni-laserove.heureka.cz/?o=4
ještě jsem to teda nezkoumala podrobně, je tam panasonic, samsung a brother, na co si dát pozor?

Nevím, projdi si recenze a zaměř se na spotřebu toneru, jeho cenu a tak, někde na interenetu jsem viděl nějaké takové srovnání ekonomiky provozu.
Jnak pro používání a kvalitu tisku je asi jedno co to bude za tiskárnu, máme Canon, Minoltu a 2× HP a není poznat rozdíl.
Jen co si pamatuju, tak poslední jsem kupoval Minoltu 1600 W a ta by měla mít právě hodně levnej provoz, ale je barevná a já na ní skoro netisknu, takže nevím jak ten provoz bude vycházet.
Na tisknutí většinou používám Canon IR2016, ale ta by byla pro vás moc velká asi, jen zrovna na ní vychází potom tisk hrozně levně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.5.14 11:10

tiskárna Canon Pixma MG5550

Dobrý den,
ráda bych obnovila diskuzi. Za měsíc a něco se nám narodí prcek a tak hlavně kvůli tisku fotografií malé uvažuji o nové tiskárně. :think: Ta naše stávající je už za zenitem. :( Zrovna jsem na netu našla v akci tuto Canon Pixma MG5550. Máte někdo zkušenost? Moc se v tiskárnách nevyznám, ale jde mi hlavně o to, aby byly fotky kvalitní a až po pár letech otevřeme album, nebyly barvy vybledlé, ošklivé. Samozřejmě i se mi jedná o kompromis ceny, výdrže barvy… atd. Prosím, poraďte. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
24.5.14 11:35

Dobre, téma, taky musim sehnat tiskarnu a nevim jakou, podminka je laserova a aby nebyla draha cartridge. Tak se s dovolenim pridam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.5.14 11:43

Také se nebráním ani laserové :-) Hlavně ty fotečky aby něco vydržely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák