Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
856
25.1.20 18:55
@Borrealis píše:
ano to je fakt, naprosto souhlasím :palec:

radikální omezení letecké přepravy takhle V ČASNÉ fázi skutečně může zásadně pomoct v nešíření se viru po úplně celém světě

v pozdní fázi pak již naopak smysl nemá

a jelikož zrovna jako na potforu čínani skutečně cestují velmi a velmi mnoho, a jsou všude mělo by omezení přijít ihned a halt by se dva měsíce nebo tři necestovalo

ono by se naprosto nic nestalo, pravda pár hotelieru a pár air bnbáků by asi přišlo o prachy, ale proti tomu kolik ušetří celá společnost, zdravotně i finančně je to směšné

ale na tohle asi nikdo nebude mít koule, což je škoda

a samozřejmě materiální a finanční pomoc ihned do místa, zdravotnický materiál
to je jasné

Přesně tak. Ale na to nemá nikdo žaludek, je to politický a ekonomický problém, když je ve hře právě Čína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
25.1.20 18:56

To maj z toho co tam všechno žerou s prominutím :nevim: a bůhví co tam testovali :nevim: a neblbněte lidi :nevim: klepne vás pepka dřív, než k nám vůbec něco dorazí, pokud dorazí.

• Citovat
  • Upravit
856
25.1.20 19:04
@Lana25 píše:
To maj z toho co tam všechno žerou s prominutím :nevim: a bůhví co tam testovali :nevim: a neblbněte lidi :nevim: klepne vás pepka dřív, než k nám vůbec něco dorazí, pokud dorazí.

Panice nepropadám, ale určitě stojí za to situaci sledovat. I kdyby to ve velkém postihlo jen Čínu, k čemuž už vlastně došlo.
Uz jen z hlediska možností zvládání pandemii v globalizovaném světě. Když budeme mít štěstí, bude tohle sloužit jako poučení pro dobu, až se objeví něco horšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115978
25.1.20 19:10
@magion píše:
Panice nepropadám, ale určitě stojí za to situaci sledovat. I kdyby to ve velkém postihlo jen Čínu, k čemuž už vlastně došlo.
Uz jen z hlediska možností zvládání pandemii v globalizovaném světě. Když budeme mít štěstí, bude tohle sloužit jako poučení pro dobu, až se objeví něco horšího.

A já to nesleduju, je to jen další způsob jak občany-ovčany udržet v co nejvyšší míře strachu a stresu. Budu to řešit až to nastane. Hady nežeru, mezi lidi nechodím, stejně je teď chřipková epidemie, myju si ruce, jím vitamíny, víc to jednotlivec stejně neovlivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
25.1.20 19:29
@aiwwa píše:
A já to nesleduju, je to jen další způsob jak občany-ovčany udržet v co nejvyšší míře strachu a stresu. Budu to řešit až to nastane. Hady nežeru, mezi lidi nechodím, stejně je teď chřipková epidemie, myju si ruce, jím vitamíny, víc to jednotlivec stejně neovlivní.

Však to taky nesleduji s pocitem, že to nějak ovlivním :mrgreen: A ano, co děláš, je v pořádku. Méně stresu,. lepší imunita ;) Mě to zajímá, takže to sleduji. Nedělám si ale iluze, že tím něco změním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
25.1.20 19:30
@aiwwa píše:

Hady nežeru :mrgreen: :palec: anebo si udělat karenténu doma, nikdo dovnitř ani ven :nevim: plynový masky, deratizační místnost, všechno stříkat detolem, sanytolem :think: Sepsat závět, rozloučit se s příbuzenstvem a kamarády a možná si preventivně rovnou nachystat nějakou pilulku,,až nastene TEN čas" a urychlit to :think: a hlavně každej den sedět před tv a sledovat jen zprávy a mít mapu s počtem obětí, úplnej krizovej štáb. :oops:

• Citovat
  • Upravit
6735
25.1.20 19:31
@Lana25 píše:
Hady nežeru :mrgreen: :palec: anebo si udělat karenténu doma, nikdo dovnitř ani ven :nevim: plynový masky, deratizační místnost, všechno stříkat detolem, sanytolem :think: Sepsat závět, rozloučit se s příbuzenstvem a kamarády a možná si preventivně rovnou nachystat nějakou pilulku,,až nastene TEN čas" a urychlit to :think: a hlavně každej den sedět před tv a sledovat jen zprávy a mít mapu s počtem obětí, úplnej krizovej štáb. :oops:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: cyankáli do šampaňského, ať to má nějakou úroveň
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.1.20 19:35

Pro zajímavost – v číně neexistuje něco jako solidární zdravotní pojištění, prostě si péči hradíte sám a za své

vláda vydala příslib že se léčba koronaviru bude hradit ze státních peněz, což je na čínu velká výjimka, ale…

nejprve musí byt potvrzen a ověřen, až pak je hrazen, testů je nedostatek, a jsou drahé

takže si člověk nejprve musí zaplatit testy sám a pak se vidí…chudí lidé nemají ani na ty testy a tak ani nikam nejdou, není šance že by jim zdravotní systém jakkoliv pomohl a nezapadnou ani do žádných statistik, pro statistiky jsou neviditelní, i když nemocní

viděla jsem zajímavou fotku z pohotovosti, ohromná řada skládaíchc židlí a na ní v řadě postupně sedí lidi a čekají…až na ně dojde s těmi testy a zda vůbec dojde / je jich málo /

samozřejmě v tomto případě nelze statistiky úplně brát vážně, protože spousta nemocných na testování ani na léčbu nijak nenarazí…a u zemřelých mimo nemocnici taky nikdo žádné testy dělat nebude, nikdo to nezaplatí, minimálně ne v současné fázi

takže zatím poměrně velká neznámá, uvidí se, tamní vláda se snad snaží něco dělat ale asi bude nutná zahraniční pomoc včetně diagnostiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
25.1.20 19:37

Nevím, pokud Čína dělá takhle hysterická opatření, že je půlka země v karanténě, tak to ve mně nevyvolává dobrý pocit. Doufám, že pokud se to má rozšířit, tak to rozšíření bude trvat dlouho a mezitím bude vakcína. Nijak neplaším, ale pravdou je, že jsem tak nějak koukala po dovolené letní, jakože letecky trochu někam dál, ale zatím nebudu nic kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
25.1.20 19:37
@baimoli píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: cyankáli do šampaňského, ať to má nějakou úroveň

joooooo :mrgreen: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
13010
25.1.20 19:38

@magion

já to ovlivnit trochu můžu, minimálně pro svou nejbližší rodinu, takže sleduji, jako obvykle když se něco mele, lhostejno zda je to tak daleko od nás, v době kdy je nebe přehuštěno
letadlama a přeplněno cestujícími na velké vzdálenosti

navíc za pár dnů mi tam může přistát pacient přišedší z té oblasti a tak je dobrý mít základní ánung co se děje, než jen krčit rameny a říct mu, no nevím, asi jste někde něco chytl, nevím, si to vygooglete

:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115978
25.1.20 19:41
@Lana25 píše:
Hady nežeru :mrgreen: :palec: anebo si udělat karenténu doma, nikdo dovnitř ani ven :nevim: plynový masky, deratizační místnost, všechno stříkat detolem, sanytolem :think: Sepsat závět, rozloučit se s příbuzenstvem a kamarády a možná si preventivně rovnou nachystat nějakou pilulku,,až nastene TEN čas" a urychlit to :think: a hlavně každej den sedět před tv a sledovat jen zprávy a mít mapu s počtem obětí, úplnej krizovej štáb. :oops:

myslíš takovou tu vojenskou mapu a zapichovat barevný špendíky? :P myslím, že přemíra bulvárních informací škodí,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115978
25.1.20 19:42
@Borrealis píše:
@magion

já to ovlivnit trochu můžu, minimálně pro svou nejbližší rodinu, takže sleduji, jako obvykle když se něco mele, lhostejno zda je to tak daleko od nás, v době kdy je nebe přehuštěno
letadlama a přeplněno cestujícími na velké vzdálenosti

navíc za pár dnů mi tam může přistát pacient přišedší z té oblasti a tak je dobrý mít základní ánung co se děje, než jen krčit rameny a říct mu, no nevím, asi jste někde něco chytl, nevím, si to vygooglete

:mrgreen:

A jak to můžeš ovlivnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
25.1.20 19:43
@aiwwa píše:
myslíš takovou tu vojenskou mapu a zapichovat barevný špendíky? :P myslím, že přemíra bulvárních informací škodí,

jojo přesně tu :palec: však jo, není nad spravnou nefalšovanou paniku. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
115978
25.1.20 19:44
@Lana25 píše:
jojo přesně tu :palec: však jo, není nad spravnou nefalšovanou paniku. :nevim:

už máš zásobu pilulí? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek