Koronavirus a školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39
9.3.20 09:29

@28janaan. mluvili už o tom kdyby se to stalo mela bys mít tzv nárok na náhradu mzdy jak vysoká částka nevím asi by sse to bralo jako nemocenska jestli by to proslo nebo nedej bože na to muselo dojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.3.20 09:30

@Šáruší můj muž chrchla, je mu blbě. Jemu de to táhne už dost dlouho a prostě nejde k drvostepovi, jestli to není na antibiotika! A je mu úplně jedno, že nás nakazí, že nakazí třeba mimino.
V tomhle je strašně bezohledný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.3.20 09:33

@Jednablbka ne?? Aha tak to jo a kapenkova infekce se přenáší jak??ze by vzduchem? :D :D :D fakt nejdriv si o tom něco přečti pak pis :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
9.3.20 09:37

Mam rizikove dite, mel pred nedavnou dobou zapal plic, tak bych ho radeji nechala take doma.Muze byt i doma sam, je velky, ale to bychom se museli domluvit se skolou, ne?

Příspěvek upraven 09.03.20 v 09:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.3.20 09:37

@Jednablbka
Ty se nauč googlit nebo to se nedá :D :D a opakuji deti sou náchylný na nemoci celkove ae to odjakživa ano byl by u nich slaby průběh ae byl by a myslím ze nikdo nechce mít nemocné dite

Příspěvek upraven 09.03.20 v 09:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
9.3.20 09:39

**„@Anny812“

Tady máš odkaz na to, co to znamená kapénková infekce : https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Kapénková_infekce

A tady máš graf nemocnostI a smrtnosti podle věku, když si to nejsi schopna najít sama:

Příspěvek upraven 09.03.20 v 09:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.3.20 09:40

@Jednablbka ten si precti ty radši :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
9.3.20 09:42

@Anny812 Tak tady z něj cituji : Kapénková infekce je druh infekce, který se mezi napadenými organismy šíří z infikovaného jedince do okolí za pomoci drobných jemných kapének slin, nosního sekretu či chrchlů. Kapénky jsou produkovány během kýchání, kašlání a v případě lidí i během řeči, kdy mluvčí prská sliny do okolí. Pro průnik bakterií či virů do nového jedince je potřeba, aby byly drobné infikované kapénky vdechnuty do organismu ústy či nosem,[1] či mohou proniknout i přes oční sliznice.

Sliny. Pokud na tebe bude někdo prskat, tak to chytis z jeho slin. Nikoli ze vzduchu který spolu dýchate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.3.20 09:43

@Jednablbka cos to poslala tvl :potlesk: :D :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
9.3.20 09:45
@Anny812 píše:
@Jednablbka cos to poslala tvl :potlesk: :D :D :D :D :D

Výňatek z wiki článku Kapénková infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
9.3.20 09:47

A jak dlouho ho chceš nechat doma, půl roku?? Na světě nebyl jediný případ úmrtí dítěte do 9 let a to pochybuju, že se to vyhnulo i onkologicky a jinak nemocným, když měli v Číně zamořené celé nemocnice. Dokonce i novorozenec, který přišel na svět akutně kvůli těžkému stavu matky a byl nakažený, se uzdravil. Já třeba chápu, že se někdo bojí o starší rodiče s podlomeným zdravím, i když ani tam není nákaza jistota smrti (u 80tniku 15%, což je myslím i tak celkem pozitivní číslo). Tuhle hysterii kolem strachu o děti ale moc nechápu. Nicméně jestli se to u nás rozjede tak, jako v Itálii, tak školy stejně zavřou a budeš mít klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
9.3.20 09:52
@g.sandova píše:
Taky jsem to sledovala, škoda, no.
My jsme všichni nachcipani, horečku nemáme nikdo. Mám řešit koronu? Mám chtít testy? Upřímně mě to se.re už šla ta situace.my jsme nikde nebylli

hele, ono je to celý podle mě teď takový nejistý, nikdo pořádně neví, co má dělat. Jasné instrukce mají de facto jen ti, kteří se vrátili z rizikových oblastí (karanténa), nebo ti, kteří vykazují nějaké podezřelé příznaky (hlásit se obvoďákovi před telefon nebo mail). A co my, zdraví? Já se dozvěděla, že tatínek jedné ze spoluhráček mého syna leží s koronou v nemocnici. Ta holčička byla normálně na tréningu s ostatními dětmi. Pak ji testovali, byla negativní. Přišlo s ní do kontaktu x lidí včetně mě. Mě nic nic není, synovi také ne. V rodině všichni v pohodě až na drobné rýmičky, s kterými nikdo k doktorce neběhá :nevim: Ale my netušíme od kdy měl tatínek vir v sobě a jestli jsme ho nepotkali v šatně nebo tak (obvykle se tam jako rodiče potkáváme všichni). Můžu být klidně bezpříznakový přenašeč a ani o tom nevím… V tomhle vidím největší průser korony. Mě nic není, nevědomky někoho nakazím a pro něj to může být fatální. Fakt situace na kekel. Proto si myslím, že reálně neexistuje řešení, které by mělo nějaký výraznější efekt. Musí se prostě vyčkat jak to bude probíhat, nejít tomu zbytečně naproti a v případě příznaků otravovat s testy a podstoupit vše potřebné, když to bude nutné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.3.20 09:53

@Jednablbka tak to kdybys nenapsala tak ani nevím protože předtím v odkazu si poslala mega kravinu :D udělej pro me něco už se nesnaz dělat chytrou jestli to někdo čte kromě mě musí taky umírat smíchy :D tak si do Googlu nápis koronavirus prenaseni tam ti to vysvetej a jinak vis on nemocnéj člověk kašle kycha a vypouští to do vzduchu jinak se ze opět ptám proč myslíš ze ty lidi sou v karantene? Protože podle toho co ty si myslíš vlastně když na tebe neprskaj a neobjimaj te se nemůže nic stát aha :D :D a ještě to co sem ti teď napsala ti píšou i v tom tvým clanku :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
9.3.20 10:03

@neila teď čtu ze inkubacni doba je týden 14 dni…tak jestli ste byli s tatínkem v té době možná radši k lékaři zzajit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
9.3.20 10:15
@28janaan píše:
Já si myslím, že situace tu bude brzo opravdu špatná. Asi zavřou školky a školy, lidi nebudou moci chodit do práce nevím co bude dál. Když je nařízená karanténa a moje práce není možná vykonávat z domu, jaká mi bude chodit mzda?

Bude ti chodit nemocenska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+