Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115944
24.1.20 22:47
@lebambule píše:
Tvoje vec. Ja si nekoupím ani tu roušku.

Tak já jí mám kvůli chřipce, ne kvůli té čínské. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17111
24.1.20 22:47
@aiwwa píše:
Přesně. To se spíš bojím černého kašle nebo tuberkulózy, i když proti tomu jsem vlastně očkovaná.

To ani nevím jestli na TBC jsem… Moje děti ne, ty se povinně ockujou jen když do dotazníku v porodnici uvedes moznost kontaktu s někým kdo ji má/měl/mohl by mít. Ale prý v ČR zase černého kašle přibylo docela hodně. Navíc ty občasné epidemie spalnicek…já teda u obou dětí to povinné očkování neodkladala, byly ok takže nebyl důvod, i dr. mi doporučila dát vše v radnem termínu, plus jsem dávala ještě navíc i pneumokoky… Jsme ve větším městě, jezdím mhd, děti chodily brzy i do kolektivu - cvičení, školka, herny, děts. koutky ale ta mhd mi teda přijde rizikovejsi. Tam opravdu nevíš na koho narazís. Do zařízení pro děti je přece jen asi ta pravděpodobnost, že někdo přijde s nějakým ultrasvinstvem, i když o tom ještě třeba ani neví (na spalnicky třeba už moje věk. skupina 35-40 nemusí ani ty protilátky mít, nebo málo), oproti tomu nižší, záleží i na inkubační době…

Příspěvek upraven 24.01.20 v 22:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
24.1.20 22:49
@aiwwa píše:
Tak já jí mám kvůli chřipce, ne kvůli té čínské. :lol:

Ja mam pocit, ze se dusim. Nesnesu to, nesnesu ani čepici na čele, cokoliv na ksichte… :nevim: Mám to spocitany :pankac:

• Citovat
  • Upravit
4595
24.1.20 22:51

@jezz1e ted se dovzdelavam a podle nejaky studie za to mozna mohla i kombinace s tuberkulozou, ktera prave byla nejvic u mladych a vic u muzu. No tuberu snad nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
24.1.20 22:52

@Jahudka82 já spalnicky, příušnice, zarděnky a neštovice měla jako dítě. TBC jsem očkovaná, černý kašel jsem si nechala dat tu kombinaci s tetanem. Na chřipku se nenechávám očkovat, to jsem udělala jednou a měla jsem příšernou reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
24.1.20 22:53
@lebambule píše:
Ja mam pocit, ze se dusim. Nesnesu to, nesnesu ani čepici na čele, cokoliv na ksichte… :nevim: Mám to spocitany :pankac:

Na operacni saly s tebou, to by te naucilo jak na rousku, tak na cepici a jeste na to treba nekolik hodin nesahat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115944
24.1.20 22:53
@lebambule píše:
Ja mam pocit, ze se dusim. Nesnesu to, nesnesu ani čepici na čele, cokoliv na ksichte… :nevim: Mám to spocitany :pankac:

Beru si jí jen ve vlaku když je chripkova epidemie, mám k tomu zdravotní důvody. Být zdravá jak rybka, tak na to kašlu zvysoka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17111
24.1.20 23:09
@aiwwa píše:
@Jahudka82 já spalnicky, příušnice, zarděnky a neštovice měla jako dítě. TBC jsem očkovaná, černý kašel jsem si nechala dat tu kombinaci s tetanem. Na chřipku se nenechávám očkovat, to jsem udělala jednou a měla jsem příšernou reakci.

Já taky prodelala tyhle detsky nemoci komplet a třeba i spalu, starší dítě má i klistovku, já se na ni nechala očkovat v práci, zaplatili nám to. I „chripku“ nam nabízejí jako benefit, to už mi i přijde zbytečný, přitom jak ty viry furt mutujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
24.1.20 23:11
@bobulka88 píše:
@jezz1e a tech mladych to to bylo hlavne a nebo jen vic, nez by se cekalo? Na wiki navic pisou, ze to taky mohlo byt malnutrici, spatnou hygienou a bakterialni superinfekci, coz bylo tesne po prvni svetovy trosinku problem, tech teorii asi bude vic, nez jen cytokinova boure.
Řekla bych, že malnutrice, spatná hygiena, tubera atd. by se týkala zase víc starých, dětí a nemocných, takže spíš sázím opravdu na cytokinovou bouři. Ale nijak extra jsem to nestudovala, kdysi mě to jen zaujalo v nějakém článku, takže jiné teorie neznám. Každopádně současný virus se zatím chová asi standardně, takže souhlasím, že u nás je aktuálně větší riziko běžná chřipka nebo přecházení silnice (ohledně hantavirózy mi někdo tvrdil, že počet případů ve skutečnosti nijak extra nenarostl a je to možná jen součást protihlodavčí kampaně, aby se ospravedlnilo jejich plošné trávení Stutoxem :think: )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
24.1.20 23:20

