Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Borrealis píše:
ano to je fakt, naprosto souhlasím![]()
radikální omezení letecké přepravy takhle V ČASNÉ fázi skutečně může zásadně pomoct v nešíření se viru po úplně celém světě
v pozdní fázi pak již naopak smysl nemá
a jelikož zrovna jako na potforu čínani skutečně cestují velmi a velmi mnoho, a jsou všude mělo by omezení přijít ihned a halt by se dva měsíce nebo tři necestovalo
ono by se naprosto nic nestalo, pravda pár hotelieru a pár air bnbáků by asi přišlo o prachy, ale proti tomu kolik ušetří celá společnost, zdravotně i finančně je to směšné
ale na tohle asi nikdo nebude mít koule, což je škoda
a samozřejmě materiální a finanční pomoc ihned do místa, zdravotnický materiál
to je jasné
Přesně tak. Ale na to nemá nikdo žaludek, je to politický a ekonomický problém, když je ve hře právě Čína.
To maj z toho co tam všechno žerou s prominutím
a bůhví co tam testovali
a neblbněte lidi
klepne vás pepka dřív, než k nám vůbec něco dorazí, pokud dorazí.
@Lana25 píše:
To maj z toho co tam všechno žerou s prominutíma bůhví co tam testovali
a neblbněte lidi
klepne vás pepka dřív, než k nám vůbec něco dorazí, pokud dorazí.
Panice nepropadám, ale určitě stojí za to situaci sledovat. I kdyby to ve velkém postihlo jen Čínu, k čemuž už vlastně došlo.
Uz jen z hlediska možností zvládání pandemii v globalizovaném světě. Když budeme mít štěstí, bude tohle sloužit jako poučení pro dobu, až se objeví něco horšího.
@magion píše:
Panice nepropadám, ale určitě stojí za to situaci sledovat. I kdyby to ve velkém postihlo jen Čínu, k čemuž už vlastně došlo.
Uz jen z hlediska možností zvládání pandemii v globalizovaném světě. Když budeme mít štěstí, bude tohle sloužit jako poučení pro dobu, až se objeví něco horšího.
A já to nesleduju, je to jen další způsob jak občany-ovčany udržet v co nejvyšší míře strachu a stresu. Budu to řešit až to nastane. Hady nežeru, mezi lidi nechodím, stejně je teď chřipková epidemie, myju si ruce, jím vitamíny, víc to jednotlivec stejně neovlivní.
@aiwwa píše:
A já to nesleduju, je to jen další způsob jak občany-ovčany udržet v co nejvyšší míře strachu a stresu. Budu to řešit až to nastane. Hady nežeru, mezi lidi nechodím, stejně je teď chřipková epidemie, myju si ruce, jím vitamíny, víc to jednotlivec stejně neovlivní.
Však to taky nesleduji s pocitem, že to nějak ovlivním
A ano, co děláš, je v pořádku. Méně stresu,. lepší imunita
Mě to zajímá, takže to sleduji. Nedělám si ale iluze, že tím něco změním.
@aiwwa píše:
Hady nežeru
anebo si udělat karenténu doma, nikdo dovnitř ani ven
plynový masky, deratizační místnost, všechno stříkat detolem, sanytolem
Sepsat závět, rozloučit se s příbuzenstvem a kamarády a možná si preventivně rovnou nachystat nějakou pilulku,,až nastene TEN čas" a urychlit to
a hlavně každej den sedět před tv a sledovat jen zprávy a mít mapu s počtem obětí, úplnej krizovej štáb. ![]()
@Lana25 píše:
Hady nežeru![]()
Sepsat závět, rozloučit se s příbuzenstvem a kamarády a možná si preventivně rovnou nachystat nějakou pilulku,,až nastene TEN čas" a urychlit to
a hlavně každej den sedět před tv a sledovat jen zprávy a mít mapu s počtem obětí, úplnej krizovej štáb.
Pro zajímavost – v číně neexistuje něco jako solidární zdravotní pojištění, prostě si péči hradíte sám a za své
vláda vydala příslib že se léčba koronaviru bude hradit ze státních peněz, což je na čínu velká výjimka, ale…
nejprve musí byt potvrzen a ověřen, až pak je hrazen, testů je nedostatek, a jsou drahé
takže si člověk nejprve musí zaplatit testy sám a pak se vidí…chudí lidé nemají ani na ty testy a tak ani nikam nejdou, není šance že by jim zdravotní systém jakkoliv pomohl a nezapadnou ani do žádných statistik, pro statistiky jsou neviditelní, i když nemocní
viděla jsem zajímavou fotku z pohotovosti, ohromná řada skládaíchc židlí a na ní v řadě postupně sedí lidi a čekají…až na ně dojde s těmi testy a zda vůbec dojde / je jich málo /
samozřejmě v tomto případě nelze statistiky úplně brát vážně, protože spousta nemocných na testování ani na léčbu nijak nenarazí…a u zemřelých mimo nemocnici taky nikdo žádné testy dělat nebude, nikdo to nezaplatí, minimálně ne v současné fázi
takže zatím poměrně velká neznámá, uvidí se, tamní vláda se snad snaží něco dělat ale asi bude nutná zahraniční pomoc včetně diagnostiky
Nevím, pokud Čína dělá takhle hysterická opatření, že je půlka země v karanténě, tak to ve mně nevyvolává dobrý pocit. Doufám, že pokud se to má rozšířit, tak to rozšíření bude trvat dlouho a mezitím bude vakcína. Nijak neplaším, ale pravdou je, že jsem tak nějak koukala po dovolené letní, jakože letecky trochu někam dál, ale zatím nebudu nic kupovat.
@baimoli píše:![]()
![]()
cyankáli do šampaňského, ať to má nějakou úroveň
joooooo
![]()
já to ovlivnit trochu můžu, minimálně pro svou nejbližší rodinu, takže sleduji, jako obvykle když se něco mele, lhostejno zda je to tak daleko od nás, v době kdy je nebe přehuštěno
letadlama a přeplněno cestujícími na velké vzdálenosti
navíc za pár dnů mi tam může přistát pacient přišedší z té oblasti a tak je dobrý mít základní ánung co se děje, než jen krčit rameny a říct mu, no nevím, asi jste někde něco chytl, nevím, si to vygooglete
@Lana25 píše:
Hady nežeru![]()
a hlavně každej den sedět před tv a sledovat jen zprávy a mít mapu s počtem obětí, úplnej krizovej štáb.
myslíš takovou tu vojenskou mapu a zapichovat barevný špendíky?
myslím, že přemíra bulvárních informací škodí,
@Borrealis píše:
@magionjá to ovlivnit trochu můžu, minimálně pro svou nejbližší rodinu, takže sleduji, jako obvykle když se něco mele, lhostejno zda je to tak daleko od nás, v době kdy je nebe přehuštěno
letadlama a přeplněno cestujícími na velké vzdálenostinavíc za pár dnů mi tam může přistát pacient přišedší z té oblasti a tak je dobrý mít základní ánung co se děje, než jen krčit rameny a říct mu, no nevím, asi jste někde něco chytl, nevím, si to vygooglete
A jak to můžeš ovlivnit?
@aiwwa píše:
myslíš takovou tu vojenskou mapu a zapichovat barevný špendíky?myslím, že přemíra bulvárních informací škodí,
jojo přesně tu
však jo, není nad spravnou nefalšovanou paniku. ![]()
@Lana25 píše:
jojo přesně tuvšak jo, není nad spravnou nefalšovanou paniku.
už máš zásobu pilulí? ![]()