Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zdravím všechny. Předem upozorňuji nejsem uskostna matka, která šílí z každé nemocnici. Ale teď už mám docela strach o své děti. Před měsícem mě obě děti 7 let a 3 měsíční mimi měli chřipku, dokonce jsme s malou museli ležet v nemocnici. Po ani ne tydnu po vyléčení syn dostal chřipku znovu. Má oslabenou imunitu a sedne na něj opravdu všechno. Teď se korona prokázal ve městě kde bydlíme, mám strach syna posílat do školy z důvodu nakazi už vzhledem k tomu jak je na tom s imunitou. Nejraději bych ho tam neposilala, ale jak ho mám omluvit? Že mám strach z nákazy? Nebude si někdo klepat na hlavu? Minulý týden kdyz se v naší škole měli vracet děti z prázdnin jsem si pro syna raději chodila po vyučování. Chodí do první třídy a jsou jen dvě třídy na malé budově, ale obědvat chodí na velkou buduvu mezi všechny děti. Ale tento týden když už je to u nás prokázané bych ho nejraději neposilala vůbec.
Však ho posílat nemusíte. Můžete ho omluvit, že je prostě nemocný. Ono ta hysterie vypadá jako legrace do té doby, než se nákaza objeví někde v naší blízkosti a našimi blízkými je někdo, kdo má oslabený organismus. Já se také bojím. A ne o sebe, ale o své blízké. Astmatici, kteří měsíc co měsíc konci na jip, staří lidé s podlomenym zdravím… To pak člověk přemýšlí jinak a snaží se je aspoň trochu ochránit.
Takže já to trošku chápu.
Mama mě nechala doma. Mám diabetes, do školy zavolala a budu mít i školou omluvené, hold oslabená imunita. Myslím, že by to takto mělo fungovat. Zkuste zavolat do školy a poradit se, že máte opravdu strach, a zdůraznila bych oslabenou imunitu.
Taky zdravím uprimne nejste sama kdo sili mám petitydeniho chlapecka a představa ze by se nakazil je pro mě silena my teda nejsme u zdroje nakazy ale i tak máme doktory a příbuzný v Praze takže sem říkala ze ank náhodou už malej nikam nepojede priznam se ze z tohohle mam fakt respekt takže já osobně bych dítě ze školy dala okamzite a domluvila se s dětskou doktorkou na prohlídce a pak pripadne na omluvence do školy je lepší asi ho neposilat jestliže se ve vašem městě nákaza projevila a je jedno jakou má imunitu furt je to rizikova skupina za me teda urcite nechat doma už kvůli oboum detem ale samozdrejme je to na vás asi sem taky hysterka ale já bych už neposlala dokud by se neprokazalo ze už se není proč bát
Já jsem ze začátku k nemoci byla dost skeptická, vím že média to nafukují. Také vím že je to prostě jen jiná chřipka a moc se to řeší protože je to něco jiné a nikdo neví jak se nemoc bude chovat. Jak říkám nechci být hysterická, nenakupuji zásoby jídla apod… Ale u těch dětí mám strach. Kdyby aspoň ten náš školák oslabenou imunitu. Hlavně mám strach aby to nedostala ta malá. Už před měsícem jsem opravdu měla strach když měli oba chřipku. Taky se bojím o svou mámu, je to kardiak ve svých 47 letech už druhý infarkt zrovna nedávno a pracuje v bufetu, kam se chodí najíst masa lidí 🙄 přítel ten zas pracuje na hlavním nádraží v Praze, takze jsem už úplně šílená.
Příspěvek upraven 09.03.20 v 07:15
Mám dva syny a do školy chodí, nemůžu s nima zůstat doma. Mmch jsem učitelka, školy fungují, děti chodí nachcipané stejně, jako vždy
.
Když vejdu do třídy a slyším ten kašel, smrkání a prskání. Kdybych byla vedení, asi bych se snažila rodiče dokopat k tomu, že nechají doma i běžně nemocné děti, když je teď Korona. No, bohužel. U nás je dokonce den otevřených dveří
.
Mám dítě které do školy nechodí 2.tyden. Jak to bude dál nevím.. ![]()
A jen se zeptam, to ho nechas doma mesic, dva nebo treba pul roku?
Media to nafukuji to je pravda ale pravda taky je ze je to bohuzél nemoc smrtelná ano mlady člověk má šanci na vyléčení ale deti a stari lidé sou rizikova skupina o maminku ze mate strach se nedivím a jeho hrozny taky se bojím o matmku ta má sice jen trombozu v noze ale pracuje na Nadrazi Veleslavin v Praze v pekarne co je i fast food a nez sem odešla na mateřskou tak sem tam taky pracovala a zhruba tak pres 500 lidi co tam nakoupi tak prijéli ze zahraničí a nemyslím si ze skutecne na to pomáhá dodržovat hygienu jak rikaj
Já jsem naštěstí na mateřské, takže díky bohu nemusím řešit hlídání v případě absence ve škole.
Já jsem uposlechla výzvy a tento týden jsem nechala děti doma. Ani ne tak z obavy z nákazy, ale proto, abych pomohla zjednodušit situaci ve škole. V naší škole jsou zrušené třídní schůzky, den otevřených dveří, děti nepojedou na školy v přírodě. Nedá se nic dělat.
Děti nejsou riziková skupina. celosvětově nezemrelo zatím jedině dítě mladší 9ti let, ani děti s oslabenou imunitou. Děti tuto nemoc chytají s mírnými nebo žádnými příznaky.
Druhá věc, v Číně už se nemoc vyskytuje třetí měsíc. Děti nechate doma půl roku?? Nebo jak si to představujete dlouhodobě? Chápu že se bojíte o staré a nemocné, tak si s prababickami volejte spíš přes Skype nebo si dejte sraz na čerstvém vzduchu a neobjimejte se s nimi. Ale u dětí něco řešit je holý nesmysl. Nechápu tu paniku, uvědomte si, že tohle není záležitost jednoho nebo dvou týdnů, to byste se museli na celý rok zabarikadovat doma. Hlavně mě baví, jak tyto diskuze zakládají lidi se slovy „Nejsem typ, který by panikaril“…no očividně jste a navíc si ani neumíte zjistit, že děti nejsou ohrožena skupina.
Příspěvek upraven 09.03.20 v 07:42
A já nejsem lehkomyslny idiot, abych jela ted do Itálie lyžovat nebo kdybych lyžovat byla, tak nechám děti z ohleduplnosti k ostatním 14 dní doma, ale abych svoje dítě teď odhlasovala ze školy, když je toto záležitost skutečně tak 6ti měsíců, tak to fakt může zvažovat jen člověk se sníženou inteligencí.
@Anny812 já nebagatelizuju koronu, nejraději bych děti nechala doma, mám z ní opravdu obavu, nicméně děti jsou absolutně nejméně riziková skupina ze všech. Takže tvrdit, že děti jsou riziková skupina spolu se starými lidmi je prostě nesmysl. Opravdu nejsou, kdybychom na tom byli všichni s rizikem u koronaviru jako děti, ještě děti do devíti let, mohli bychom si všichni pískat.