Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@-Sára píše:
Asi tak… pokud je manžel hasič záchranář lékař do práce proste musí. To jsou tvl rady toto.nepoustet manžela do práce
Ano, vyjmenovala jsi tři profese, u kterých je to pochopitelné. ![]()
Ovšem má-li pani za manžela někoho z těchto jmenovaných - tak by měla vědět, že stát fronty na test a zaplatit za něj bžilion je totální nesmysl. ![]()
@-Sára píše:
@Lama Lama mam jich hodně8 hodin venku nejsme zvlášť teď když je omezeny pohyb venku víš?
NO, když vyrazíš na půl hodiny, tak je ale znehodnocená k dalšímu používání.
@FreeLady12 To není zrovna dobrá rada. Já mám taky nemocné dítě, jsem s ním doma a pokud by manžel zůstal doma tak nevím co jíme a bydlet budeme na ulici. Ten virus tu nebude dva týdny, ale měsíce.
@FreeLady12 píše:
Ahoj všem,
mám neutuchající potřebu…
- Jsem zdravotník, takže v tomto ohledu nejsem úplně naivní a…
Prosimvás - testy na koronavirus. JSOU PRAKTICKY K NIČEMU! A to proto, že není lék! Kdyby byl lék, pak pochopím, že lidi stojí celý den fronty, táboří před odběrovými místy, že lžou o příznacích jen aby byli otestováni, a nebo jsou ochotni zaplatit až 4tis. za test.
Ale lék není… takže proč? Není přeci nezbytně nutné mít černé na bílém, že jsem nakažená koronavirem. Lidičky, máme tu pandemii… a nakažených není „jen“ oficiálních 400 - neblázněte, nebuďte naivní. Pakliže, v tuto dobu, máte příznaky, které jsou všude prezentovány tak se chovejte tak jak je všude prezentováno a berte léky, které jsou také všude prezentovány (paralen, vitamin C) a prostě se zavřete doma, sami si nařiďte karanténu a buďte ohleduplní. Automaticky se považujte za pozitivní na koronavirus a podle toho jednejte. Prevence je nejlepší lékař. 14dní to snad vydržíte… na to nepotřebujete papír.Protože co se stane když vám vyjde pozitivní test na koronavirus? I to je všude prezentováno, stačí si to uvědomit - lékař vám oznámí, že jste pozitivní. Nařídí Vám karanténu, paralen, vitamin C a volat do nemocnice pouze v případě, že už nebudete moci vydržet a budete umírat. A tradá domů.
Takže - proč? Proč se lidi honí za testováním když to co vám, na základě pozitivního testu, řekne lékař, všichni víme, známe - můžeme tak učinit rovnou a sami.
Souhlasím s Tebou. Nedovedu si představit, co by se mnou udělalo, kdybych měla někde stát ve frontě. Rozhodně, když mi není dobře a třeba mám jen lehce zvýšenou teplotu, nevydržím někde takto postávat. Můj stav se rozhodně nezlepší, udělám mnohem líp, když si doma lehnu do postele a budu se potit. Možná, až mi bude lépe, dám se testovat, abych věděla, jestli mohu ještě někoho nakazit. Kdyby mi bylo opravdu hrozně, pak bych asi volala sanitku…
Vše je jen kdyby, je mi dobře, jen těžko zvládám ten bláznivý stres, kdy nevím, co se na mě nenavalí další den - ode dneška bez školky na OČR, k tomu školáci, kteří se mají učit atd…asi to ty, co máte děti školou povinné znáte ![]()
@-Sára Tady nejde o to chránit sebe rouškou, tady jde o to ten virus nerozšířit.
LIDI buďte trošku solidární, vezměte si něco přes obličej, když jdete nakoupit, do MHD nebo jen do výtahu v domě.
Příspěvek upraven 17.03.20 v 12:10
@Xxlady píše:
@-Sára Tady nejde o to chránit sebe rouškou, tady jde to o ten virus nerozšířit.
LIDI buďte trošku solidární, vezměte si něco přes obličej, když jdete nakoupit, do MHD nebo jen do výtahu v domě.
Přesně tak… jsem vážně ohromená kolik lidí začalo šít a šité roušky solidárně rozdávají zadarmo. Opravdu smekám…
A o tom, že to není úplně k ničemu snad svědčí i to, že šité roušky poptávají i nemocnice… díky všem co šijí a rozdávají. Máte můj obdiv a poklonu ![]()
Přesně, obdiv všem, co roušky šíji a posílají dál. Líbil se mi jeden komentář k ne/funkčnosti roušek (už nevím od koho):
„Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mne.“ ![]()
Takže smysl to určitě má… Jen by chtělo, aby někteří nemysleli furt jen na sebe…
@Anonymní píše:
Protože moje dítě je ohrožené a při nákaze by musel do nemocnice. Takže pokud budu muset stát frontu nebo za to dát veškeré úspory když budu muset, udělám to. Jsme zavření doma ale manžel chodí do práce a jezdí tam vlakem. Takže pokud pocítíme kdokoliv z nás příznaky tak se i na hlavu postavim aby mě otestovali a mohli mi hlídat dítě ve špitále a je mi fuk co si o tom myslíš a jestli si doktor nebo řezník.
a jak často budeš při negativním výsledku na testy chodit? dokud ti nevyjde pozitivní? vždyť to, že TEĎ máš výsledek negativní přece neznamená, že ses ve frontě mezi nakaženými taky nenakazila a že třeba za dva dny by ten výsledek nebyl pozitivní ![]()
@FreeLady12 píše:
Přesně tak… jsem vážně ohromená kolik lidí začalo šít a šité roušky solidárně rozdávají zadarmo. Opravdu smekám…A o tom, že to není úplně k ničemu snad svědčí i to, že šité roušky poptávají i nemocnice… díky všem co šijí a rozdávají. Máte můj obdiv a poklonu
Připojuji se! Hluboká poklona!
