Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Holky Dnes už jsem 15 týdnu a chtěla bych se zeptat jestli už můžu cítit kopaní??? včera jsem ležela na boku a cítila jsem podbřišku takovou vlnu jako kdyby ta vlna se přetočila nevím jak to vysvětlit??
Myslím, že klidně. Jo. Pamatuju si, že u prvního se na pohyby doktorka ptala už ve 13tt a v 18tt byla nešťastná, že je ještě necítím. Pochopitelně tam dávno byly, jen jsem to neznala. U mě to začalo takovým pocitem, jako když ti v břiše zabublají bublinky ve výřivce a pak už to bylo zcela zřetelné. Někdo také říká motýlí křídla, jiný jako lochtání pírkem.
![]()
Muzes
Ja citila pri prvnim v 18tt a pri druhem ve 14tt. Takze podle me urcite pohyby citit muzes.
Ano, můžeš…
Někdo je na to citlivější a vnímá to dřív.
Já v obou těhu cítila pohyby od 16týdne.
@Helca19 určitě toi možné je, já cosi jako popisuješ ty cítila ve 14tt, v 15tt jsem už pak na 100% věděla, že je to mimčo ![]()
Já například když si lehnu na bok a trochu víc se opřu o břicho, tak zhhruba od 17 tt, mám pocit jak kdyby se mi v břiše otáčela ryba. ![]()
Jo, klidně. Pokud jsi štíhlá a mimino aktivista, tak je to docela běžné. Jednička byl takovej machr, že manžel ucítil kopanec přes břicho v 18.tt
Taky jsem v 15tt a semtam mám pocit, hlavně když ležím, jakoby mě něco vevnitř táhlo, jakoby se mimčo našponovalo a tlačilo, ale jestli je to mimčo nevím, možná střeva
![]()