Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přesně tohle dělá malá, je jí 7 měsíců a neklidný spaní má pořád, ale s tim asi neuděláte, můžou mít i sny…mě malá kňučí, pořád sebou mele, leze, cestuje po postýlce, a oči má pořád zavřený…Takže někdy lítám po půl hodině když se zadaří…ale tohle mi dělala taky…
Nase mala 8 tydnu sebou obcas tez ze spani mrcasi, asi to jsou prdiky… Take ztoho nadsena nejsem, ale co nadelas.
Náš malý to samé
ať mi nikdo netvrdí, že takhle malé miminko spí na jednom místě…už procestoval celou postýlku a má černý pásek v karate ![]()
Malou jsem měla z toho důvodu ještě do nedávna zavinutou v zavinovačce jak larvičku a bez ní neusla..brání to tomu nekontrolovanému mrskání končetinama..ted už by se ze zavinovačky dostala takže mi cestuje v polospánku po celé postýlce, ze spánku se otáčí na břicho, pase koníčky a přitom jí padá hlava a bouchá se hlavou do čela postýlky
taky má přitom zavřené oči..taky nevím co s tím..budí se mi kvůli tomu několikrát za noc..
@syselinka mám to samý a někdy to je na budku taky nevim, co s tím jinak by mě spala od 20-6 v kuse ani hlady se mi nikdy nebudila…
@sjuzn1 jo tak to máme na chlup stejně mě by taky spala od 20 do 6, v noci už taky nejí, jen co chvíli musím vstávat abych jí vrátila na záda, přikryla, dala dudel..někdy hned usne, ale někdy se začne přetáčet znova v tom polospánku, pak se začne vstekat..no myslela jsem že až bude větší bude spát v kuse celou noc a místo toho se budí vícekrát než jak byla novorozeně ![]()
zavinout…já na to nedám dopustit…malá (3m) spí v zavinovačce krásně klidně, vypadá spokojeně, budí se v noci jen na jídlo. Ale bez „zahouskování“ sebou mrská, kope, cuká se - a tím se budí a pláče. Takže za mě: zavinout. ![]()
Přesně to stejnééé…jakmile se začne vztekat hodně musim jí vyndat dát napít a utěšit…nevim jestli má tak hrůzné sny…a kolikrát za noc vstáváte já někdy i 10krát…dneska to šlo to bylo jen 4krát
a jak Vám spí přes den mě vůbec…po půlhodinkách to má…
@syselinka tak jaká byla u Vás noc…my dneska hrozný to bylo snad každých půl hoďky. Nevim, co s tim dělat. Přemýšlela jsem nad pytlem na spaní, že by trošku pmezilo pohyb. V lehátku by mě vydržela spát i celou noc tam se nemůže hýbat, ale to je špatně na záda tak nevim ![]()
My máme 6 m a totéž, říkám si zuby, ale nic nateklého nemá, nevypadá to na to. Cestuje po celé postýlce i když má spací pytel. Na dnešek to docela šlo, ale ty těch předešlých 5 nocí, katastrofa. No snad se to časem zlepší.
To stejný si říkám taky, zkusim koupit ten kalgel a jdu pro pytel zkusím to třeba pomůže mě se takhle budí tak od 3 měsíců doktorka mi řekla, že s tim nicneudělám
Náš tříměsíční syn má hodně neklidné spaní. Před probuzením (ale i během noci) má často chvíli, kdy přitahuje pokrčené nožky k bříšku a pak je prudce vykopne a bouchne s nimi do matrace. Tak to dělá několikrát za sebou a má zavřené oči, vypadá, jako by spal. Někdy u toho mručí a taky třeba bouchá rukama nebo si tře obličej. Oči pořád zavřené. Je to normální? Dělají to vaše miminka stejného věku taky?