Akce „občane, pomoz si sám.“
@FreeLady12 píše:
Tak, pokud je tvé dítě ohrožené - manžel by neměl chodit do práce. Prvních cca 14dní je bezpříznakových - to se také všude píše a ví. Dost riskujete.![]()
Pokud máš tu možnost. Dítěti zvyš dávku vitaminu C, hygiena, mytí rukou… manželovo oblečení, po příchodu z práce hned vyprat. A už bych ho do práce nepouštěla.
Argument, že manžel do práce prostě musí - je už tvoje volba a omlouvání a zlehčování situace pandemie… Přeji pevné zdraví
Dodržujeme všechny opatření a ano do práce musí. Bohužel nemá na výběr, není to moje ani jeho volba.
@sagina píše:
a jak často budeš při negativním výsledku na testy chodit? dokud ti nevyjde pozitivní? vždyť to, že TEĎ máš výsledek negativní přece neznamená, že ses ve frontě mezi nakaženými taky nenakazila a že třeba za dva dny by ten výsledek nebyl pozitivní
Já v té frontě nestojím, psala jsem kdyby se objevily příznaky jako neklesající horečka atp. Lidi v té frontě taky nestojí všichni zdravý, ale s příznaky.
@Anonymní píše:
Já v té frontě nestojím, psala jsem kdyby se objevily příznaky jako neklesající horečka atp. Lidi v té frontě taky nestojí všichni zdravý, ale s příznaky.
ale jo, to chápu. objeví se příznaky, půjdeš do fronty, test ti vyjde negativní. za jak dlouho půjdeš na další, aby ses ujistila, že ses v té frontě nenakazila? to mně přijde tak jako trochu vycházet nákaze vstříc
nevím, jaké obtíže má tvoje dítě, ale snad by z hlediska nutnosti hospitalizace mělo být směrodatné, jaké má obtíže, ne diagnózu, ne? pokud u koronaviru u něj automaticky očekáváš závažný průběh (ačkoli u dětí těch závažných průběhů je míň, než u dospělých), tak předpokládám, že stejně bouřlivě, ne-li hůř, by mohl reagovat i na další respirační viry a je tedy potřeba jakoukoli respirační nákazu řešit včas a adekvátně, bez ohledu na to, jestli mu těle koluje koronavir, chřipka nebo jiný virus.
@FreeLady12 píše:
Ahoj všem,
mám neutuchající potřebu…
- Jsem zdravotník, takže v tomto ohledu nejsem úplně naivní a…
Prosimvás - testy na koronavirus. JSOU PRAKTICKY K NIČEMU! A to proto, že není lék! Kdyby byl lék, pak pochopím, že lidi stojí celý den fronty, táboří před odběrovými místy, že lžou o příznacích jen aby byli otestováni, a nebo jsou ochotni zaplatit až 4tis. za test.
Ale lék není… takže proč? Není přeci nezbytně nutné mít černé na bílém, že jsem nakažená koronavirem. Lidičky, máme tu pandemii… a nakažených není „jen“ oficiálních 400 - neblázněte, nebuďte naivní. Pakliže, v tuto dobu, máte příznaky, které jsou všude prezentovány tak se chovejte tak jak je všude prezentováno a berte léky, které jsou také všude prezentovány (paralen, vitamin C) a prostě se zavřete doma, sami si nařiďte karanténu a buďte ohleduplní. Automaticky se považujte za pozitivní na koronavirus a podle toho jednejte. Prevence je nejlepší lékař. 14dní to snad vydržíte… na to nepotřebujete papír.Protože co se stane když vám vyjde pozitivní test na koronavirus? I to je všude prezentováno, stačí si to uvědomit - lékař vám oznámí, že jste pozitivní. Nařídí Vám karanténu, paralen, vitamin C a volat do nemocnice pouze v případě, že už nebudete moci vydržet a budete umírat. A tradá domů.
Takže - proč? Proč se lidi honí za testováním když to co vám, na základě pozitivního testu, řekne lékař, všichni víme, známe - můžeme tak učinit rovnou a sami.
Držme se, to dáme… přeji všem pevné zdraví a štěstí na zodpovědné lidi ve svém okolí
- Jsem moc ráda, že už lidé začínají (lepší pozdě, než-li později) nosit roušky. Ohromuje mě solidarita švadlenek i nešvadlenek, sousedů ochotných nakoupit sousedům… a i když se najdou stále, řekněme, černé ovce, jsem na nás hrdá národe český. Jak si dokážeme pomáhat v těžké době
Málokdo si může dovolit 10-14 Áček v práci. Lidi potřebujou neschopenku…
![]()
@bse.pedro píše:
Málokdo si může dovolit 10-14 Áček v práci. Lidi potřebujou neschopenku…![]()
A nějaký lékař jí odmítá vystavit? ![]()
@FreeLady12 píše:
A nějaký lékař jí odmítá vystavit?
To nevím, ale já osobně těžko budu volat obvoďačce, že mám rýmičku a kašílek, horečku néé a ať mi kouká napsat neschopenku…
![]()
Pokud jsem jen klasicky mírně nachlazený, makám. Kdybych měl příznaky silnější chřipky/kačkaviru, chtěl bych se otestovat, abych věděl na čem jsem a případně neohrožoval slabší jedince…
Já osobně nepatřím mezi rizikovou skupinu, v zahraničí jsem nebyl, jen v různých podnikách včetně hospod po ČR, jsem celkem fit, kromě prkotin jako hypertenze, jedna ledvina, obezita, mírná CHOPN, artróza a osteoporóza, takže žádná křeč…
![]()