@jezz1e z ty studie prave plyne, ze ta tubera byla u mladych dospelych, stari ji maji inaktivni/zakuklenou. Navic byla z nejakyho duvodu vic u muzu, coz odpovida prave ty umrtnosti tech mladych dospelych a dela to i rozdil muzi-zeny. Takze kombinace spanelsky chripky a tubery udelala tu vyssi umrtnost mladych, ale ne u deti, protoze u deti se tubera moc nevyskytuje. Ale vychazim jen z toho, co jsem cetla v ty studii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
25.1.20 07:58

Někdo se tu ptal na děti, tak to má i dvouleté dítě. Dnes píši, že je přes dvě stě lidi v kritickém stavu. Celkově jsou dnes dvojnásobná čísla, ale spíš to bude tím, že i teď pořád mlží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
25.1.20 08:56
@bobulka88 píše:
Na operacni saly s tebou, to by te naucilo jak na rousku, tak na cepici a jeste na to treba nekolik hodin nesahat. :lol:

Diky, jsi fakt kámoška :mrgreen: Mne stačilo, kdyz jsem si vzala respirator, nejakej fakt hodně ucinnej, co zachytí jak částečky snad čehokoliv i všechny pachy. Uklízela jsem totiz po psu průjem a nasi ten respirator maji v dílně. No kdybych si ho nevzala, vyšlo to nastejno, stejně jsem celou dobu zadrzovala dech. Mne jak se prikreje pusa a nos najednou, končím. Ale zase bych se mohla třeba volně potápět, zejo! Kdybych ovsem pri pobytu pod hladinou nepanikarila :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13010
25.1.20 09:09

@lebambule

na respirátor se rychle zvykne, to není až takový problém, když je třeba, zvykne se @bobulka88

ano, slo o cytokinovou bouři

na španělskou chřipku umírali jako mouchy mladí, zcela zdraví lidé s dobře fungujícím imunitním systémem — byla to katastrofální věc, ano, cytokinová bouře, nadměrná reakce imunity

proti chřipce se samozřejmě očkuji, v práci bych jí okamžitě chytla, a o to nestojím, takže se každoročně očkuji a dobrý, funguje to spolehlivě

očkovala jsem se i proti prasečí chřipce, ani o tu jsem nestála, k čemu taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.1.20 09:12

@Jahudka82

očkování proti chřipce smysl má, očkuje se vždy před sezonou, a co vidím, tak očkování funguje dobře

smysl má zejména pro ty, kteří si nemohou dovolit ulehnout a chřipku poctivě týden, nědky i 14 dnů vyležet

maminky od malých dětí, které nemaj náhradu a nikdo je u dítěte nezastoupí, nebo pracující kteří si zásadně nevezmou neschopenku a chodí s tím do práce, a pak se potýkají s následky / včetně závažných následků chřipky /

a ti druzí pak s chřipkou běhaj, nakazí ostatní, nebo chodí za doktorem a požadují zázračný lék, aby byli do druhého dne zdrávi protože si „nemůžou dovolit marodit“… chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
25.1.20 09:19
@Borrealis píše:
@Jahudka82

očkování proti chřipce smysl má, očkuje se vždy před sezonou, a co vidím, tak očkování funguje dobře

smysl má zejména pro ty, kteří si nemohou dovolit ulehnout a chřipku poctivě týden, nědky i 14 dnů vyležet

maminky od malých dětí, které nemaj náhradu a nikdo je u dítěte nezastoupí, nebo pracující kteří si zásadně nevezmou neschopenku a chodí s tím do práce, a pak se potýkají s následky / včetně závažných následků chřipky /

a ti druzí pak s chřipkou běhaj, nakazí ostatní, nebo chodí za doktorem a požadují zázračný lék, aby byli do druhého dne zdrávi protože si „nemůžou dovolit marodit“… chjo

Tak já vždycky myslela, že s opravdovou chřipkou ten člověk do práce stejně nedoleze. A na virozu, kterou má většina lidí, to stejně nefunguje. Náš kraj je na hranici chřipkové epidemie, přitom píšou, že byla potvrzena asi u čtyř lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA