Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17127
24.1.20 22:08
@bobulka88 píše:
Jeden. Zatimco zbytek byli stari a nemocni. Ne, fakt se toho nebojim. I na chripku muze umrit mladej a zdravej, kdyz ma smulu, ale to bychom se museli bat vytahnout paty z domu.

Tak určitě. Ono z té Číny taky čemu věřit, zejo. Tam to je furt něco. SARS, MERS… nemaj taky jist kdejakou havěť, jako teď ty hady, fuj… :roll:

Ale tohle se asi při tak masovým pohybu lidí a nedostatečných kontrolach na letištích (ktery by musely být joo důsledný hlavně ve směru z Číny!) uhlídat fakt nedá… :think: Vzpomente si na různý ty emerický filmy o epidemiich všeho druhu - taky jim vždycky z té uzavřené oblasti - karanteny někdo vyklouz a hned bylo o zábavu postaráno ;) Pavučina snů, Smrtící epidemie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17127
24.1.20 22:14
@SAJ píše:
Nasadí homeopatika, ne?Ne, pardon, nemístný žert.

Pozor, poslední hit je prý poockovaci detox, asi aby se hezky všechno zase vyplavilo z těla ven ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17127
24.1.20 22:18
@malá cukrařinka píše:
Tak on už to sem do ČR mohl někdo taky dotahnout.

To rozhodně, a netýká se to jen letadel z Číny, když už je to i jinde ve světě… To by se musela letecka doprava stopnout úplně, což asi těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
24.1.20 22:22

@bobulka88 Což o to, třeba španělská chřipka kosila ve velkém hlavně zdravé a silné jedince, protože vyvolal přehnanou imunitní reakci. A byl to v podstatě taky nějaký typ ptačí chřipky, takže se silnou imunitou bych moc neoperovala…

Ale jinak mě to taky nijak extra neděsí. Akorát nejspíš na plánovanou dovolenou se čtyřměsíčním miminem raději pojedem autem místo letu letadlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
24.1.20 22:22

Citlive povahy prosim nectete: po precteni teto diskuse mam pocit, ze snad ani nebude potreba duchodova reforma a v Cesku po propuknuti epidemie prezijou jen ty nejsilnejsi kusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115952
24.1.20 22:25
@vbarav píše:
A nevíte jak je to s detma? Chytly to v té Číně i děti? Vůbec jsem se to nikde nedocetla, jako asi je logicky, že Chytly, ale jako matku mě nejvíc zajímaj informace, jak to maj s tim virem děti

Chystáte se do Číny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
24.1.20 22:25
@Kacabababa píše:
Já se tedy přiznám, že strach mám a koupila jsem roušky. Jenže dnes jsem se dočetla, že onemocněli i zdravotníci, kteří ji měli. Navíc jsem našla jeden článek z Daily mirror, že ve Wu-chan je laboratoř, a již před rokem USA varovalo, že je nebezpečí úniku virů, které tam testují na zvířatech. Navíc dnes tam zemřel mladý a zdravý člověk. V Praze na Hlavním nádraží jsem dnes zahlédla několik lidí zřejmě z Japonska nebo Číny s rouškou a rozhodně mě to neuklidnilo.

Roušky nechrání nositele proti virům zvenčí, ale okolí proti nositeli. Tzn.kdyz mas roušku, jsi jen ohleduplna vůči ostatním a nenakazis je, ale sebe nechranis. Radši respirator.

• Citovat
  • Upravit
115952
24.1.20 22:27
@Jahudka82 píše:
To rozhodně, a netýká se to jen letadel z Číny, když už je to i jinde ve světě… To by se musela letecka doprava stopnout úplně, což asi těžko.

Přesně. To se spíš bojím černého kašle nebo tuberkulózy, i když proti tomu jsem vlastně očkovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115952
24.1.20 22:28
@lebambule píše:
Roušky nechrání nositele proti virům zvenčí, ale okolí proti nositeli. Tzn.kdyz mas roušku, jsi jen ohleduplna vůči ostatním a nenakazis je, ale sebe nechranis. Radši respirator.

Po chemoterapii běžně lidi nosí jen roušku a stačí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17127
24.1.20 22:29
@bobulka88 píše:
Citlive povahy prosim nectete: po precteni teto diskuse mam pocit, ze snad ani nebude potreba duchodova reforma a v Cesku po propuknuti epidemie prezijou jen ty nejsilnejsi kusy.
:mrgreen: otázka je, jestli by to bylo na škodu:) Pokud tedy nejsilnější kusy nebudou převážně tmavší pleti :roll: :think: :mrgreen: :mavam: A ještě se čínská chřipka zkříží s evropskou a už bude po starostech úplně :mrgreen: :pankac: ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
24.1.20 22:30

@jezz1e a tech mladych to to bylo hlavne a nebo jen vic, nez by se cekalo? Na wiki navic pisou, ze to taky mohlo byt malnutrici, spatnou hygienou a bakterialni superinfekci, coz bylo tesne po prvni svetovy trosinku problem, tech teorii asi bude vic, nez jen cytokinova boure.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
24.1.20 22:33
@aiwwa píše:
Po chemoterapii běžně lidi nosí jen roušku a stačí to.

Nos si roušku, no. Ja jen říkám, ze proti tomuhle te rouška neuchrani. To neni muj vymysl. Sedíš u netu, hledej, chceš-li.

• Citovat
  • Upravit
4595
24.1.20 22:34
@Jahudka82 píše: :mrgreen: otázka je, jestli by to bylo na škodu:) Pokud tedy nejsilnější kusy nebudou převážně tmavší pleti :roll: :think: :mrgreen: :mavam: A ještě se čínská chřipka zkříží s evropskou a už bude po starostech úplně :mrgreen: :pankac: ;)

Jako myslis cernochy? To az tak zly nebude a z Brna bude hlavni mesto. A vim, ze jsem strasna :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115952
24.1.20 22:37
@lebambule píše:
Nos si roušku, no. Ja jen říkám, ze proti tomuhle te rouška neuchrani. To neni muj vymysl. Sedíš u netu, hledej, chceš-li.

Věřím svýmu doktorovi o něco víc než internetu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
24.1.20 22:44
@aiwwa píše:
Věřím svýmu doktorovi o něco víc než internetu. ;)

Tvoje vec. Ja si nekoupím ani tu roušku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA

• (4.5) + 41 recenzí