Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
pouze 25 procent případů je závažných?
no tak to není „pouze“ to je hodně, je to strašně moc
u milionu nemocných je to 250 tisíc lidí těžce nemocných, to ani naše vyspělé zdravotnictví nemá šanci dát, čínské samozřejmě vůbec, tam chudší lidé léčbu nedostanou žádnou
to opravdu není „pouze“, až bude pouze jedno procento případů závažných, pak můžeme bejt klidnější, ale zatím je málo dat, ty teprve budou, ten začátek zatím nevypadá moc dobře, ale je zatím brzy, fakt nejsou data, no
![]()
jinak vypadá to že virus dělá poměrně těžké zápaly plic a respirační selhání, osobně doufám že to není 25 procent ale mnohem méně, ptž jinak by to byl průůů ser jak vrata
Bezprecedentní krok Číny. Nikdy kvůli nemoci neodřízli tolik lidí, říká český lékař
https://zpravy.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/
Izolace Wu-chanu začala ve čtvrtek, kdy ji doporučil tým epidemiologů, který přijel z Pekingu. Na místě usoudil, že situace je vážnější, než tvrdili místní zdravotníci.
Namísto těchto represí by se čínská vláda měla zamyslet nad tím, že levnější i efektivnější by bylo, kdyby se udělal pořádek v tržnicích se zvířaty a masem. Podmínky jsou tam strašné, ze zvířat teče krev, moč a výkaly," vysvětluje s tím, že úřady by se spíš měly soustředit na prevenci. "Pokud to neudělají, budou se takové věci dít i v budoucnu a možná ještě horší.
Nemají peníze, přístup ke zdravotní péči ani dostatečné informace. Je jich necelých 20 milionů a zvyšují pravděpodobnost nekontrolovaného rozšíření viru po celé Číně. Zahraniční média upínají pozornost na nejchudší čínskou sociální vrstvu.
https://www.seznamzpravy.cz/…itelni-87004
Za epicentrum onemocnění označily čínské úřady Wholesale Seafood Market, kde velkou část prodávaného zboží tvořily lahůdky z divoké zvěře, od vlčích mláďat po hady nebo netopýry. Právě hadi, konkrétně druhu bungara páskovaného, byli označeni za zdroj nákazy. Na trzích pracovali většinou lidé z nižších vrstev, kteří se zvířaty přicházeli do kontaktu bez ohledu na dodržování hygienické bezpečnosti.
@Létavice1992 píše:
Mě by docela zajímalo, jak budou reagovat neočkující superbiomatky, až se třeba budeme muset proti tomu viru všichni povinně očkovat (pokud se rozšíří a bude mnohem větší hrozbou než teď). Určitě budou zase brečet, že dítě po tom očkování dostane autismus.
Tohle jsou trapný a debilní kecy, za který bych ti, kdybych tu možnost měla, klidně jednu pleskla. Mám dítě s Aspergerem a světe div se, dítě je očkované i nepovinnými vakcínami, které většina populace běžně naočkované nemá. Hodně totiž cestujeme, ale za ty narážky na autismus si vraž facku, když o tom nic nevíš. A že to dává nějaká slepice do souvislosti s očkováním, není tvoje starost.
@Anonymní píše:
Tohle jsou trapný a debilní kecy, za který bych ti, kdybych tu možnost měla, klidně jednu pleskla. Mám dítě s Aspergerem a světe div se, dítě je očkované i nepovinnými vakcínami, které většina populace běžně naočkované nemá. Hodně totiž cestujeme, ale za ty narážky na autismus si vraž facku, když o tom nic nevíš. A že to dává nějaká slepice do souvislosti s očkováním, není tvoje starost.
Tohle nebylo myšleno nijak špatně proti autistům. Ale je to narážka na to, že některé ženské si myslí, že očkování autismus způsobuje, i když to není pravda, protože vzniká během vývoje v děloze a to dítě za to nemůže. Jenže ony si pořád melou svou a všude tuhle lež šíří. Neočkující matky jsou kravky, které vědomě ohrožují zdraví svého dítěte a spoléhají na kolektivní imunitu, jenže ta poslední dobou selhává. Ty jsi zodpovědná matka, na rozdíl od nich.
