Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
25.1.20 18:23

@vokishka

jelikož je infekce známa a na světě doslova jen několik dnů, jsou data o úmrtnosti naprosto irelevantní / zatím /
neví se ani jaká je inkubační doba

za měsíc budeme moudřejší, nyní je infekce ve fázi masového šíření mezi lidi, tzn většina těch co onemocní ještě stále ani neonemocněla

každopádně šíří se to nějak až MOC RYCHLE, tzn odhaduji že smrtnost snad bude nižší než ta 3 procenta, to by se jim tam vbrzku začali válet mrtví po ulicích, nebo již váleli

zatím nevíme kolik procent je jen přenašečů zcela bez symptomů, čínani rádi tyhleti věci tutlaj, posledně u SARSu taky tutlali, ale myslím že nyní to bude lepší, navíc je široce dostupno sdílení videí, dat, takže tolik toho neututlají

logickým krokem v Evropě, pokud se to šíří skutečně tak rychle by mělo být od pondělka okamžité zastavení letecké přepravy z dotčených míst, prostě ani jedno letadlo, a pokud přistane, nepustit je ven, dovolit natankovat, zkontrolovat technicky letadlo a alou zpátky

turistika prostě pár měsíců počká a hoteliéři a airbnbáci to halt taky bez těch prachů projednou přežijou, no bóže…toto by bylo zásadn í opatření

jestli se bude v Evropě váhat a myslet a bloumat a za měsíc MOŽNÁ omezí letecká přeprava, tak to už můžou nechat jak to je a bude to úplně jedno
:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
25.1.20 18:23
@vokishka píše:
@baimoli
Převážná většina lidí, kteří onemocnění podlehli, byla stará 60 až 89 let, uvedl jihoasijský korespondent německé stanice Deutsche Welle William Yang. Podle oficiálních zdravotnických záznamů na nákazu nezemřel nikdo mladší 30 let. Nejmladší nakaženou je dvouletá dívka, která z epicentra nákazy, města Wu-chan v centrální Číně, ve středu přicestovala do jihočínské provincie Kuang-si.

Podle oficiálních záznamů…podle neoficiálních záznamů už dříve zemřeli lidé na „divný zápal plic“, lékaři jim doporučili těla zpopelnit…Vážně si myslíš, že Čína podává transparentní a pravdivý vývoj situace? Mám v Číně spolužáky a čínské kamarádky, které tam mají rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
25.1.20 18:28
@Borrealis píše:
@vokishka

jelikož je infekce známa a na světě doslova jen několik dnů, jsou data o úmrtnosti naprosto irelevantní / zatím /
neví se ani jaká je inkubační doba

za měsíc budeme moudřejší, nyní je infekce ve fázi masového šíření mezi lidi, tzn většina těch co onemocní ještě stále ani neonemocněla

každopádně šíří se to nějak až MOC RYCHLE, tzn odhaduji že smrtnost snad bude nižší než ta 3 procenta, to by se jim tam vbrzku začali válet mrtví po ulicích, nebo již váleli

zatím nevíme kolik procent je jen přenašečů zcela bez symptomů, čínani rádi tyhleti věci tutlaj, posledně u SARSu taky tutlali, ale myslím že nyní to bude lepší, navíc je široce dostupno sdílení videí, dat, takže tolik toho neututlají

logickým krokem v Evropě, pokud se to šíří skutečně tak rychle by mělo být od pondělka okamžité zastavení letecké přepravy z dotčených míst, prostě ani jedno letadlo, a pokud přistane, nepustit je ven, dovolit natankovat, zkontrolovat technicky letadlo a alou zpátky

turistika prostě pár měsíců počká a hoteliéři a airbnbáci to halt taky bez těch prachů projednou přežijou, no bóže…toto by bylo zásadn í opatření

jestli se bude v Evropě váhat a myslet a bloumat a za měsíc MOŽNÁ omezí letecká přeprava, tak to už můžou nechat jak to je a bude to úplně jedno :roll:

Hlavně by jim tam měli poslat humanitární pomoc co nejdříve.. :nevim: protože to nezvládají a nebudou to chtít přiznat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
25.1.20 18:34

@Borrealis Nojoo, já objednávám na ebayi x let a trvá to, než to přijde, naposled jsem dala objednávku kolem Silvestra a to jsem ještě o žádném viru nevěděla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
25.1.20 18:36

@Tarinka Respirátor třídy FFP3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
25.1.20 18:39

@magion Já právě už na respirátory koukala, a většina jich je určená právě takhle na stavby atd, ty proti virům musí být třídy FFP3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116065
25.1.20 18:46

