Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Já bych děti taky nechala nejraději doma, můžeme se stáhnout z práce i my dospělí. A kdyby šlo o to stáhněte se na měsíc a je po všem, tak to udělám a donutím i manžela, který patří do skupiny lidí typu je to jen tak obyčejná viróza. Nicméně se obávám, že to není řešení, to nebude trvat měsíc, to bude záležitost několika měsíců. Tak nějak tajně doufám, že v dubnu se nám vyšplhají teploty a korona se zastaví, tak jako chřipka. Ale i tak není řešením nechat děti doma ze školy. Za předpokladu, že bude zavřená škola ano, pak jsou na tom děti stejně, a vůbec by mi to nevadilo, ale takhle? Vždyť to je záležitost na několik měsíců, to jako děti nebudou chodit do školy několik měsíců? To přeci nejde. Ano, mít školkové děti, zůstanou doma půl roku, nevidím v tom problém, ale u školních dětí to není tak jednoduché. Jsou lidé s domácí výukou, ale to jsou lidé, co jsou na to připraveni, než se k tomu kroku rozhodli, tak si o tom dost nastudovali, mají plány, jak to dělají, většinou mají za sebou další lidi s podobným stylem života a ví. Je to odlišné od doteď jsem posíla dítě do školy, od zítra ho učím doma sám, i když jsem se o to do té doby nezajímala nevím nic. Je to jiné něž dodělat školu za týden nebo dva nemoci, učitelka kdyžtak pak dovysvětlí. A týden dva u koronaviru nic neřeší. Naopak, za týden, dva, tři bude mnohem hůř, než je teď.
Oba kluky jsem nechala doma. Nikde jsme nebyli, nachlazení nejsou. Ale mame aktuálně po prazdninach. Vyzvala nás škola.
Mám zprávu od kamarada lékaře, ze školy se pravděpodobně stejne do 14 dnů zavřou. Teď to totiž bude růst po stovkách.
Ja pevně doufám a řekli to i v televizi že korona by se měl zastavovat s oteplením a nástupem jara. Předpověd počasí nám přeje tak opravdu pevně doufám že to nebude na dlouho. A ikdyby to mělo být na dlouho stejně přesně jak tu někdo napsal školy do 14 dní zavřou, neb teď se vrací další masa lidí z prázdnin.
@janoma to tvůj kamarád těžko může vědět.. Můžou zavřít za 24 dní, za měsíc, za 6 týdnů nebo taky vůbec.
@MSM20 U nas byly prazdniny pred mesicem, takze aktualne neni duvod pro nejake uzavirani skol. Ano, pokud by se primo ve skole nejaky pripad vyskytl, tak ano, ale jinak je to uplne mimo.
@Jednablbka píše:
@janoma to tvůj kamarád těžko může vědět.. Můžou zavřít za 24 dní, za měsíc, za 6 týdnů nebo taky vůbec.
To máš pravdu, ale pokud se bude rychle zvyšovat počet nakažených, tak bych opravdu tohle čekala.
@Šáruší dnes ráno jsem zachytila rozhovor na čt s přednostou infekční kliniky a ten byl k tomu teplotnímu zastavení poněkud skeptický. Prý je to jen domněnka, ne relevantně podložený fakt. Jako příklad uvedl SARS, který se šířil dva roky vkuse bez ohledu na roční období.
@Jednablbka nejak nechápu o co ti jde. Zakladatelka sama napsala, že je plašan, takže nevím, kde bereš, že me. Za druhé, píše, že má dítě se sníženou imunitou, které tedy navzdory věku patří do ohrožené skupiny. Tak se hoď do klidu a nech ostatní dýchat. Myslím, že nikdo není pitomý a dokáže si informace vyfiltrovat sám. Jak s nimi naloží je druhá věc. Ale i kdyby začal kopat protiatomový kryt a syslit zásoby, tak není důvod ho urážet, žejo… ![]()
Jedna blbka je fakt blbka
myslíš ze to ty lidichytli ze se objimali ne?
A nejdřív si precti jak se korona virus prenasi ze by vzduchem?
proč sou ty lidi v karantene? Aby se nechodili objimat s lidma ne tak to mě pobavilo jinak ano deti sou rizikova skupina co se týče nachilnosti na nemoci to tak už x let je a bude mají nizzsi obrany schopnost ![]()
@neila píše:
@Šáruší dnes ráno jsem zachytila rozhovor na čt s přednostou infekční kliniky a ten byl k tomu teplotnímu zastavení poněkud skeptický. Prý je to jen domněnka, ne relevantně podložený fakt. Jako příklad uvedl SARS, který se šířil dva roky vkuse bez ohledu na roční období.
ach jo, neber mi naději
@Jednablbka píše:holky prominte ae tenhle koment me fakt pobavil
Děti nejsou riziková skupina. celosvětově nezemrelo zatím jedině dítě mladší 9ti let, ani děti s oslabenou imunitou. Děti tuto nemoc chytají s mírnými nebo žádnými příznaky.
Druhá věc, v Číně už se nemoc vyskytuje třetí měsíc. Děti nechate doma půl roku?? Nebo jak si to představujete dlouhodobě? Chápu že se bojíte o staré a nemocné, tak si s prababickami volejte spíš přes Skype nebo si dejte sraz na čerstvém vzduchu a neobjimejte se s nimi. Ale u dětí něco řešit je holý nesmysl. Nechápu tu paniku, uvědomte si, že tohle není záležitost jednoho nebo dvou týdnů, to byste se museli na celý rok zabarikadovat doma. Hlavně mě baví, jak tyto diskuze zakládají lidi se slovy „Nejsem typ, který by panikaril“…no očividně jste a navíc si ani neumíte zjistit, že děti nejsou ohrožena skupina.Příspěvek upraven 09.03.20 v 07:42
@Šáruší píše:
ach jo, neber mi naději
Taky jsem to sledovala, škoda, no.
My jsme všichni nachcipani, horečku nemáme nikdo. Mám řešit koronu? Mám chtít testy? Upřímně mě to se.re už šla ta situace.my jsme nikde nebylli
Já si myslím, že situace tu bude brzo opravdu špatná. Asi zavřou školky a školy, lidi nebudou moci chodit do práce nevím co bude dál. Když je nařízená karanténa a moje práce není možná vykonávat z domu, jaká mi bude chodit mzda?
@Anny812 vzduchem se nemoc nešíří, šíří se kapénkovou infekcí. A co se týče rizika pro děti, stačí trošku pogooglit a uvidíte že riziko p.ro.děti do devíti let je v tuto chvíli nulové.