Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Kristynka22 píše:
@snee No to je dobrý teda, jen tenhle týden mi přišlo 5 balíčků z ebaye a jsem 3 dny nemocná jak pes, kašlu že lapám po dechuTak snad nemám koronavirus
Taky jsem přemýšlela, jestli to může být problém při přepravě zboží. Tolik věcí se denně z Číny převáží. Ale opravdu mi nepřipadá moc realistické, že by vir přežil měsíční putování v poště v balíčku z Ali. Ale expert nejsem.
Ostatně, pokud jsi objednávala před delší dobou, mohl se z Číny dostat ještě před tím, než se tam virus objevil.
Sirotek
![]()
no jako marketing dobrýýý ale raději jim nenapovídejte, by se toho mohli chytnout
já nějaký respirátory asi v práci mám / vlastní/ ani nevím, podívám se
ale jestli to sem doleze a budu tam mít denně 100 lidí s hnusovirem, tak to stejně rychle chytnu a ani respirátor mi nepomůže tak je to asi stejně jedno
@Tarinka píše:
Koukám na velikosti pro děti a jeden se jmenuje Spirotek, jsem se nejdřív lekla, že to pojmenovali Sirotek![]()
@Kristynka22 píše:
Já teda ještě panice nepropadám, ale přemýšlel jste už někdo nad koupí respirátorů jen tak pro jistotu? Říkám si, že možná pro jistotu koupit teď, protože až se rozšíří zpráva že je to v čr, tak bude všechno vykoupené, nebo 10× dražší.
Vzhledem k tomu, že ty samé využíváme při rekonstrukci nemám pocit, že koupit pár navíc by byly vyhozené peníze. Spíš přemýšlím, jestli to je realistické - masky by, pokud se nemýlím, člověk měl užívat jednorázově, což je při představě, že to bude třeba měsíční záležitost nebo ještě delší, už dost těžko proveditelné. ![]()
@Kristynka22 píše:
@snee No to je dobrý teda, jen tenhle týden mi přišlo 5 balíčků z ebaye a jsem 3 dny nemocná jak pes, kašlu že lapám po dechuTak snad nemám koronavirus
no mě taky
a taky kašlu
ale zase to bychom nemohli jít vůbec k vietnamcům nakopit oblečení, neb to je všechno taky z Číny a vůbec všechno je made in China ![]()
Pro zájemce o nejnovější událnosti ve Wuhanu a Číně - twitter@badiucao, v angličtině a čínštině, videa, která vás vyděsí k smrti ![]()
Lokální karantény kolem domů s nakaženými v Pekingu a Šanghaji. Hlídky na hranicích provincie Hubei, která je teď zřejmě uzavřena celá. Virus potvrzen ve 190 čínských městech
Příspěvek upraven 25.01.20 v 18:05
jj ano
všechno je z ČÍny včetně morových ran a hnusovirusu
na druhé straně, takovej balíček než doputuje, doválí se…pak se ještě může pár dnů nechat domrazit u nás na mrazu…a dalších pár dnů vyvětrat v chladu…a je to
když se z letadla vysype na letišti balík 280 Čínanů z toho půlka kašlajících, chrlchajících a soplících, to je pak jinej dáreček…
/ myšleno v aktuální situaci, aby zase tady nějaký Slunce nemělo zatmění mysli /
povíme si za měsíc ode dneška
/ ale samozřejmě taky doufám že to nějak přejde, vyšumí, zůstane jen tam v regionu a s prvními jarními dny i tam prostě zmizí jak pára nad hrncem, nic jiného si všichni nemůžeme přát /
Jde o to, jestli to info o počtech je pravdivé, těch videí je strašně moc na to, že těch nakažených je celkem málo (na ten počet jak velké je to město) a ze zdravotnická zařízení nestačí, kdyby bylo nemocnejch 2000 lidí, přeci to musí nemocnice takovýho velkýho města pobrat, je to stejný, jak kdyby bylo 2000 nemocných v ČR. To přece by musely naše nemocnice pobrat bez nějakého většího šrumu, ne?
@vokishka píše:
Všichni ti mrtví prý jsou starší než 60 let.
nejsou, jsou tam i 2-leté děti i čtyřicátníci..
@baimoli píše:
nejsou, jsou tam i 2-leté děti i čtyřicátníci..
Nakažení, ale ne mrtví.
@baimoli
Převážná většina lidí, kteří onemocnění podlehli, byla stará 60 až 89 let, uvedl jihoasijský korespondent německé stanice Deutsche Welle William Yang. Podle oficiálních zdravotnických záznamů na nákazu nezemřel nikdo mladší 30 let. Nejmladší nakaženou je dvouletá dívka, která z epicentra nákazy, města Wu-chan v centrální Číně, ve středu přicestovala do jihočínské provincie Kuang-si.
@Tarinka no právě, proto si lidé, kteří tomu trochu rozumí, myslí, že čísla, která nám uvádějí jsou šíleně podhodnocená
určitě by kvůli 40 mrtvým nedělali karantény milionů lidí
Ale tohle nezní moc optimisticky Čína může vyhrát bitvu s koronavirem. Si Ťin-pching volí opatrná slova
Slovo může moc důvěry nedává
@vokishka píše:
Všichni ti mrtví prý jsou starší než 60 let.
To by bylo řešení pro naši důchodovou reformu.
Pardon. To byl vtip. ![]()