Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@FreeLady12 píše:
Na to bych měla odpověď viz. moje zakládající „otázka“.Já nevím co prezentují v médiích - absolutně mě to nezajímá. Zprávy jsem neviděla 13let a jsem naprosto spokojený a zdravý člověk. Důležité informace si najdu na spolehlivých serverech na internetu… bulvár mě opravdu nezajímá a nevěřím jim ani nos mezi očima.
Pokud se necítím zdravě, zařídím si neschopenku a jsem doma a nevystavuji nikoho případné nákaze. To je prostě vše. A je mi buřt jestli mám covid nebo jinou chřipku. Prostě mi není dobře tak jsem doma.
Covid není vraždící mor. Je to druh chřipky, který nezmizí, bude tu s námi pořád. Jen co se přestane testovat tak se bude zdát, jakoby zmizel
Popravdě - už aby to bylo. Tahle vládní nařízení, opatření, dělání z lidí ovce, davové šílenství… je mi z toho zle.Najednou budou jen lidé s chřipkou, někdo s horším průběhem, někdo to doma prostě vyleží (většina). Jen to nebude mít nálepku Covid a nikdo to už nebude řešit…
Tak zase rozdily mezi chripkou a covidem jsou. Zase z toho nedelej, ze je to ryma. Zeptej se mladych lidi co maji dozivotne poskozene plice, jestli byli spokojeni s „chripkou“ jak tomu rikas. Ja z tehle karanteny vidim i pozitiva. Konecne nechodi kreteni s virozama, chripkama atd do kolektivu a vesele to neroznaseji. Nepotrebuji dostat covid, virozu ani chripku jen z toho duvodu, ze se nejaky idiot rozhodl jit do prace aby netratil korunku.
Bulvar nectu neposloucham. Posloucham jejich chytre reci ve snemovne, senatu a pri brifnku. Kecaji tam bludy jak by se.co melo akorat to v realu vubec takhle nefunguje. Tohle jsem myslel tim, ze rikaji neco jineho nez se deje.
Neprestane se testovat protoze pharmaceuticky byznys je silnejsi nez tvuj nazor.
Dalsi pozitiva vidim v tom, ze krachne par hospod a ty co zustanou se budou chovat lepe zakaznikovi. Mozna se lide nauci nosit rousku i pri respiracnich potizich mimo covid a nebudou s tim obtezovat okoli.
@Pavlik Morozov píše:
Tak zase rozdily mezi chripkou a covidem jsou. Zase z toho nedelej, ze je to ryma. Zeptej se mladych lidi co maji dozivotne poskozene plice, jestli byli spokojeni s „chripkou“ jak tomu rikas. Ja z tehle karanteny vidim i pozitiva. Konecne nechodi kreteni s virozama, chripkama atd do kolektivu a vesele to neroznaseji. Nepotrebuji dostat covid, virozu ani chripku jen z toho duvodu, ze se nejaky idiot rozhodl jit do prace aby netratil korunku.
Bulvar nectu neposloucham. Posloucham jejich chytre reci ve snemovne, senatu a pri brifnku. Kecaji tam bludy jak by se.co melo akorat to v realu vubec takhle nefunguje. Tohle jsem myslel tim, ze rikaji neco jineho nez se deje.
Neprestane se testovat protoze pharmaceuticky byznys je silnejsi nez tvuj nazor.
Dalsi pozitiva vidim v tom, ze krachne par hospod a ty co zustanou se budou chovat lepe zakaznikovi. Mozna se lide nauci nosit rousku i pri respiracnich potizich mimo covid a nebudou s tim obtezovat okoli.
Přesně tak! A o tom to celé nyní je… takže ne, já na testy nepůjdu i kdyby bagr.
Tohle podporovat nebudu.
Já pořád k tomu testování nevidím důvod. Prostě ho nevidím ať se snažím koukat sebelíp.
Kdyby byl lék, pak ano… jdu na test, potvrdí se covid, tak dostanu lék. Takže jdu na test proto, abych dostala lék. To ano, to mi smysl dává.
Ale lék neni. Takže jdu na test, potvrdí se covid… a co? NIC! Prostě nic. Jen jsem šla na test, udělala pojišťovně nebo soukromému podnikateli kšeft a NIC! Stejně si to doma odmarodím. ![]()
@FreeLady12 píše:
Přesně tak! A o tom to celé nyní je… takže ne, já na testy nepůjdu i kdyby bagr.
Tohle podporovat nebudu.Já pořád k tomu testování nevidím důvod. Prostě ho nevidím ať se snažím koukat sebelíp.
Kdyby byl lék, pak ano… jdu na test, potvrdí se covid, tak dostanu lék. Takže jdu na test proto, abych dostala lék. To ano, to mi smysl dává.
Ale lék neni. Takže jdu na test, potvrdí se covid… a co? NIC! Prostě nic. Jen jsem šla na test, udělala pojišťovně nebo soukromému podnikateli kšeft a NIC! Stejně si to doma odmarodím.
S tim da souhlasit. Ja treba v testu smysl nevidim pokud mam moznost bydlet sam. Pokud bydlim pod jednou strechou s nekym jinym, tak jej nechci nakazit/ohrozit.
@Pavlik Morozov píše:
S tim da souhlasit. Ja treba v testu smysl nevidim pokud mam moznost bydlet sam. Pokud bydlim pod jednou strechou s nekym jinym, tak jej nechci nakazit/ohrozit.
Samozřejmě, ale to ho nechci nakazit přeci ani čímkoli jiným. Takže pokud mi prostě není dobře tak marodim a vyhýbám se všem a všemu. Covid nekovid, test netest… ![]()
@FreeLady12 píše:
Samozřejmě, ale to ho nechci nakazit přeci ani čímkoli jiným. Takže pokud mi prostě není dobře tak marodim a vyhýbám se všem a všemu. Covid nekovid, test netest…
To ano, ale kdyz mam anginu, tak vim ze cca 4 dny jsem infekcni nez antibiotika udelaji sve. Tak se budu po tuto dobu izolovat minimalne. A covid potrebuji vedet jestli jsem pozitivni, protoze je mne jiz dobre ale porad jsem pozitivni napriklad. Tudiz porad muzu nekoho nakazit. Jde ciste o informativni charakter ohleduplnost vuci okoli.
@Pavlik Morozov píše:
To ano, ale kdyz mam anginu, tak vim ze cca 4 dny jsem infekcni nez antibiotika udelaji sve. Tak se budu po tuto dobu izolovat minimalne. A covid potrebuji vedet jestli jsem pozitivni, protoze je mne jiz dobre ale porad jsem pozitivni napriklad. Tudiz porad muzu nekoho nakazit. Jde ciste o informativni charakter ohleduplnost vuci okoli.
Jo tak… tak to se taky dá asi pochopit.
Byť, kdybysme šli do detailu ohledně spolehlivosti testů, infekčnosti na škále 1-3 (kterou vám nikdo netestuje a nesdělí)… tak by to bylo také dost polemizační.
Ale, to už jsem v dost odborné části.
Principielně ano, chápu a rozumím. ![]()
Ahoj,
nemáte někdo prosím zkušenost jak je to s testem na koronavirus pro děti do 10 let na Slovensko?
Děkuji
@Nibenwen15 do 10 let by dite test nemelo potrebovat, ted nedavno tu hranici dokonce posouvali ze 7 na tech 10 let. Taky zitra jedem, my dospělí test mame, deti ne. Soused jel vcera a ani je nikdo nekontroloval ![]()
@Kriss Tina píše:
@Nibenwen15 do 10 let by dite test nemelo potrebovat, ted nedavno tu hranici dokonce posouvali ze 7 na tech 10 let. Taky zitra jedem, my dospělí test mame, deti ne. Soused jel vcera a ani je nikdo nekontroloval
Já a manžel na testy objednány jsme, jenomže chtěli bychom jít už v pondělí a dnes na infolinkách nikdo nepracuje a proto jsem se jenom chtěla ujistit. Mohla by jsem Vás poprosit, jestli by Vás někdo kontroloval, zda-li by jse mi dali vědet prosím ohledem detí?
@Nibenwen15 dobre, kdyby nas na hranicich staveli, tak napíšu sem do diskuze.