Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ja jsem tak nejak rada za to, ze ziju v dure. Chripkove epidemie nas nemiji, ale letiste s cinany mame hodne daleko. aji ty prazaky
@Borrealis píše:
no hele, dneska mám úpřimnou náladu, budu úpřimnápopravdě vy ani já nevíme zda jsou tam mrtvých stovky nebo tisíce, nebo jen deset
a na co umřelipodstatné je spíše to, že na to že je ten virus úplně nový a na světě opravdu krátce, je to virové miminko – tak se šíří nějak až podezřele rychle
za měsíc se bude vědět více, jak tady píšu furt jak dement dokolečka, zatím je málo dat
do té doby by byla fajn nějaká předběžná opatrnost, např. v Evropě, kam se pořád valí tisíce čínanů v letadlech z oblastí s podivně probíhající a rychle se šířící epidemií nového viru
ale jako jooooo můžeme si říkat, to jsou viry čínský, ty na Evropany nejdou
myslím že naši politici si toto budou říkat ještě hodně hodně hodně dlouho
Z hlediska genetiky rasy v podstatě neexistují. ![]()
No a teď upřímně, v Wu-chanu je jedenáct milionů lidí. Kolik jich tam denně umře? Epidemie, neepidemie. Stovky, tisíce? No a v době epidemie nemůže nikdo vědět, na co kdo z nich umřel. K tomu se umírá nejvíc ve věkové skupině 60 - 89 let - takže oslabení lidé, u kterých nevím ani zbla nic o jejich další anamnéze. ![]()
Na vyšilování je fakt brzy.
@SAJ píše:?
To už tak viry bývají.Hele, neříkám, že se z toho nemůže vyklubat super průšvih - ale kdyby to tak mělo být, tak by už teď byly tisíce mrtvých. A to nejsou.
no
to jaksi nikdo neví tady u nás, myslíš, že kvůli 40 mrtvých postarších Číňanech by tam probíhaly takové manévry
@Čtyřlístek2 píše:
Mě by zajímala jedna věc. Dobře. Tak si koupíte roušky, někdo se zásobí i jídlem, ale vždyť to - pokud se to rozšíří - nebude za měsíc pryč, ani za půl roku. To budete chodit trvale po zbytek života s rouškou? Nebo věříte že bude tak rychle očkování pro všechny a do té doby nebudete vycházet a budete stále nosit rouky?
Nevim
taky si rikam ze kdyby to tady bylo, ze pochybuju ze nebudeme muset do prace. S tim jak se nic na letisti doposud nedeje verim, ze budeme muset do prace stale at se deje co se deje…nevim jak se to resi v cine kdyz jsou lidi doma zavreni to jako maji neplaceny volno nebo co ![]()
@DoktorkaZorkaHorká já četla že netopýr, nicméně jako jestli panikařit a stejně člověk nenadělá nic nebo dělat že nic.. přemýšlela jsem jestli teď v době chřipek očkovat dítě, ještě abych řešila zda ho očkovat v době objevení tohoto v Číně..prostě kde je ta hranice mezi opatrností a nesmyslnou hysterií
Hezké bylo taky vyjádření zdra mini, nebo snad zahr mini
doporučujeme nejezdit do číny do rizikových oblastí
a pokud tam jako fakt musíte jezdit, mejte si ruce a vyhýbejte se místům s větším
počtem lidí
inu, bystrá hlavička, ta musela přemejšlet než na toto přišla
@Borrealis píše:
Hezké bylo taky vyjádření zdra mini, nebo snad zahr minidoporučujeme nejezdit do číny do rizikových oblastí
a pokud tam jako fakt musíte jezdit, mejte si ruce a vyhýbejte se místům s větším
počtem lidíinu, bystrá hlavička, ta musela přemejšlet než na toto přišla![]()
A co ti má jako jiného říct?
ono snad nějakej had žere netopejra
nebo netopejr hada, už ani nevím
a čínan si to vše hodí do jednoho kotlíku a polosyrové to sní a pomlaskává si
brou chut a hodně štěstí ![]()
/ už mají genovou sekvenci toho viru ale zatím si nejsou jisti jestli to přišlo původně od hada nebo od netopejra /
byla jste někdy v číně
viděla jste tam místo kde by nebyl „větší počet lidí“?
vyjma poušti Gobi?
aneb alibistické prohlášení, nesmyslné
naprosto nic neříkající, ale mini má čárečku že „něco dělá“
kdyby radši sbalilo naše lidi a evakuovali je dom…nic, to už jsem psala dříve
@SAJ no nevím - rasy neexistují? - na příbalových letácích některých léků se píše, že nebudou fungovat u asijců, nebo naopak asijské typy musí brát jen velmi malou dávku,
a přečti si ten odkaz od @DoktorkaZorkaHorká
kvůli 40 mrtvým by Čína fakt nevyšilovala, toho by si opravdu ani nevšimli, to bude mnohokráte vyšší číslo
@Borrealis píše:
@SAJbyla jste někdy v číně
viděla jste tam místo kde by nebyl „větší počet lidí“?vyjma poušti Gobi?
aneb alibistické prohlášení, nesmyslné
kdyby radši sbalilo naše lidi a evakuovali je dom…nic, to už jsem psala dříve
naprosto nic neříkající, ale mini má čárečku že „něco dělá“
Ale jo, na venkově tam přelidněno nemají - jenže tam nikdo nepojede. Podívej, ministerstvo vydalo doporučení do Číny necestovat, jenže jak to řekne, ozve se spousta křiklounů, že mají svá práva a svobody. Tak k tomu ministr dodá, že nemají chodit tam, kde jsou lidi a je to.
Mimo to, co Číny necestují jen turisté, ale i vědci a lidé, kteří tam jezdí pracovně. Ti se často v přelidněných místech nezdržují.
@stinga
samozřejmě
Rasa
Ve srovnání s příslušníky jiné rasy vede podávání ACE inhibitorů pacientům černé rasy ke zvýšené incidenci rozvoje angioedému. Jako další ACE inhibitory, lisinopril může být u pacientů černé rasy méně účinný při snižování krevního tlaku než u pacientů jiné rasy, pravděpodobně v důsledku vyšší prevalence snížených hladin reninu u hypertenzní populace černé rasy.
@Čtyřlístek2 no tak pokud je to na bázi „chřipky“, tak chřipková epidemie přijde, někdo onemocní, někdo ne, někdo z těch nemocných zemře a chřipková epidemie zase odejde - tady je otázka kolik % onemocní a kolik % umře ![]()