Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Podle deníku South China Morning Post o evakuaci francouzských občanů z Wu-chanu jedná francouzský generální konzulát. Mělo by jít o zorganizování odvozu autobusy z Wu-chanu do města Čchang-ša, které je správním střediskem provincie Chu-nan.
Právě s Francouzi koordinuje možný odjezd tří Čechů z Wu-chanu české ministerstvo zahraničí. „Jednáme s francouzskou stranou o případné evakuaci těch Čechů, kteří by o to stáli,“ řekla dnes ČTK mluvčí ministerstva Zuzana Štíchová. Zatím nepadlo žádné rozhodnutí, dodala.
@Borrealis píše:
@ivašot.tak to je dobře, chválabohu, 3 kluci, to by byla ostuda aby se o ně nepostarali, mladí lidi
kdyby byli příbuzní někoho z ambasády, již jsou pryč
Tak američani jsou hákliví na své lidi a taky teprve chystají odsun. A to ještě tam mají tisícovku a pošlou letadlo pro 250. Ono to asi není tak jednoduchý, když se nelítá, nejezdí busy ani vlaky.
p. s. jestli to tady někdo náhodou čte kdo je příbuzný nebo známý příbuzných těch kluků tak kluci — okamžitě pryč odsud
i do jiné části číny, to nevadí, ale pryč ze zasažené oblasti, ihned
kašlete na školu, ta se pak dokončí, nyní ihned odjet jakoukoliv možnou cestou
a až pak řešit co dále
@Borrealis píše:školy stejně zavřeli, nejméně do půlky února. Oni nemůžou jen tak odjet, pokud jim nikdo nepomůže.
@magion![]()
p. s. jestli to tady někdo náhodou čte kdo je příbuzný nebo známý příbuzných těch kluků tak kluci — okamžitě pryč odsud
i do jiné části číny, to nevadí, ale pryč ze zasažené oblasti, ihned
kašlete na školu, ta se pak dokončí, nyní ihned odjet jakoukoliv možnou cestou
a až pak řešit co dále
tak samozřejmě že nemůžou „jen tak odjet“, sednout na vlak nebo cokoliv když nic nejezdí
a právě proto jim musí někdo pomoct, bejt naše ambasáda co k čemu, již jsou pryč
a věřte tomu, že kdyby některej z nich byl příbuzný někoho z ambasády, již je pryč
oblast je uzavřena ale není hermeticky uzavřena a čínani ven jednotlivě pašují lidi…samozřejmě ne po dálnicích a po hlavních tazích, jistě
mmch jako obvykle, nevyplácí se čekat na státní pomoc a až si ambasáda vzpomene, ideálně je pomoct si sám, jistě
Toto je z rozhovoru s tím klukem
jen doufám že jej trkne, nějak mu pomůže té přítelkyně rodina a že kluk zmizí…
Strach mám, jsem tu sám a nevím, co dělat, jen doufám, že se to nějak přežene a lékaři na něco přijdou. Prý je tu nedostatek lékařů, tak by neuškodilo, kdyby sem přijeli nějací dobrovolníci. Nicméně, jsou případy už i mimo Wu-chan, a dost lidí vycestovalo. Je možné, že Wu-chan bude tím bezpečnějším místem.
Dneska jsem chtěl odjet za přítelkyni, nicméně už uzavřeli i dálnice, takže je pozdě a mám smůlu.
A jsi momentálně v kontaktu s českou ambasádou, popřípadě máš někoho, kdo ti je schopen pomoct?
Mám pár čínských přátel, s kterýma jsem v kontaktu, většina je doma a dívá se na filmy a snaží se to nějak přečkat. Na doporučení kamarádky, která taky studuje Wuhan University a už je zpátky v Česku, jsem zavolal na konzulát v Pekingu a ti mě registrovali. Nikdo v Česku ani nevěděl, že tu nějací Češi jsou.
Chudáci zdravotníci. Alespoň dostatek ochranných pomůcek by jim sakra měli dodat,. když už nic jiného. Jsem zvědavá, jak dlouho ještě bude WHO vyhodnocovat situaci, než začnou něco podnikat ![]()
It has now emerged that exhausted medics, all of whom are donning fragile haz-mat suits, are wearing diapers as they have such little time and do not want to remove their cumbersome clothing to answer the call of nature.
‚We know that the protective suit we wear could be the last one we have, and we can‘t afford to waste anything,' a Wuhan Union Hospital doctor, who identified himself only as ‚Mr. Do,‘ wrote on Weibo.
Já teda ještě panice nepropadám, ale přemýšlel jste už někdo nad koupí respirátorů jen tak pro jistotu? Říkám si, že možná pro jistotu koupit teď, protože až se rozšíří zpráva že je to v čr, tak bude všechno vykoupené, nebo 10× dražší.
@snee No to je dobrý teda, jen tenhle týden mi přišlo 5 balíčků z ebaye a jsem 3 dny nemocná jak pes, kašlu že lapám po dechu
Tak snad nemám koronavirus ![]()
@Kristynka22 píše:
Já teda ještě panice nepropadám, ale přemýšlel jste už někdo nad koupí respirátorů jen tak pro jistotu? Říkám si, že možná pro jistotu koupit teď, protože až se rozšíří zpráva že je to v čr, tak bude všechno vykoupené, nebo 10× dražší.
Já už jsem objednala. Radši to mít zbytečně než nesehnat vůbec.
Zakl. diskuze
tak hantavirosa se nepřenáší z člověka na člověka
takže nemůže vyvolat epidemii
což je ehm ehm poněkud drobný rozdíl od něčeho, co se snadno přenese z člověka na člověka a pak se exponenciálně začne šířit v neimunní populaci, že ano
tak pak jsou ale úvahy o respirátoru zbytečné, když objednávate takové „hromady“ balíčků z číny, bůhví kdo to tam patlal a prskal na to
/ ono teda něco cestou a v mrazivém nákladovém prostoru letadla pochcípá, ale kdo ví do jaké míry…to se moc neví…se uvidí…
/
Koukám na velikosti pro děti a jeden se jmenuje Spirotek, jsem se nejdřív lekla, že to pojmenovali Sirotek
![]()