Já si teda nedělám iluze o pravdivosti zpravodajství celkově, natož z Číny. Jinak teda dva extrémy, na internetu podle mě přehnaná hysterie, co se týká letecké dopravy, tak pohoda, piánko. :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
25.1.20 18:46
@Tarinka píše:
Jde o to, jestli to info o počtech je pravdivé, těch videí je strašně moc na to, že těch nakažených je celkem málo (na ten počet jak velké je to město) a ze zdravotnická zařízení nestačí, kdyby bylo nemocnejch 2000 lidí, přeci to musí nemocnice takovýho velkýho města pobrat, je to stejný, jak kdyby bylo 2000 nemocných v ČR. To přece by musely naše nemocnice pobrat bez nějakého většího šrumu, ne?

Kdoví, co se tam děje. Věřila bych i nějakému experimentu. Koronavirus jako takový mě necháva chladnou. Alespoň zatím, dokud nehlásí mrtvé i další duveryhodnejsi země, kde už se virus také vyskytl. Vzhledem k tomu, že tam ti nakažení přežili, jsem v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
25.1.20 18:48

Lékaři, starající se v Paříži o dva infikované koronavirem, uvedli, že nákaza je slabší než podobné v minulosti a riziko epidemie v Evropě je malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
25.1.20 18:49

https://m.youtube.com/watch?…

Sestřička z Wuhanu, angl. titulky. Tvrdí, že každý nemocný dokáže nakazit 14 lidí.. a v současnosti je nakažených 90 000. Prosí, aby lidé nevycházeli a poslali ochranné pomůcky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.1.20 18:50
@aiwwa píše:
Já si teda nedělám iluze o pravdivosti zpravodajství celkově, natož z Číny. Jinak teda dva extrémy, na internetu podle mě přehnaná hysterie, co se týká letecké dopravy, tak pohoda, piánko. :pocitac: :pocitac: :pocitac:

ano to je fakt, naprosto souhlasím :palec:

radikální omezení letecké přepravy takhle V ČASNÉ fázi skutečně může zásadně pomoct v nešíření se viru po úplně celém světě

v pozdní fázi pak již naopak smysl nemá

a jelikož zrovna jako na potforu čínani skutečně cestují velmi a velmi mnoho, a jsou všude mělo by omezení přijít ihned a halt by se dva měsíce nebo tři necestovalo

ono by se naprosto nic nestalo, pravda pár hotelieru a pár air bnbáků by asi přišlo o prachy, ale proti tomu kolik ušetří celá společnost, zdravotně i finančně je to směšné

ale na tohle asi nikdo nebude mít koule, což je škoda

a samozřejmě materiální a finanční pomoc ihned do místa, zdravotnický materiál
to je jasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
25.1.20 18:52
@vokishka píše:
Lékaři, starající se v Paříži o dva infikované koronavirem, uvedli, že nákaza je slabší než podobné v minulosti a riziko epidemie v Evropě je malé.

Nebojím se, že by se to šířilo tady po Evropě, spíš mi je líto lidí v Číně a že jejich vláda se o ně pořádně nepostará :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
25.1.20 18:52
@Kristynka22 píše:
@magion Já právě už na respirátory koukala, a většina jich je určená právě takhle na stavby atd, ty proti virům musí být třídy FFP3

Já obvykle kupují FFP3 i na práci kvůli jemnému prachu apod. V obchodě s ochran. pomucky mají různé úrovně ochrany, včetně FFP3, stačí si vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.1.20 18:54

@baimoli
já se tedy bojím toho, že se to začne šířit i v Evropě a samozřejmě doufám že nezačne, nepotřebujeme to zde, nikdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
25.1.20 18:54
@Borrealis píše:
ano to je fakt, naprosto souhlasím :palec:

radikální omezení letecké přepravy takhle V ČASNÉ fázi skutečně může zásadně pomoct v nešíření se viru po úplně celém světě

v pozdní fázi pak již naopak smysl nemá

a jelikož zrovna jako na potforu čínani skutečně cestují velmi a velmi mnoho, a jsou všude mělo by omezení přijít ihned a halt by se dva měsíce nebo tři necestovalo

ono by se naprosto nic nestalo, pravda pár hotelieru a pár air bnbáků by asi přišlo o prachy, ale proti tomu kolik ušetří celá společnost, zdravotně i finančně je to směšné

ale na tohle asi nikdo nebude mít koule, což je škoda

a samozřejmě materiální a finanční pomoc ihned do místa, zdravotnický materiál
to je jasné

Kéž by někdo takhle rozumně uvažoval na vyšších místech :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex