Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@řeřicha píše:
Strach asi přímo nemám, ale moc nevěřím informacím z médií, nakažených bude asi víc, když dali do karantény 20 mil.lidi, mrtvých taky přibude. Podle mě spíš nestíhají vyšetřovat nemocne, takže jsou ta čísla dost zkreslena. Nákaza už se beztak šíří vesele dal po světě… Uvidíme, co bude dál.
No, snad to chřipka z let 19-20 nebude. ![]()
@SAJ píše:
No, snad to chřipka z let 19-20 nebude.
Takovou chřipku pořád očekávají, má prý této určitý cyklus a už je dávno čas. Pokud se to dostane do Evropy, může to prý být nebezpečné kvůli chřipce. Jednak se můžou zaměnit příznaky, může být horší následek u lidí po chřipce, může zmutovat. Stejně tak nemusí být nic.
@vokishka píše:
Takovou chřipku pořád očekávají, má prý této určitý cyklus a už je dávno čas. Pokud se to dostane do Evropy, může to prý být nebezpečné kvůli chřipce. Jednak se můžou zaměnit příznaky, může být horší následek u lidí po chřipce, může zmutovat. Stejně tak nemusí být nic.
A udělá s tím něco tvoje panika? Takže zbytečně plašit.
Nejhorší je smrt z vyděšení ![]()
Nechci situaci podceňovat, ale to by člověk pořád musel mít z něčeho strach. Že mě srazí auto, že budu mít infarkt, atd
@SAJ píše:
A udělá s tím něco tvoje panika? Takže zbytečně plašit.
Já něco píšu o panice? Já jen pisu, co se očekává. Já ani necestuju, takže se nebojím ani případně nákazy na letišti
. Jinak je teď nově článek na seznamu, že stejné nikdo neví, jak je to ve skutečnosti, protože sice s humbukem zavřeli města, ale ty lidi tam nikdo netestuje, takže nějaké relevantní údaje nikdo nemá.
Nerada to přiznávám, ale baví mne sledovat, jak se mění počty
. Takže sleduji, co je kde nového.
Mně spíše vadí, jak je v českých médiích nebo možná obecně, málo informací. Až dnes došlo na to, že se objevilo info, že doposud umírali lidé nad 60 let. I když je to docela jasné, tak stejně by to info mohlo proběhnout, aby se trochu ta hysterie zmírnila.
Taky si myslím, že dřív nebo později sem přijde něco, co udělá mnohem větší čistku, a já se nedivím. Je nás moc
.
@Gituš koukám na zahraniční weby a videa. Je to strasny vidět jak odpadávají lidi jak kuželky. V obchodě není vůbec nic, nemocnice v hrozném stavu, nemají lidi kam dat. Mají podezření i u 15ti lidi v Británii. Já si myslím, že to bude horší… Asi něco jako Španělka chřipka před sto lety. Ale neuděláme nic ![]()
Zakl.
@Anonymní píše:
@Gituš koukám na zahraniční weby a videa. Je to strasny vidět jak odpadávají lidi jak kuželky. V obchodě není vůbec nic, nemocnice v hrozném stavu, nemají lidi kam dat. Mají podezření i u 15ti lidi v Británii. Já si myslím, že to bude horší… Asi něco jako Španělka chřipka před sto lety. Ale neuděláme nicZakl.
Je to jako každá jiná pohroma - lidé umírají, potraviny se vykoupí, stoupá cena, nedostatek je i lékařských potřeb, hygienických. Tak to je, na tohle většinou nebývá nikdo extra připraven (ačkoliv si říkám, že asi začnu pro sichr dělat zásoby potravin do budoucna, jednou se to bude hodit
, škoda, že u nás nejsou moderní atomové kryty). Trochu si myslím, že nemocnice byly v hrozném stavu už předtím
, když teď mají v únoru dostavit novou nemocnici pro tisíc lidí. Já jsem zvědavá, jestli to třeba přesáhne 500 mrtvých, tolik asi neměl ani, SARS, MERS měli tuším okolo 700-800, ale za asi docela dlouhou dobu. Tak uvidíme ![]()
@Létavice1992 píše:
Mě by docela zajímalo, jak budou reagovat neočkující superbiomatky, až se třeba budeme muset proti tomu viru všichni povinně očkovat (pokud se rozšíří a bude mnohem větší hrozbou než teď). Určitě budou zase brečet, že dítě po tom očkování dostane autismus.
super matky, nám jistě vysvětlí, že lepší je dát si heřmánkový čaj ![]()
Jako holka jsem četla proroctví. Samozřejmě už si to podrobně nepamatuji, ale hodne z tech veci se plni. Proto se mi to vybavuje. Lidé se budou mít dobře, ale pak ze prijdou zaplavy ruzne prirodni katastrofy a nepokoje. Mezi lidma bude hodne nenavisti a zavisti. Vsichni se budou hodit za tim mit se co nejlip mit nejlepsi postaveni moc penez atd. Pak na lidi prijde trest a zbyde jich jen tolik co se pod plachtu jednoho vozu vejde. Ale nevim jestli to bylo jen o nas v cesku nebo o celem svete.
Okolo Vánoc u nás byla podivná chřipková epidemie. Mnoho lidí leželo, školky zavřené.
Dodnes se s tím mnoho lidí léčí. Udivuje mě, že o tomto nikde nebyla žádná zmínka.
@malá cukrařinka píše:
Jako holka jsem četla proroctví. Samozřejmě už si to podrobně nepamatuji, ale hodne z tech veci se plni. Proto se mi to vybavuje. Lidé se budou mít dobře, ale pak ze prijdou zaplavy ruzne prirodni katastrofy a nepokoje. Mezi lidma bude hodne nenavisti a zavisti. Vsichni se budou hodit za tim mit se co nejlip mit nejlepsi postaveni moc penez atd. Pak na lidi prijde trest a zbyde jich jen tolik co se pod plachtu jednoho vozu vejde. Ale nevim jestli to bylo jen o nas v cesku nebo o celem svete.
Pak už je to tady, ovšem, kdo je ten vyvolený, kdo se vejde do toho vozu? ![]()
@Gituš no jo 500 mrtvých
víš kolik je Číňanů? a když hlásili, že umřel 80letý pacient - možná by umřel i bez chřipky ![]()
no nebezpečné je, že v této době všichni létají z kontinentu na kontinent - že je cestování tak dostupné
@DanielaD mohlo to být myšleno obrazně. Bylo tam napsáno. Pujde syn s otcem a otec mu rika bylo nas synu miliardy a zbylo nas jen tolik ze se vejdeme pod plachtu jednoho vozu. O vyvolenych bych nemluvila, kdo vi jak by ze vypadala.