Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66277
25.1.20 14:24

Na blesku se objevili, za napsala nějaká zdravotní sestra tam odsud. Obvinila prý vládu z tajení informací, prý je nakažených 90 000. Tomu číslu bych i věřila, protože kvůli SARS a tomu druhému žádná města neuzavírali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
25.1.20 14:51
@vokishka píše:
Na blesku se objevili, za napsala nějaká zdravotní sestra tam odsud. Obvinila prý vládu z tajení informací, prý je nakažených 90 000. Tomu číslu bych i věřila, protože kvůli SARS a tomu druhému žádná města neuzavírali.

Přesně, taky jsem to četla. Podávaji světu nepravdiví info. Vypadá to že to je horší než Sars a Mers.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18638
25.1.20 15:15
@bobulka88 píše:
@Jahudka82 otazka je, jestli jsi nekdy pravou chripku mela. Mozna jsem chripku prodelala, nemam ale overeno testy, ale bylo to v dobe ty epidemie. Nastup priznaku byl opravdu silene rychly, z plneho zdravi v 8 vecer bolest kuze, tak za pul hodiny se pridaly svaly, klouby, pak pokracovala slabost, ze jsem byla rada, ze me unesou nohy. V noci se pridala horecka nad 40 stupnu, zimnice a tresavka, ze jsem manzelovi vzala perinu a premluvila ho, at mi udela dve lahve s varici vodou (to uz jsem asi moc nepremyslela, ze se v tech skoro 41 stupnich pomalu varim). No a rano uz teplota pod 38 a bylo mi bajecne (citila jsem se i pres tu teplotu uplne zdrava), do vecera zmizela i ta teplota. Takze cely prubeh ani ne 24 hodin, “vylecily” me asi 2 Paraleny, nastesti se to nicim nekomplikovalo, takovy zapal plic by moc prijemny nebyl, nemela jsem k tomu vubec zadny jiny priznak. Ale to uz asi typicky prubeh neni, ze to zmizi takhle rychle. Rymu ani kasel bych jako hlavni priznak chripky nepovazovala, to udelaji i beznejsi virozy.

No právě, vždyť píšu, že takovéhle jsem to asi neměla nikdy, prostě já těmhle virózám říkám chřipkóza, když to opravdova chřipka není. Ani si teď nevybavuju, jestli mě někdy bolely svaly a klouby, vždycky jsem měla horší ty angíny, 3- 4 dny přes 39, než zabraly atb, zimnice, bolela mě hlava, palily oči, to jsem fakt jen ležela, jak opadly horečky, byla jsem v pohodě. V cca 8-9 letech jsem skončila na kapackach ve špitálu s horečkou skoro 42, úplně mimo - penicilin v tabletách už nezabíral, mivala jsem angínu 2-3× do roka, v létě, v zimě, asi už si na to zvykla, potvora - od té doby si musím penicilin nechat jedině píchat v inj.tj každé ráno dojít k doktoru, zadek na cucky, 7-10 pichancu a na závěr jako bonus pendepon, fakt lahůdka. Ale naštěstí v dospělosti už by se daly spočítat na prstech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
25.1.20 15:21

Včera před usnutím jsem shodou okolností poslouchala jeden americký podcast o historii, epizodu o Černé smrti. Říkali, že nejenže byla Čína zdrojem středověkých morových ran, které následně vyhubily půlku Evropy, ale že v Číně začala i třetí velká morová pandemie (19. st.), která si po rozšíření vyžádala přes 10 mil. obětí. Čína drží rekord i v obětech moru ve 20. st. (okolo 40 tis., 1910-12).

Tím to tedy nepřirovnávám k současnému koronaviru :mrgreen: :mrgreen:, jen mi přijde zajímavé, že Asie, zejména Čína, jsou takové pokladice metel lidstva. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
25.1.20 15:40

A 2-year-old girl is infected, Chinese officials say.

Tohle ted píší na nytimes!!! Dvouleté dítě je též nakažené

https://www.nytimes.com/…navirus.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118319
25.1.20 15:45
@MrsNorris píše:
Včera před usnutím jsem shodou okolností poslouchala jeden americký podcast o historii, epizodu o Černé smrti. Říkali, že nejenže byla Čína zdrojem středověkých morových ran, které následně vyhubily půlku Evropy, ale že v Číně začala i třetí velká morová pandemie (19. st.), která si po rozšíření vyžádala přes 10 mil. obětí. Čína drží rekord i v obětech moru ve 20. st. (okolo 40 tis., 1910-12).Tím to tedy nepřirovnávám k současnému koronaviru :mrgreen: :mrgreen:, jen mi přijde zajímavé, že Asie, zejména Čína, jsou takové pokladice metel lidstva. :cert:

Tak to asi bude hlavně tím, kolik tam žije lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
25.1.20 16:08
@Risanka píše:
Přesně, taky jsem to četla. Podávaji světu nepravdiví info. Vypadá to že to je horší než Sars a Mers.

Nakažlivostí je to velice pravděpodobně horší, ale úmrtnost je menší, což je na tom pozitivní. Pokud to zůstane, jak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
25.1.20 16:11
@magion píše:
Nakažlivostí je to velice pravděpodobně horší, ale úmrtnost je menší, což je na tom pozitivní. Pokud to zůstane, jak je.

pokud ovšem jsou informace o úmrtích pravdivé, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
25.1.20 16:11
@sherr píše:
A 2-year-old girl is infected, Chinese officials say.

Tohle ted píší na nytimes!!! Dvouleté dítě je též nakažené

https://www.nytimes.com/…navirus.html?…

Dětí je určitě nakažených hodně, tohle není ani první, ani poslední. Nemyslím, že by si ta nemoc vybírala podle věku. Spíš je otázka, jak to ty děti budou snášet, jestli u nich budou komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
25.1.20 16:23
@Pam12 píše:
pokud ovšem jsou informace o úmrtích pravdivé, že?

Ty jsou taky neúplné, ale podle odborníků je pravděpodobné, že celkový počet nakažených bez komplikací je dost vysoko, takže to statistiku poněkud upravuje a v toto chvíli věří, že je to dokonce méně, nez ty deklarovaná 2 procenta. Jsousice jen dohady, ale zdá se to logické. O masových úmrtích bychom se asi dozvěděli.

Edit: ale díky obrovskému rozšíření budou finální čísla tragická i při větší šanci na uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.1.20 17:00

Jsou tam nějací naši 3 studenti, mladí kluci

mmch nechápu co dělá naše ambasáda, kluci měli již být pryč, zorganizovat přesun 3 osob nemůže být problém, měli je odsud dostat

:roll:

kdyby jich bylo 3000 tak samozřejmě, to je smůla ale 3? mladí lidi…měli se o ně postarat
to se mi nelíbí / nebo již potichu organizují přesun a to pak ale nic neříkám a mlčím /
:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15439
25.1.20 17:02
@Borrealis píše:
Jsou tam nějací naši 3 studenti, mladí kluci

mmch nechápu co dělá naše ambasáda, kluci měli již být pryč, zorganizovat přesun 3 osob nemůže být problém, měli je odsud dostat

:roll:
kdyby jich bylo 3000 tak samozřejmě, to je smůla ale 3? mladí lidi…měli se o ně postarat
to se mi nelíbí / nebo již potichu organizují přesun a to pak ale nic neříkám a mlčím / :?

Připravují evakuaci ve spolupráci s Francií

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
25.1.20 17:05

@Borrealis Údajně se vyjednává s Francií, že by je vzali taky, rádi by si odvezli své lidi odsud. Ještě to není jisté. Byl by to jen převoz busem do jiné části Číny, jestli chápu dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.1.20 17:07

@aiwwa

při šíření virových infekcí v současnosti ano, ten počet hraje jistou roli

ale dříve když byl mor, bylo lidí mnohem, mnohem méně a stejně je to kosilo příšerně

v době první velké morové epidemie – černá smrt, 1348 - 1350, žilo v Evropě pouhých
75 milionů lidí, k dnešnímu počtu byla tehdy poloprázdná

a přesto to pokosilo třetinu tehdejšího obyvatelstva, tzn 25 milionů lidí

hlavní současný problém je právě ona nehygiena a humáč všeobecný při zacházení se zvířaty, ty trhy a pojídání všemožné havěti, bez dbaní na základní hygienu

aktuální virus je od hada nebo od netopýra,
sloužícího jako jídlo / fuj / a prodávaného v eklovních podmínkách na trhu kde se virus rozšířil a přeskočil na lidi

tak nezbejvá než doufat že toto nepřeleze nějak masivně do Evropy, snadno se šířící infekce kde je smrtnost 3 procenta je velký průšvih a nikdo to zde nechceme mít v žádném případě
:?

myslím že zastavení letecké dopravy ven z číny by asi mělo následovat, podle toho co se tam začíná dít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.1.20 17:08

@ivašot.

tak to je dobře, chválabohu, 3 kluci, to by byla ostuda aby se o ně nepostarali, mladí lidi

kdyby byli příbuzní někoho z ambasády, již jsou pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí