Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@FreeLady12 píše:
Ahoj všem,
mám neutuchající potřebu…
- Jsem zdravotník, takže v tomto ohledu nejsem úplně naivní a…
Prosimvás - testy na koronavirus. JSOU PRAKTICKY K NIČEMU! A to proto, že není lék! Kdyby byl lék, pak pochopím, že lidi stojí celý den fronty, táboří před odběrovými místy, že lžou o příznacích jen aby byli otestováni, a nebo jsou ochotni zaplatit až 4tis. za test.
Ale lék není… takže proč? Není přeci nezbytně nutné mít černé na bílém, že jsem nakažená koronavirem. Lidičky, máme tu pandemii… a nakažených není „jen“ oficiálních 400 - neblázněte, nebuďte naivní. Pakliže, v tuto dobu, máte příznaky, které jsou všude prezentovány tak se chovejte tak jak je všude prezentováno a berte léky, které jsou také všude prezentovány (paralen, vitamin C) a prostě se zavřete doma, sami si nařiďte karanténu a buďte ohleduplní. Automaticky se považujte za pozitivní na koronavirus a podle toho jednejte. Prevence je nejlepší lékař. 14dní to snad vydržíte… na to nepotřebujete papír.Protože co se stane když vám vyjde pozitivní test na koronavirus? I to je všude prezentováno, stačí si to uvědomit - lékař vám oznámí, že jste pozitivní. Nařídí Vám karanténu, paralen, vitamin C a volat do nemocnice pouze v případě, že už nebudete moci vydržet a budete umírat. A tradá domů.
Takže - proč? Proč se lidi honí za testováním když to co vám, na základě pozitivního testu, řekne lékař, všichni víme, známe - můžeme tak učinit rovnou a sami.
Držme se, to dáme… přeji všem pevné zdraví a štěstí na zodpovědné lidi ve svém okolí
- Jsem moc ráda, že už lidé začínají (lepší pozdě, než-li později) nosit roušky. Ohromuje mě solidarita švadlenek i nešvadlenek, sousedů ochotných nakoupit sousedům… a i když se najdou stále, řekněme, černé ovce, jsem na nás hrdá národe český. Jak si dokážeme pomáhat v těžké době
To je sice hezke, ale nekdo tem lidem musi vypsat neschopenku. Tudiz musi zavolat k doktorovi, ten se zepta co a jak a samozrejme je posle na testy. Nemuzou rict, nam je jedno jestli jsme pozitivni a na testy nejdeme. Tudiz tohle cele budou muset chte nechte podstoupit. A z toho vyplyva, ze je pekne si tohle myslet ale nerealne. Az si bodou moct lide samostatne vypisovat neschopenky, tak to pujde realizovat.
Btw leky se nepodavaji pouze obycejnemu plebsu. Papalasi samozrejme antimalarika a podobne leky dostanou aby se z toho rychleji vylizali.
@Pavlik Morozov
Pokud mi neni dobře, mám příznaky chřipky… teplota, kašel… nemá žádný Dr. důvod neschopenku nevypsat! Jsem evidentně nemocná, mám chřipku, kovid nekovid. Takže na testy na tento konkrétní typ chřipky, kvůli neschopence, nemusim…
@FreeLady12 píše:
@Pavlik Morozov
Pokud mi neni dobře, mám příznaky chřipky… teplota, kašel… nemá žádný Dr. důvod neschopenku nevypsat! Jsem evidentně nemocná, mám chřipku, kovid nekovid. Takže na testy na tento konkrétní typ chřipky, kvůli neschopence, nemusim…
Ale k doktorovi ano. Nemit covid a cekat s tebou v ordinaci jen kvuli tomu, ze jdu treba pro potvrzeni papiru, tak budu velice stastny. Doktor ti nenapise jen tak neschopenku, kdyz te ani nevidel.
@Pavlik Morozov píše:
Ale k doktorovi ano. Nemit covid a cekat s tebou v ordinaci jen kvuli tomu, ze jdu treba pro potvrzeni papiru, tak budu velice stastny. Doktor ti nenapise jen tak neschopenku, kdyz te ani nevidel.
V dnešní době právě že jo. Úplně bez problémů.
@vokishka píše:
V dnešní době právě že jo. Úplně bez problémů.
Ja mam prave jine informace z okoli. Tatu nechtel ani doktor poslat na testy.
@Pavlik Morozov píše:
Ja mam prave jine informace z okoli. Tatu nechtel ani doktor poslat na testy.
Na testy nevim, ale neschopenku napisou na dalku, aby si vas nemuseli pustit do ordinace. Znam vic takovych lidi.
@vokishka píše:
Na testy nevim, ale neschopenku napisou na dalku, aby si vas nemuseli pustit do ordinace. Znam vic takovych lidi.
Tatu si tam pozval do ordinace mezi lidi. Mate osobni zkusenost nebo jen z medii? Protoze co vim z okoli, tak to funguje uplne jinak nez prezentuji
@Pavlik Morozov píše:
Tatu si tam pozval do ordinace mezi lidi. Mate osobni zkusenost nebo jen z medii? Protoze co vim z okoli, tak to funguje uplne jinak nez prezentuji
Osobni. Dceru ani nezahlidli a mela neschopenku. Memu bratrovi trvalo 14 dni, nez se probojoval do ordinace a nejprve musel mit negativni test. Manzeluv znamy se tam neprobojoval vůbec, nakonec volali pohotovost v sobotu a on to byl oboustranný zapal plic, skoncil na pohotovosti (muj manžel několikrát telefonoval jeho manzelce, takze to vime) a posleze na dychacim pristroji.
@vokishka píše:
Osobni. Dceru ani nezahlidli a mela neschopenku. Memu bratrovi trvalo 14 dni, nez se probojoval do ordinace a nejprve musel mit negativni test. Manzeluv znamy se tam neprobojoval vůbec, nakonec volali pohotovost v sobotu a on to byl oboustranný zapal plic, skoncil na pohotovosti (muj manžel několikrát telefonoval jeho manzelce, takze to vime) a posleze na dychacim pristroji.
Takze je v tom bordel a kazdy doktor si to dela po svem. Jak rikam tatu tahal doktor do ordinace mezi ostatni lidi. Znamou zase uschopnili bez kontrolniho testu. Po 14 dnech, ze jako ma jit do prace.
@Pavlik Morozov píše:
Takze je v tom bordel a kazdy doktor si to dela po svem. Jak rikam tatu tahal doktor do ordinace mezi ostatni lidi. Znamou zase uschopnili bez kontrolniho testu. Po 14 dnech, ze jako ma jit do prace.
Ted uz se kontrolní test nedela delsi dobu.
@vokishka píše:
Ted uz se kontrolní test nedela delsi dobu.
Problem je, kdyz ma clovek porad priznaky. Byla pozitivni 6 tydnu. Po dvou mela jit do prace jako ze je ok. Jeste se divili proc chce jit na testy znovu. Hlavne ze ted chteji testovat kazdeho zdarma i toho, kdo priznaky nema. Ale ty co si chteji byt jisti nez vylezou mezi lidi, tak to je problem je otestovat. Banda curaku. Pedikuru zavreme, ale salon pro kocky otevreme. Jeden tyden setri na testovani a druhej by otestovali vsechny. Pak budou ockovat a zjisti, ze absolutne nemaji sanci proockovat tech 70%, jelikoz na to drtiva vetsina dobrovolne nepujde. Ale to zjisti ten slovensky hnup az to nastane, ja nejsem vestec ale vim to uz ted.
@Pavlik Morozov píše:
Myslím, že moc koukáš na televizi… naprosto běžně v čekárně čekají nemocní pacienti. Zdravého tam spíše nepotkáš (pokud nejde také jen s papírem jako ty). Takže ať už bych to byla já s Covidem nebo někdo jiný s inf. mononukleózou, chřipkou, hnisavou angínou nebo s jakýmkoli jiným virovým onemocněním… asi neznám člověka, který by byl rád v čekárně.
Strach z covidu ti neberu, klidně ho měj… ale neztrácej kvůli tomu zdravý rozum. ![]()
@FreeLady12 píše:
Myslím, že moc koukáš na televizi… naprosto běžně v čekárně čekají nemocní pacienti. Zdravého tam spíše nepotkáš (pokud nejde také jen s papírem jako ty). Takže ať už bych to byla já s Covidem nebo někdo jiný s inf. mononukleózou, chřipkou, hnisavou angínou nebo s jakýmkoli jiným virovým onemocněním… asi neznám člověka, který by byl rád v čekárně.Strach z covidu ti neberu, klidně ho měj… ale neztrácej kvůli tomu zdravý rozum.
Ja nemam prehnany strach z covidu, ale vsude v mediich prezentuji, co mas delat kdyz mas podezreni a plno kecu. Tak tata mel podezreni a pan doktor jej nechtel otestovat bez toho aby jej videl. Tak tam tata sel, doktor ze to covid neni a poslal jej domu. Samozrejme ze to covid byl, protoze existuji i jini doktori, kteri nepoznavaji covid z vyolaznuteho jazyka mezi dverma a pacienty na test poslou. Tak k cemu je mne nejaky system testovani?
Druhy pripad znama dostala covid otestovano zjisteno. Po 14 dnech jibporad nebylo dobre, doktorka ji rekla ze to tak byva a ze uvidi jak se to vyvrbi. Kdyby dala na jeji rady, tak jde do prace a tam tyden bude vyvrbovat covid mezi ostatnimi. Jenze nema v palici seno a nechala se za vlastni otestovat kontrolne sama. Samozrejme ze pozitivni a nez byla negativni trvalo ji to dalsi mesic.
Takze cely tenhle cirkus dost dobre nechapu. Na jednu stranu chteji zodpovednost a na druhou maji problem priznakove lidi testovat. Ale ted uz nabizeji i bezpriznakovym aby se testovali. Neni to bizar? Vzdyt je to uplne postavene na palici. Ockovani bude dalsi bizar.
@Pavlik Morozov i kdyz jsi pozitivni, tak prestanes roznaset po 20 dnech. Ale 14je malo, to jo.
@Pavlik Morozov píše:
Ja nemam prehnany strach z covidu, ale vsude v mediich prezentuji, co mas delat kdyz mas podezreni a plno kecu. Tak tata mel podezreni a pan doktor jej nechtel otestovat bez toho aby jej videl. Tak tam tata sel, doktor ze to covid neni a poslal jej domu. Samozrejme ze to covid byl, protoze existuji i jini doktori, kteri nepoznavaji covid z vyolaznuteho jazyka mezi dverma a pacienty na test poslou. Tak k cemu je mne nejaky system testovani?Druhy pripad znama dostala covid otestovano zjisteno. Po 14 dnech jibporad nebylo dobre, doktorka ji rekla ze to tak byva a ze uvidi jak se to vyvrbi. Kdyby dala na jeji rady, tak jde do prace a tam tyden bude vyvrbovat covid mezi ostatnimi. Jenze nema v palici seno a nechala se za vlastni otestovat kontrolne sama. Samozrejme ze pozitivni a nez byla negativni trvalo ji to dalsi mesic.
Takze cely tenhle cirkus dost dobre nechapu. Na jednu stranu chteji zodpovednost a na druhou maji problem priznakove lidi testovat. Ale ted uz nabizeji i bezpriznakovym aby se testovali. Neni to bizar? Vzdyt je to uplne postavene na palici. Ockovani bude dalsi bizar.
Na to bych měla odpověď viz. moje zakládající „otázka“.
Já nevím co prezentují v médiích - absolutně mě to nezajímá. Zprávy jsem neviděla 13let a jsem naprosto spokojený a zdravý člověk. Důležité informace si najdu na spolehlivých serverech na internetu… bulvár mě opravdu nezajímá a nevěřím jim ani nos mezi očima. ![]()
Pokud se necítím zdravě, zařídím si neschopenku a jsem doma a nevystavuji nikoho případné nákaze. To je prostě vše. A je mi buřt jestli mám covid nebo jinou chřipku. Prostě mi není dobře tak jsem doma.
Covid není vraždící mor. Je to druh chřipky, který nezmizí, bude tu s námi pořád. Jen co se přestane testovat tak se bude zdát, jakoby zmizel
Najednou budou jen lidé s chřipkou, někdo s horším průběhem, někdo to doma prostě vyleží (většina). Jen to nebude mít nálepku Covid a nikdo to už nebude řešit…
Popravdě - už aby to bylo. Tahle vládní nařízení, opatření, dělání z lidí ovce, davové šílenství… je mi z toho zle. ![]()