Příspěvek upraven 24.01.20 v 15:34
Já se tedy přiznám, že strach mám a koupila jsem roušky. Jenže dnes jsem se dočetla, že onemocněli i zdravotníci, kteří ji měli. Navíc jsem našla jeden článek z Daily mirror, že ve Wu-chan je laboratoř, a již před rokem USA varovalo, že je nebezpečí úniku virů, které tam testují na zvířatech. Navíc dnes tam zemřel mladý a zdravý člověk. V Praze na Hlavním nádraží jsem dnes zahlédla několik lidí zřejmě z Japonska nebo Číny s rouškou a rozhodně mě to neuklidnilo.
hm ![]()
stále se bádá nad způsobem přenosu, nakazili se i běžně krytí zdravotníci tzn rouška, rukavice, přemejšlí se zda se tedy přenos může dít oční sliznicí, a je nutno nosit ochr. masky i brýle, ale ještě se neví moc, stále je málo informací
mě fascinuje ten tanec bagrů, jak tam staví novou nemocnici, prostě na velkej areál na pole vyjelo desítky bagrů a kmitají tam a staví novou nemocnici…u nás by se o tom rok hovořilo, další rok by se vyřizovala povolení…další rok by to napadali sousedé kteří by odmítli tam mít nemocnici a. t.d…v číně tam najede 50 nebo kolik bagrů a jedou, čumím… ![]()
@Borrealis na to taky koukám, ale předpokládám, že půjde o jakousi variantu polní nemocnice nebo něco podobného, každopádně ta izolace mnoha milionu lidí neodpovídá počtům mrtvých a nakažených ![]()
@Kacabababa píše:
Já se tedy přiznám, že strach mám a koupila jsem roušky. Jenže dnes jsem se dočetla, že onemocněli i zdravotníci, kteří ji měli. Navíc jsem našla jeden článek z Daily mirror, že ve Wu-chan je laboratoř, a již před rokem USA varovalo, že je nebezpečí úniku virů, které tam testují na zvířatech. Navíc dnes tam zemřel mladý a zdravý člověk. V Praze na Hlavním nádraží jsem dnes zahlédla několik lidí zřejmě z Japonska nebo Číny s rouškou a rozhodně mě to neuklidnilo.
Někteří Asiaté chodí s rouškama i za zcela běžné situace.
@ivašot. Jojo, tím se mě taky manžel snažil uklidnit, je to pravda. Ale to víš, moje hlava to zpracovává momentálně úplně jinak.
https://www.novinky.cz/…opy-40311084 … No a kolik se jich zachovalo podobně takhle?? Bezohledná piz.da! A šup rovnou do Evropy.Jako jak si psala Borrealis o té jak ti zakašlala do obličeje. Hnus. Jinak souhlasim nejvíc s tebou Borrealis, máme na to stejný názor, hezky jsi to rozepsala.
Teď jsem četla zprávu, že karanténa je už na dalších městech. Podle mě to bude mnohem vážnější, než se píše.
Karma si me asi najde, ale zatim se nejak nebojim. Mam opravdu velmi dobrou imunitu, ale je mi lito lidi, co to ode me chyti - u vetsiny viroz si nevsimnu, ze mi neco je, ale infekcni jsem, manzel to pak odskace ve vsi parade. Navic zatim nejsem “cilova skupina” toho viru, stara ani nemocna nejsem, takze bych musela mit extra smulu.
@bobulka88 No ono kdoví co to je za virus, když tak rychle mutuje a lidé se nakazili i přes roušky. To, že máš imunitu na naše běžné virózy, u kterých stačí 3 dny polehávat, nic neznamená.
No…lidi cáklí na šišku by si měli udělat dostatečnou zásobu xanaxu aby mohli rozdávat i kámoškám, co hysterčí bez diagnózy
![]()